FRISSS!!!
Home / Galéria / Jön a LIBADALOM, készülnek a Libafutamra Etyeken! 

Jön a LIBADALOM, készülnek a Libafutamra Etyeken! 

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”
Nem vennénk a lelkünkre, ha miattunk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 12-én, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várunk Etyeken!

November 12-én a LIBADALOMRA nem csupán a pincesoron való séta miatt érdemes kényelmes cipővel készülni, hanem a méltán híres, rendkívül jó hangulatú Libafutam okán is. Etyeken már nagyon készülnek a találkozóra tollas barátainkkal és palackokat, kóstolópoharakat és fakanalakat is elővették, hogy fantasztikus őszi ízekkel és illatokkal, valamint musttal ó- és újborral, tüzes és forró italokkal töltsék meg a vendégváróhelyeket. 

Az etyeki vendégvárók mindig is tiszteletben tartották a Márton-napi hagyományokat és mindegy, hogy hiszünk-e benne vagy sem, a babonának sem kívánnak esélyt adni, ezért készülnek számos ínycsiklandó libás étellel és újborral is. Tulajdonképpen túl is teljesítik a néphagyomány követelményeit, mert az étel és ital mellett különleges programmal, élménnyel is várják a vendégeket évről-évre: idén is megrendezik ugyanis a méltán híres libafutamot, a szőlősorok között tartott terelőversenyt. Lúdas Matyi szellemi örököseinek nevezését a helyszínen várják, ezért érdemes időben elindulni, nehogy lemaradjunk erről a kedves kalandról. 

 

A szüret után már az újbort is meg lehet majd kóstolni több helyen, sőt lesz premier előtti pezsgőkóstoló is. Az őszi időszakban már bizony jól esik a forralt bor vagy valamilyen igazán tüzes ital, de forró sütőtökkrémlevessel is átmelegíthetjük majd magunkat. Az ételkínálat a mennyei libasülttől a tökös-mákos házi rétesig terjed, tehát biztosan senki nem fog sem éhezni, sem szomjazni a Libadalmon, pláne nem az egész jövő évben! 

A Libadalom után az évet majd december 3-án a Decemberi Bor&Bár-ral zárjuk. No, de előtte böngésszük végig az októberi kínálatot!

– PROGRAM és KÍNÁLAT –

  • KALMÁRBOR (DEÁK FERENC UTCA)
  • Kóstold meg újborainkat!
  • A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy meleg teára
  • Libazsíros kenyérrel, kacsamájjal, libamájpástétommal kínálják a betérőket.
  • AUBERGINE PINCE
  • Padlizsánkrém és zakuszka
  • Grillkolbász hot-dog kifliben
  • Libaleves és ludaskása
  • Pulled-goose szendvics


  • ZOÁD WINE
  • Olyan bortételek kóstolójával várja vendégeit a fiatal pincészet, amely megmutatja Etyek remek adottságait, kiemelik értékeit és megjelenik bennük a bor és szőlő iránti szenvedélyük.
  1. GOMBAI PEZSGŐPINCE
  • Tradicionális eljárással készült pezsgők
  • Tölgyfahordóban érlelt brandyk
  • Alacsony alkoholtartalmú Murci
  • Új magyar szőlőfajtákból préselt must
  • THE VINE HRVSTD FOR YOU
  • Kedvenc The Vine tételeitek: 
  • Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres-Bianca házasítás
  • Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
  • Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris
  • More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség
  • Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – a megismételhetetlen alkalmak bora
  • Kézműves házi szörpök 
  • ÚJHEGYI KEREKES PINCE
  • A ház bora és pálinkája és forralt bor
  • Mangalicazsíros és libamájas zsíroskenyér
  • Tépett liba pitában
  1. ÁRPÁS LACI SONKAMESTER
    • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
    • Kemencés és grillételek
  • HALMI PINCE
      • Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka
      • Gyümölcsös és gyógynövényes szörpök és kézműves ecetek
      • Kistermelői pálinkák
      • Folyóborok, fröccsök, borkoktélok

