Az év elindulásának egyik legbiztosabb jele, hogy a Téli Etyeki Piknik keretein belül kinyitnak a pincék, présházak, vendégváróhelyek, hogy tüzes és gőzölgő italokkal, toros étkekkel csábítsák vendégeiket. Most is így lesz ez január 22-én, és már azt is megtudtuk, hogy ez a Téli Piknik lesz az utolsó. No, de mi lesz utána?
A tizedik évadra időzítették a hírt, hogy a január 22-i Téli Etyeki Piknik az utolsó lesz a sorban. A szervezők azonban rögtön meg is nyugtatnak mindenkit, hogy nem zárásól van szó, éppen ellenkezőleg, újabb előrelépést terveznek és a januári Pikniket követően egy frissebb, még izgalmasabb tematikával szeretnék meglepni Etyek szerelmeseit és azokat is, akiket még eddig nem láttak vendégül.
Izgatottan várjuk, hogy milyen rendezvények következnek, de a szervezők csak később árulnak el részleteket, addig is január 22-én – némileg paradox módon – tüzes és gőzölgő italokkal igyekeznek majd hűteni a kedélyeket, és persze lesznek toros ételek és igazi mulatság a téli dűnék között. A böllérek 9 órára időzítették a pörzsölést, hogy ne kelljen a vendégeknek hajnalban kelni, tehát érdemes már reggel kilátogatni a Gasztrosétányra, de egész nap találhatnak maguknak gasztronómiai és kulturális kikapcsolódást, akik például egy kis harmonikazenére, látvány malacsütésre, finom falatokra és italokra vágynak. Érdemes a keretben részletezett ingyenes applikációt is végigböngészni, ha kíváncsiak vagyunk a részletekre, de alább is közöljük a programot és kínálatot.
Az ingyenes e-tyek applikáció (Android *** iOS) nagy segítségünkre lehet, ha a Piknik idejére (vagy bármikor máskorra) szállást, vendéglátóhelyet keresünk vagy például programot szervezünk és (tavasztól) e-bike-ot bérelnénk, esetleg csak rápillantanánk az élő webkamera képére, hogy lássuk, mi újság a Gasztrosétányon! |
A pincék programja és kínálata:
- Aubergine Terasz
- Padlizsánkrém
- Disznótoros hurka és kolbász
- Grillezett pulykamell és kolbász
- Sweet Dream Pince
- Helyben készült kézműves és házi sütemények
- Kilencféle kézműves hamburger, gyrostál és tortilla-tekercs
- Házi sült kolbász és kacsazsíros kenyér lilahagymával
- Házi készítésű erdélyi padlizsánkrémes kenyér paradicsommal
- Forró csoki és tea, IIly kávékülönlegességek
- Forralt borű
- Gombai Pezsgőpince
- Kóstoló a pince pezsgőiből és boraiból
- The Vine HRVSTD for You
- Az etyeki Öreghegyről származó fiatal kézműves ökoborászat válogatott tételei, köztük a 2020-as évjárat zászlóshajó bora, a most először kóstolható Balian Grande Cuvée
- Milán Pince – Zalán Faház
Babgulyás füstölt csülökkel háziasszony módra
- Disznótoros és házi kocsonya disznóságokkal
- Almás és meggyes pite, forralt bor, forró tea és pálinka
- Bortodoor Country
- Borkóstoló és vásár
- Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
- Húsgombócos csorba, faszénen sült miccs
- Házi nyújtott rétes
- Etyeki borok és helyi szőlőpálinka
- Újhegyi Kerekes Pince
- A pincészet termékeinek kóstolója és vására
- Árpás Laci Sonkamester Pincéje:
- 9.00 óra: disznótor és látvány malacsütés
- Pulled pork, grillkolbász, káposzta drótos köcsögben és sonkatál
- Házi rétes
- Halmi Pince
Fűszeres forralt rozé feketeszederrel
- Gyömbéres citromfűtea a gyermekek ízvilága szerint
- Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök
- Kácsor „Kíra” Pince
- Etyeki borok, gyümölcspárlatok, rozémust, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
- Etyeki Sörmanufaktúra
- Rezeda Terasz:
- Füstöltcsülkös burgonyaleves és francia hagymaleves
- Vargányás kacsazúzapörkölt gerslivel
- Tejfölpaplan alatt sült káposzta vegetáriánusoknak
- Túrógnocchi sajtmártásban
- Gesztenyés tiramisu
- Melengető italaink: forralt bor pikáns fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki, szálas teák
- Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket
- IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészet
- A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására
- STELÁZSI – Kultúrbirtok
- Sütőtökkrémleves
- Vörösboros szarvaspörkölt és tépett szarvascomb lilahagyma chutneyval
- Meleg túrótorta csipkebogyóöntettel
- Sajt- és sonkatál és minden finomság a stelázsinkról
Dvorák Vendégudvar
- Állatsimogató és parasztudvar-látogatás
- Füstöltcsülkös babgulyás és csülkös-körmös pacal
- Malacsült párolt lilakáposztával és disznótoros tál és toroskáposzta
- Aranygaluska
- Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
- 12:00-17:00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
- Csülkös bableves és székelykáposzta
- Sült kolbász, kocsonya és pecsenyezsíros kenyér
- Császármorzsa
- Etyeki Sajtútállomás:
- Sajtkülönlegességek és túródesszert
- Rókusfalvy Birtok:
- Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:
Sült kacsamáj krém szedres, lilahagymás jammel
Sütőtökrémleves gyömbéres kekszmorzsával
Szarvaspörkölt burgonyafánkkal
Fahéjas almáspite
- 10.00-12.00 óra: Reggeli matiné – rajzfilmvetítés
- 10.00-17.00 óra: Kató Néni Finomságai (kürtőskalács workshop)
- 11.00-15.00 óra: Greta Handmade Design kézműves workshop
- 12.00-16.00 óra: Estage Duo jazz & swing koncert
- 13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben
- Hegedűs Sajtműhely
- 10.00 órától: Sajtkészítés-bemutató
- 13:00 és 15:00 óra: Tárlatvezetés a sajtérlelőben
You must be logged in to post a comment.