Így lehet fürdőszobád 2022-ben is trendi

A fürdőszoba nemcsak higiéniai funkciói miatt fontos helyiség, hanem különleges, pihentető hangulata miatt is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a fürdőszobád a praktikusság mellett nyugalmat és kényelmet árasszon, akárhányszor csak belépsz az ajtaján. Egy trendi, jól berendezett fürdőszoba pedig vidámságot és remek komfortérzetet nyújt bármilyen időszakban.

Milyen fürdőszobai stílusok arattak sikert az elmúlt években?

Egy nehéz munkanap után semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy forró fürdőre, frissítő zuhanyra vagy éppen egy kiadós táncolásra a fürdőszobai tükörre kacsintva. De korántsem mindegy, hogy ezt milyen környezetben, milyen berendezéssel és dekorációval tesszük meg. Éppen ezért a fürdőszoba felújítása, berendezése legalább olyan kiemelt figyelmet érdemel, mint a hálószobáé.

Az elmúlt évtizedben népszerű, kisméretű mozaikcsempéket felváltották a nagyobb, természetközeli kőből készült csempék. Ezek nem csak a telepítés szempontjából kedvezőbbek – hiszen kevesebb ideig tart a felrakásuk – de sokkal kellemesebb, elegánsabb hangulatot is kölcsönöznek választott helyiségünknek.

A világítást tekintve a tükör köré központosul a figyelem. A ring light sikerén felbuzdulva egyre többen alakítanak ki saját, otthoni fodrász- vagy smink tükörre emlékeztető fényforrást. Így sejtelmes, különleges hangulat lengi be a fürdőszobát, akár egy luxus hotelszobában.

TIPP: A fürdőszoba festék kiválasztásakor dönts olyan árnyalatok mellett, amelyek relaxáló hatással bírnak számodra. Így a gyors reggeli zuhanyzások és a kimerítő munkanapok utáni forró fürdőzések is sokkal jobban feltöltenek majd.

Így teremts trendi fürdőszobát 2022-ben!

A 2022-es fürdőszoba trend ismét tárt karokkal fogadja a kisméretű csempéket. Ezekből egészen különleges, mozaik-szerű mintákat alkotva valódi közel-keleti hangulat köszönhet vissza fürdőszobánkban. Ha költséghatékonyan szeretnénk különleges fürdőszobát kialakítani, akár különböző színű és méretű, mégis egységes hangulatot teremtő csempe darabokat is összeválogathatunk.

A természetközeliség jegyében ismét hódít majd a márvány és a fehér kőburkolat. Ez a letisztult stílus a különleges, természet alakította részletek miatt kölcsönöz igazán varázslatos hangulatot.

A világos színek mellett a fekete és a sötét matt színek is ismét előtérbe kerülnek, amelyek remekül mutathatnak például legénylakásokban. Érdemes nagy járólapokat vásárolni, amelyek költséghatékonyabbak, és kevesebb idő alatt készülnek el.

A színeket illetően tanácsos beszerezni egy nagy adag zöld fürdőszoba festéket, hiszen ha jövőre tervezünk felújítást, ez a szín dominál majd a trendekben. Emellett a sötétkék árnyalatok, valamint a földszínek is divatba jönnek, amelyeket ilyen színű kiegészítőkkel vagy szobanövényekkel még inkább kiemelhetünk, rendkívül költséghatékony módon.

TIPP: Egy-egy színben passzoló törölköző, egységes stílusú szappan- és fogkefe tartó, valamint egy olcsó, mégis luxus hatást kölcsönző LED lámpa a tükör felett rendkívül feldobhat minden egyszerű fürdőszobát.

Mi a következő lépés?

A munkálatok során érdemes mérlegelni, hogy részleges vagy teljes felújításra van szükség otthonunkban. Mivel a fürdőszoba a vízelvezetés miatt különleges terület, ajánlott legelőször szakemberrel konzultálni, ha a vizes egységeket is cserélni szeretnénk.

A csempézésnél és a járólapozásnál a gyakorlottabb hobbi-felújítók akár maguk is belevághatnak a projektbe. Azonban még mielőtt átfúrnánk egy fontos vízvezetéket, tanácsos megtekinteni a lakás technikai alaprajzát, szükség esetén pedig szakember segítségét kérni, nehogy kárt okozzunk saját vagy szomszédaink értékeiben.

Ha pedig úgy érzed, hogy csak egy kis frissítésre vágysz, szerezz be egy doboz fürdőszoba festéket és egy új kilépő szőnyeget vagy néhány praktikus, új tároló elemet. Nem is gondolnád, mennyit hozzátesz akár csak egy kis változtatás is a fürdőszoba hangulatához!

Ahhoz, hogy otthonodban maximális kényelem és kifogástalan stílus köszönjön vissza minden helyiségben, érdemes felújítani a fürdőszobát is. Akár kisebb, akár nagyobb munkálatokba vágod a fejszédet, javasolt nyomon követni az aktuális trendeket és inspirálódni belőlük 2022-ben is. Akár fokozatosan is belevághatsz a projektbe, és néhány hétvége alatt újjá varázsolhatod fürdőszobád!

- bdpst24.hu

Check Also

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Őrizd meg az irányítást biztonságod felett! Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így …