  • SÁPI GYÜMÖLCSBOR
  • A pincészet termékeinek kóstolója és vására
  • TÁTRAI PINCE
  • A pincészet termékeinek kóstolója és vására
  1. REZEDA TERASZ
  • Dudok János konyhafőnök libadalmi ajánlata:
    • Libazúzás lebbencsleves tejföllel
    • Márton-napi libaleves lúdgégetésztával és zöldségekkel
    • Kókusztejes sütőtökkrémleves curryvel
    • Snidlinges libakocsonya savanyított tojással
    • Sous-vide libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és tócsnival
    • Sólet füstölt libamellel és tojással
    • Erdei gombás libavadas szalvétagombóccal 
    • Ludaskása
    • Gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas galuskával
    • Lúdlábtorta
  • Saját készítésű szörpökkel, forró rozé kardamommal, etyeki borokkal, sörökkel, etyeki kávéval várnak mindenkit szeretettel a RezeDa Bisztróban!
  • OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZETE
  • Érkeznek az új tételek! 
  • Palackos tételek vására és nyereményjáték, ahol a díj Orosz Gyula pezsgő! Részletek a pincészetnél.

STELÁZSI – KULTÚRSPRICC

  • A hagyományőrző helyszín ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja vendégeit:
  • Sütőtökkrémleves
  • Libasült, lilakáposztás rétessel
  • Libahúsos káposzta
  • Tökös-mákos házi rétes
  • DVORÁK VENDÉGUDVAR
  • Házias ízekkel és élménnyel várja a betérőket a Dvorák Vendégudvar:
  • Libaraguleves és ludaskása
  • Töltött libanyak és sült kacsacomb
  • DEBRECZENI CSALÁDI PINCÉSZET
  • 10 órától az alábbi finomságokkal várják vendégeiket a fedett, fűtött teraszon, a rózsákkal és leanderekkel ölelt télikertben:
  • Libaaprólék-leves macesz gombóccal
  • Tepsiben sült kacsacomb párolt lila káposztával 
  • Töltött libanyak „Libaropi” – tepsiben sült libaszárnytő 
  • Csirke gyros tál 
  • Pecsenyezsíros kenyér 
  • Rétes
  • A pincészet etyeki és szekszárdi borainak kóstolója és vására 
  • Forralt bor 
  • Új boraink kóstolója 
  • Citromos “Menza” tea
  • ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS:
  • Sétálós sajttálak, sajtsaslik
  • Az Etyektej termékeinek vására
  • Raclette-bagett
  • Libazsíros kenyér lilahagymával
  • Grillezett etyeki gomolya sajt
  • Házi rétes és sós perec
  • Színezősarok

  1. RÓKUSFALVY BIRTOK
  • 10.00 óra: Nyílik a Birtok Pinceajtaja
  • 10.00 óra: Indul a nevezés a Libafuttatásra
  • 10.30 óra: Kató néni kürtőskalácsos kitelepülése a Rókusfalvy Birtokon
  • 10.30 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy Fogadó
  • 10.30 óra: Etyeki Sörmanufaktúra téli erős barna sörökkel, sörpárlatokkal és a teljes dobozos és palackos szortimenttel várja a látogatókat.
  • 11.00 óra: Libafutam – Rajthoz állnak Lúdas Matyi szellemi örökösei
  • 12.30 óra: Libafutam eredményhirdetés
  • 13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben

  • OPTIMUS WINERY
  • Újborkóstoló 
  • Premier előtti pezsgőkóstoló – Hagyományos eljárással készült nyerspezsgő 2019’
  • Szőlőmust és forralt bor
  • Libamájpástétom-falatok brióssal és lilahagymalekvárral
  • Tábortűz
  • HEGEDŰS SAJTMŰHELY
  • 15:00 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval Jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu 
  • 2 személyes SajtVarázs tál (11:00 órától)
  • Sült szijjács
  • Héjában sült burgonya
  • Kukorica csipsz
  • Sült gesztenye
  • Bagett
  • Márton-napi ajándék – minden vásárláshoz túrós liba sütit kínálunk!

Ajánlott cikk

Mikor válik veszélyessé a horkolás?

50 000 ember lehet veszélyben Magyarországon Sok párkapcsolatot mérgezhet meg az, ha az egyik fél erősen …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás