FRISSS!!!
Home / Galéria / Kihirdették a Bonduelle rajzpályázatának győzteseit

Kihirdették a Bonduelle rajzpályázatának győzteseit

Az idei év ugyan váratlan helyzet elé állította a tanárokat és diákokat is, a Bonduelle óvodásokat és általános iskolásokat megszólító rajzpályázata 2020-ban is nagy sikernek örvendett. A verseny tematikája a kukoricára épült, ez az a zöldség ugyanis, amelynek termelésében Magyarország világviszonylatban is nagyhatalomnak számít. A díjakat Rákóczi Feri adta át az online térben.

Több száz pályamű érkezett be mindössze három hét leforgása alatt a Bonduelle rajzpályázatára. Az idei év nem csupán a járvány, de a résztvevők, valamint a különdíj szempontjából is rendhagyónak számított: az eddigi három régió, Nyírszőlős, Békéscsaba és Nagykőrös a budapestiekkel kiegészülve vett részt a versenyen. A 2020-as rajzpályázat témája a kukorica útja volt; a gyermekeknek az aranyló szemű zöldség a földtől egészen a konzervdobozig vezető útját kellett megeleveníteniük alkotásaikban. Különdíjért nevezhettek azonban olyan gyerekek vagy akár egyész csoportok/osztályok, akik a kiürült konzervdobozokból készítettek hasznos, kreatív vagy mutatós alkotásokat. A különdíj apropóját a Bonduelle 2025-ös vállalásai adták, amelyek többek között a fenntartható és újrahasznosítható csomagolásra vonatkoznak. A vállalat konzervdobozai jelenleg is 100%-ban újrahasznosíthatók, így az üres dobozok teljes egészéből újra a zöldségeket frissen tartó konzerv készülhet, ha azt a megfelelő hulladékgyűjtőbe dobjuk.

Az alsó tagozatos osztályok tanulói bizonyultak a legaktívabbnak, de az óvodások és a felsősök sem tétlenkedtek. A művészekből és rajztanárokból álló zsűri a téma kreatív megközelítése és a vizuális kivitelezés részletei alapján hozta meg a döntését. Korcsoportonként 3 díjazottat választottak ki, emellett mind a négy városban hirdettek különdíjat is a legkreatívabb konzervdoboz alkotások készítői számára.

„A Bonduelle kiemelt célja, hogy termelési folyamatát, illetve termékeit is minél fenntarthatóbbá tegye, ezen célkitűzés egyik eredménye pedig jelenleg a kukorica, amelynek magyarországi termelése világszinten is az egyik legjelentősebb. Örülünk, hogy a rajzpályázatra idén is sok gyermek jelentkezett, reméljük, hogy őket és környezetüket is biztatni tudjuk a minél gyakoribb zöldségfogyasztásra” – mondta el Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi operatív igazgatója.

 A rajzpályázat is a városokkal történő kapcsolatok erősítését hivatott szolgálni; emellett pedig kiemelt célja volt, hogy a vitaminokban és rostban gazdag zöldségek fogyasztására ösztönözzék a legkisebbeket is. Az egészségtudatos táplálkozás alapjait már gyermekkorban érdemes elsajátítani, a Bonduelle által tavaly végzett reprezentatív kutatás szerint ugyanis a magyarok drasztikusan kevés zöldséget fogyasztanak – a napi szintű fogyasztás mindössze a lakosság 30%-ára jellemző -, miközben az Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint étkezésünk felét kellene kitennie a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Ajánlott cikk

Izzófejű robot, fanatikus nagymama és céklapüré 

Animációs és rövidfilm szemle az Urániában  A Budapesti Metropolitan Egyetem végzős hallgatóinak legjobb munkáit először …

%d bloggers like this: