Virágot Algernonnak – 100. előadás a Játékszínben

Január 5-én ünnepelte a Játékszín a Virágot Algernonnak című produkció 100., jubileumi előadását. Daniel Keyes regényének színpadi adaptációját Szervét Tibor jegyzi, Horgas Ádám rendezte, a bemutatót 2015 októberében tartották.

„Egy olyan produkció 100. előadását ünnepeljük, amely nem a vígjátékaink sorába tagozódik, mégis sikerré vált egy alapvetően szórakoztató profilú színház repertoárján. A sikert sem színházi vezetők, sem szakmai ítészek nem befolyásolhatják: mindig a közönség dönt” – mondta Bank Tamás igazgató. 

A 2015-ben színre vitt produkciót szerzőként Szervét Tibor jegyzi. „Az első hallásra könnyű tollal írt, helyenként szinte társalgási vígjátékot idéző szöveg kerüli a szánakozó hangnemet” – írja a Színház.net egy 2016-os cikke. Daniel Keyes regényének főszereplője Charlie Gordon, egy középsúlyos értelmi fogyatékos férfi, aki egy még bizonyítatlan sikerű orvosi kísérlet alanyaként csodálatos szellemi felemelkedésen megy keresztül. Útja, és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példája az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének.

Horgas Ádám rendezésében a főszerepet a bemutató óta Szervét Tibor játssza, partnerei: Lévay Viktória, Nagy Sándor, Zsurzs ati és Szőlőskei Timea, és ebben a szezonban állt be Nemur professzor/az apa/Gimpy hármas szerepébe Papp János.  

További előadások a Játékszínben: január 24.,  február 1., 21. Díszlet: Horgas Péter, a jelmezeket Bujdosó Nóra tervezte.

fotók: Juhász G. Tamás

- bdpst24.hu

Check Also

Így mobiloznak a magyarok nyáron a Balatonnál

A csúcsszezon az csúcsszezon, a Balaton-átúszás még dob egyet rajta Ahogy nyáron az M7-es autópályán …