FRISSS!!!
Home / Galéria / Karácsonyi ízek a Starbucksban

Karácsonyi ízek a Starbucksban

A téli ízek mellett az ikonikus Red Cup is visszatért a Starbucks üzleteibe, amelynek különleges kialakítását az ünnepek hangulata inspirálta. Az olyan szezonális kedvencek mellett, mint a Gingerbread Latte, és a karamellás Toffee Nut Latte, idén a kávézólánc új, csokoládés karácsonyi itallal, a Chocolatey Gingerbread Latte-val bővíti kínálatát. A vendégek kétféle pörkölésű szemeskávé, a Starbucks Christmas Blonde Roast és a Starbucks Christmas Blend közül is választhatnak. 

A Starbucks Magyarország különleges, szezonális italkülönlegességeivel idén is elhozza vendégei számára az ünnepi hangulatot. A téli kínálat elmaradhatatlan italai, a mézeskalács ízű Gingerbread Latte és a karamellás Toffee Nut Latte mellett idén az új, ellenálhatatlan Gingerbread sziruppal és csokoládé öntettel készült Chocolatey Gingerbread Latte is elérhető, amelyet lágy mézeskalács ízű tejszínhab koronáz meg. 

A bekuckózós téli hangulatot az egyedi mintával ellátott ikonikus, színváltós Red Cup teszi teljessé, amely hő hatására Starbucks zöldből ünnepi pirosba vált. Reusable Red Cup-ba kérve italukat a vendégek amellett, hogy hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz és a környezetvédelemhez, továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak italaik árából. A színváltós Red Cup és a nagy kedvenc, pingvines bögre mellett az arany és piros színben is elérhető csillogó Cold Cup-ok, a vizespalackok és a Tumblerek akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek.  

Idén kétféle pörkölésű szemeskávéval is bővül a Starbucks Magyarország karácsonyi kínálata. A Starbucks Christmas Blonde Roast és a Starbucks Christmas Blend különböző, karakteres ízeiben mindenki megtalálhatja saját kedvencét. 

Starbucks Christmas Blonde Roast

Az Afrika, Ázsia és Óceánia termővidékeiről származó világos pörkölésű Starbucks Christmas Blonde Roast előszőr 2012-ben került a kávézólánc kínálatába. A modern ízvilágú és hangulatú kávé szegfűszeges, narancsos ízével, valamint a fűszeres dió és a sült gyümölcskompót aromáival hozza el az ünnepi hangulatot a csészékbe. 

Gazdag ízvilága tökéletes lehet az ünnepléshez. A Nyugat-Jáváról és a Pápua Új-Guineából származó kávébabok adják a gyógynövényes, juharra emlékeztető édességét, az etiópiai kávé pedig a citrusfélék és a füge kandírozott aromáját adja. A kávé enyhe pörkölésű, a fás aromákat és a selymes ízt pedig a megfelelő mennyiségű szezonális fűszerrel egészítették ki.  

Ez a kávé előszőr 2012-ben került forgalomba Starbucks Holiday Blonde Roast néven, azóta a név és a receptúra is átalakult. 2020-ban a Christmas Blonde Roastot újragondolták, ennek megfelelően már napon szárított és nedves eljárással készült etiópiai kávét is tartalmaz, amely a citrusos és a gyümölcsös jegyei miatt még ünnepibb hangulatot hoz a kávé ízében. 

Starbucks Chrismas Blend 

A Latin-Amerikából, Ázsiából és Óceánia termővidékeiről származó sötét pörkölésű Starbucks Christmas Blend előszőr 1984-ben került a kávézólánc kínálatába, amely nosztalgikus, megnyugtató szimbóluma az év ünnepi időszakának.  Az édes fűszeresség bársonyos, gazdag csokoládés ízvilággal egészül ki, amelyet az összetett, gyógynövényes és a süteményes jegyek ízének lágy savassággá tesz teljessé.

A tökéletességig érlelt szumátrai babokat Pápua Új-Guineából, Guatemalából és Kolumbiából származó sötétre pörkölt babokhoz adják. A Starbucks Christmas Blend ízprofilja és pörkölése az eredeti 1984-es recept alapján készül. A 80-as években a Starbucks partnerei egy teljes nyolcórás műszakon át frissen pörkölt Starbucks Christmas Blend-et zsákoltak. 

A Starbucks számára ez a kávé a kezdetektől kiemelt része az ünnepi hangulatnak és készülődésnek. A megfelelő íz elérésének érdekében bizonyos babokat másképp szükséges pörkölni, ezáltal kiemelve egyedi ízüket. A Starbucks Christmas Blend pörkölés utáni keverék, a különböző régiókból származó kávékat külön pörkölik, majd összekeverik. A Guatemalából és Kolumbiából származó babok selymes, csokoládés melegséget és mélységet eredményeznek. A Pápua Új-Guineából és Szumátrából származó kávé intenzív fűszeres és gyógynövényes jegyeket biztosít. 

Ajánlott cikk

Innovációk az újrahasznosításban – üzleti workshopra várják az érdeklődőket

Az újrahasznosítás témakörében tart ötletelő workshopot a Klímainnovációs Közösség 2021. december 15-én. Az esemény célja …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás