FRISSS!!!
Home / Galéria / Kávékülönlegességek Valentin-napra

Kávékülönlegességek Valentin-napra

A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy romantikus reggelivel, amelynek tökéletes kísérője egy-egy csésze ellenállhatatlan Nespresso kávé. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.

VERTUO KÁVÉRECEPTEK

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók 

20 ml tejszín

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna 

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

  1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 
  2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók 

vaníliaszirup

kókuszreszelék 

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

  1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 
  2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 
  4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók 

20 ml tejszín

1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna 

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

  1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 
  2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók 

vaníliaszirup

kókuszreszelék 

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Paris Espresso kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

  1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 
  2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 
  4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

Ajánlott cikk

PIROS ORR KLIPPREMIER AZ AUTIZMUS VILÁGNAPJÁN

LEGYEN ÍGY! Legyen így! címmel április 2-án debütál Beck Zoltán (30Y) és Farkasházi Réka közös …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás