A CTP naperőművek telepítését kezdte meg Biatorbágyon és Üllőn 

A CTP naperőművek építésébe kezdett a teljes portfólióján, amelynek első ütemében 6 épületre történik telepítés, elsőként Biatorbágyon és Üllőn.  Az egyenként 500 kW teljesítményű telepek a tervek szerint 2022 első negyedévében kezdik meg működésüket, amelynek célja az energiaszállítás költségeinek csökkentése mellett, a bérlők zöld energia iránti igényeinek kielégítése. A projektet hazai kivitelező cégek végzik és a CTP saját beruházásaként – teljes mértékben saját forrásból – fejleszti. 

A vállalat működésében kiemelkedően fontos a fenntarthatóság és a zöld megoldások minél átfogóbb alkalmazása. A teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező vállalat korábban célul tűzte ki, hogy minden négyzetméternyi épületéhez egy négyzetméternyi erdőt birtokoljon, ezzel helyreállítva és megvédve az erdők természetes biodiverzitását, valamint napelemek telepítését a teljes portfólióra tekintve. Ennek szellemében kezdte meg a CTP az épületeire tervezett 6 naperőmű kivitelezését, amelyek egyenként 4-5000 négyzetméternyi területet foglalnak el és 500 kW teljesítményre lesznek képesek.

„A CTP számára kiemelten fontos a fenntartható fejlesztés és működés. Hazai portfóliónkban többszázezer négyzetméter szabad tetőfelület van, így egyértelmű volt számunkra, hogy naperőművek telepítésére szeretnénk ezen felületeket felhasználni. Ez az első ilyen jellegű beruházásunk, célunk, hogy valamennyi épületünk tetőfelületét napelemek telepítésére hasznosítsuk, és csoportszinten megfelelő mértékű erdőterületet birtokoljunk célunk elérése érdekében. A zöld gondolkodás bérlőink számára is fontos, egyre inkább igénylik a fenntartható megoldások bevezetését, amelyek összhangban állnak vállalatunk stratégiai céljaival” – mondta Huszlicska Dávid, a CTP Magyarország country managere.

A CTPark Budapest West (Biatorbágy) és a CTPark Budapest East (Üllő) területén épülő erőművek telepítése már megkezdődött, egyes épületek esetén a próbaüzemek 2021 év végén elindulhatnak, a teljes átadásra pedig 2022 első negyedévében kerülhet sor. A CTP vállalatának célja, hogy minden országban hasonló naperőművek épülhessenek az épületeiken, a cseh központban például már millió négyzetméteres nagyságrendet közelíti a napelemek mennyisége, hasonló a cél Magyarországon is.

 

https://www.ctp.eu

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …