Danone Magyarország Kft. névvel folytatja tevékenységét…

  • 2022 januárjától a Danone Magyarország Kft. égisze alatt  folytatja a vállalat valamennyi hazai tevékenységét 

A Numil Kft. január 1-i hatállyal átruházta a csecsemő és klinikai tápszereket forgalmazó üzletágát a Danone Magyarország Kft.-re, így a jövőben a Danone Csoport teljes hazai tevékenységét egyetlen vállalat működteti tovább. Ez a lépés a vállalat „Elsőbbséget a helyi piacoknak” (Local First) elnevezésű, a vállalat működésének átalakításáról szóló tervének következő hazai állomása. 

Az anyavállalat 2020 novemberében jelentette be a Danone strukturális és szervezeti átalakításáról szóló globális tervét. A terv középpontjában az az elképzelés áll, hogy a céget olyan módon tegyék hatékonyabbá, hogy országonként egyetlen üzleti egységgel legyenek jelen a piacon. Így a Danone összes üzletágát és termékkategóriáját egy vállalat képviseli, ezek a helyi vállalatok pedig nagyobb önállósággal rendelkeznek a döntéshozatalt illetően. Ennek köszönhetően a helyi piacok és a fogyasztók igényei még inkább előtérbe kerülhetnek.

Az új struktúra létrehozásának első állomásaként a Danone két magyarországi vállalata tavaly októberben közös vezetés alá került, a dr. Kralovánszky Gábor ügyvezető igazgató irányította menedzsment felállásával. A mostani lépéssel az új struktúra jogilag is megvalósult.

„Nagyon fontos lépés ez a Danone hazai történetében, hiszen egy erősebb egységként vihetjük tovább küldetésünket, hogy termékeink révén a lehető legtöbb magyar fogyasztónak biztosítsuk az egészséges életvitelt. Emellett még hangsúlyosabban kifejezhetjük, hogy az élet minden szakaszában támogatjuk az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást.  

Az »Egy életünk van és egy bolygónk« globális jövőképünk révén, az egészségesebb étrend népszerűsítésének új módjait keresve a fenntartható növekedést fogjuk előmozdítani célorientált termékek, márkák és szolgáltatások még erősebb portfóliója révén.” – mondta el dr. Kralovánszky Gábor.

A Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. termékeivel 1992-ben lépett a magyar piacra. A Danone 2007-ben vásárolta meg a cég anyavállalatát, a Royal Numicót. Ennek eredményeképpen a Danone az egészség és a táplálkozás területén minden életszakaszban világelső lett, napjainkban pedig a Numil Kft. Nutricia márkája Magyarországon is kulcsfontosságú a speciális és gyógyászati célú táplálás területén. A termékeinek legfőbb célkitűzése kutatáson alapuló, az életet pozitív irányba formáló, táplálkozással összefüggő megoldások kifejlesztése. A portfólió tagjai többek között olyan ismert termékcsaládok, mint a Milupa, a Milumil, a Nutridrink, a Fortimel vagy a Neocate.

Az új struktúra felállásával az üzletmenet folytonossága biztosított Danone Kft-nél.

- bdpst24.hu

Check Also

Feltakarás / Géczi János dekollázsai

július 19. – október 6., Műcsarnok Géczi saját interpretációja szerint neki máig a természet a …