FRISSS!!!
Home / Galéria / LIBADALOM – Felkészülnek az újbor és a libás étkek szerelmesei!

LIBADALOM – Felkészülnek az újbor és a libás étkek szerelmesei!

November 13-án a már hagyományos LIBADALOM-mal jelentkeznek az etyekiek a Gasztrosétányon – már 10.00 órától várják a libás étkek, az újbor, a forró és tüzes italok szerelmeseit és Lúdas Matyi szellemi örököseit, akik szeretnének részt venni a messze földön híres terelőversenyen, a libafutamon.

Nem tudjuk, hogy Etyeken mennyire babonásak az emberek, de úgy tűnik biztosra mennek és számos libás étellel, valamint újborral készülnek, nehogy a népi hagyomány „jóvoltából” ők vagy a vendégeik egész évben éhezzenek vagy szomjazzanak. A libalevestől és libatepertőkrémtől kezdve, a töltött libanyakon és libasültön keresztül a libás rétesig és lúdláb szeletig terjed a kínálat, amit újborral és többféle tüzes és forró itallal is leöblíthetünk majd.

Az őszi időszakra varázslatos színekbe öltözött Gasztrosétány azonban nem csak az ízlelőbimbókat vonzza, hiszen számos egyéb szabadidős, kirándulós program közül is választhatunk. A leghíresebb ezek közül nyilvánvalóan a Libafutam, amelyre idén is a helyszínen nevezhetnek Lúdas Matyi szellemi örökösei akár saját, akár a szervezők biztosította „tuninglibával”. A feladat ezúttal is az, hogy tollas barátunkat – az őket maximálisan óvó szabályok betartásával – végig tereljük a szőlőtőkék határolta EtyekRingen!

A nézők szavazhatnak is majd az eredményekre, nyertesekre. Az élő tippjátékon helyesen voksolók között pedig ínycsiklandó etyeki ajándékokat sorsolnak majd ki a szervezők, akik már alig várják, hogy Gőgös, Gúnár, Gedeon és Pötyi közül melyik szárnyas barátunk lesz a befutó.

Ebben az időszakban valóban varázslatos tud lenni egy etyeki kirándulás is, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be a környéket.

A Libadalom után, karácsony előtt jön az Advent a Gasztrosétányon, de addig is bármikor érdemes Budapest Szőlőskertjébe látogatni, amelyhez kiváló segítség a helyi vendégvárókat bemutató, ingyenes e-tyek alkalmazás, amely ezen oldal fejlécében mindkét platformra elérhető.

Őszi-téli programok a Gasztrosétányon:
ŐSZI GASZTROSÉTA Október 23-24 – lezajlott.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON 2021. november 13.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON 2021. december 4.

Az alábbi részletes anyagban közöljük a LIBADALOM résztvevőinek programját és kínálatát:

  • Aubergine Pince
  • Etyeki padlizsánkrém
  • Libahúsleves és ludaskása
  • Philly Cheese-Goose Szendvics
  • Aubergine Vegaburger
  • Gombai Pezsgőpince
  • Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója
  • Milán Pince – Zalán Faház
  • Libaleves gazdagon lúdgégetésztával
  • Sült libacomb pezsgős káposztával
  • Cserépedényben sült sólet füstölt libafalatokkal
  • Zsírjában sült kacsamáj kovászos kenyérrel
  • Bortodoor Country
  • The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről
  • Erdélyi Ízek Udvara
  • Libahúsos csorba
  • Libasült fekete szőlőágyon pityókával
  • Miccs faszénen sütve
  • Etyeki borok és szőlőpálinka
  • Újhegyi Kerekes Pince
  • A pincészet termékeinek kóstolója és vására
  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Kemencés és grillételek

  • Halmi Pince
  • Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák, illetve szörpök, kézműves ecetek kóstolója és vására
  • citromfűtea és feketeszedres forralt rozé
  • Kácsor „Kíra” Pince
  • 2020-as borok kóstolója
  • Libatepertőkrémes kenyér, sült Libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
  • Házi sütemények
  • Gyümölcs lélekmelegítők (párlatok)
  • Forró teák és forralt bor
  • bOrbara Présház
  • Zellerkrémleves libatepertővel
  • Sült libacomb fűszeres alma-kuglival és édesburgonyás tócsnival
  • Mákos-szilvás rugelach és sós karamell mousse aszaltszilva-pürével
  • Juhtúrós pogácsa és békebeli hókifli
  • Forró csokoládé választható fűszerekkel
  • Tátrai Pincészet
  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  • Zsíroskenyér lilahagymával
  • Rezeda Terasz
  • Libaraguleves és sütőtökkrémleves
  • Rusztikus, hízott libamáj zsírjában zöldségekkel és bagettel
  • Libazúzapörkölt gerslivel
  • Aszalt szilvás libacombfilé baconbe tekerve, krokettel
  • Sült libacomb hagymás törtburgonyával és lilakáposztával
  • Márton-napi libás rétes és Lúdláb szelet

Várunk szeretettel kedvenc etyeki borainkkal, gyömbérteával, pikáns Rezeda-féle forralt borral!

IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete

  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  • Stelázsi Kultúrbirtok
  • Libahúsos káposzta gerslivel
  • Libatepertő lilahagymával
  • Libazsíros kenyér lilahagymával
  • EtyekVin
  • Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
  • Porhanyós libacomb hagymás törtburgonyával és párolt káposztával
  • Libatepertőkrémes kenyér lilahagymával
  • Grill finomságok
  • Túrós, meggyes pite
  • Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
  • Harmonikazene: 12.00-17.00 óráig
  • Libaaprólék-leves és libahúsos twister
  • Tepsiben sült kacsacomb és libamell
  • Töltött libanyak, „libaropi és pecsenyezsíros kenyér
  • Rétes
  • Etyeki és szekszárdi borok; újborkóstoló és forralt bor
  • Dvorák Pince
  • Tárkonyos libaraguleves és nagymama ludaskásája
  • Sült libacomb vörösboros-körtés párolt káposztával
  • Töltött libanyak
  • Kacsazúzapörkölt juhtúrós sztrapacskával
  • Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
  • Rókusfalvy Birtok
  • 10.30 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!

Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból, és tereld végig a szőlőtőkék határolta EtyekRingen! Nevezés a helyszínen 10.00 órától.

  • 11.30 óra: rendhagyó pincetúra – pohárral a kézben, újborral a palackban
  • Újborkóstoló, forralt bor és forró tea

Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:

  • Libateperőkrém savanyított zöldségekkel
  • Tárkonyos libaraguleves főtt burgonyagombóccal
  • Sólet konfitált libacombbal és füstölt libamellel
  • Lúdláb aszalt meggyraguval
  • Hegedűs Sajtműhely
  • Raclettezés (bagett, libatepertő és almacikkely)
  • Sajtkészítés-bemutató és tárlatvezetés kijelölt fix időpontokban

(sajtkészítés 10:00 órától kb. 16:00 óráig, tárlatvezetés 11:00, 13:00 és 15:00 órától)

  • Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésekben

Ajánlott cikk

Ajándékozz mesét karácsonyra a gyermekvédelemben élőknek!

A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás