Vas Blanka Tótka Sándorral folytatja egy csapatban

  • A Red Bull színeiben versenyezhet a húszéves hegyikerékpáros

Vas Blanka hegyikerékpáros pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a Red Bull színeiben versenyezhet tovább. A húszéves sportolónő Tótka Sándortól, a világ leggyorsabb kajakosától vehette át új sisakját, melyben január 9-én már meg is nyerte a cyclocross országos bajnokságot.

2021 kétségkívül Vas Blanka éve volt: a még mindig csak 20 éves bringás Tokióban negyedik lett az ötkarikás játékokon a hegyikerékpárosok mezőnyében, minden idők legjobb magyar eredményét szállítva. De utána sem pihent, ősszel többek közt cyclocross-világkupafutamot is nyert. Mozgalmasan indult az új éve is, 2022-től a Red Bull sportolóként folytatja pályafutását.

„Jó érzés volt egy ötkarikás bajnoktól, Tótka Sándortól megkapni a sisakot, akkor még fel sem fogtam, annyira fáradt voltam, mert egyenesen Belgiumból jöttünk egy verseny után a lakóbusszal. Hatalmas megtiszteltetés, hiszen látom, hogy sportágunk legjobbjai viselhetik a Red Bull-sisakot, úgyhogy ennek presztízse van. Remélem, szárnyakat kapok tőle” – árulta el Blanka, akire következő nagy megmérettetés január végén vár, a világbajnokság Amerikában.

Blanka 2021-es teljesítményét a sportújságírók is elismerték, hiszen harmadik helyen végzett az Év Női Sportolója választáson. 

- bdpst24.hu

Check Also

Így mobiloznak a magyarok nyáron a Balatonnál

A csúcsszezon az csúcsszezon, a Balaton-átúszás még dob egyet rajta Ahogy nyáron az M7-es autópályán …