FRISSS!!!
Home / Galéria / itt a MÁJUSI ARTFEST a hónap hatodik napján – PÉNTEKEN!

itt a MÁJUSI ARTFEST a hónap hatodik napján – PÉNTEKEN!

  • Pörögnek az Etyeki Piknik 12 programjai 

Mint az már ismert, az Etyeki Piknik 12 keretein belül minden hónapban valami új tematikával jelentkeznek a helyiek; május 6-án az ARTFEST érkezik!

Májusi Artfest lesz pénteken (május 6.) Etyeken. A helyieknek az a céljuk, hogy a megszokott és kiváló gasztronómiai és boros remekeket a látogatók alapvetésnek vegyék, és ezek mellé mindig valamilyen újdonságot próbálnak csempészni a programok közé, hogy kicsit megfűszerezzék a méltán népszerű helyi kínálatot. A Májusi Artfest-tel a művészetet állítják a középpontba: megtekinthető lesz magyar és nemzetközi kortárs művészek kiállítása, fotókiállítás is, de magunkat is kipróbálhatjuk a címketervező- vagy éppen a sajttálkészítő-versenyen, és persze hallgathatunk izgalmas koncerteket is! Lássuk, hogy mi vár ránk pénteken Etyeken!

– PROGRAM –

  • AUBERGINE TERASZ
    • A tavasz legkülönlegesebb zöldsége a spárga. A spárga köré épített ételekkel és italokkal várjuk a vendégeket
      • Grilltarja zöldspárgával és vajszósszal
      • Tésztasaláta zöldspárgával
      • a spárga mellé 5 féle sauvignon balnc-t és pezsgőt várja a vendégeket
    • Padlizsánkrém
    • Zakuszka
    • Grillkolbász
    • Ratatouille (francia lecsó)
  • Shakshuka (közel-keleti lecsó)

  • THE VINE HRVSTD FOR YOU
  • Kedvenc The Vine tételeitek
  • Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres-Bianca házasítás
  • Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
  • Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris
  • More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség
  • Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely fél éves finomseprős majd fél éves zempléni tölgyes érlelést kapott – a megismételhetetlen alkalmak bora
  • Kézműves házi szörpök 
  • REZEDA TERASZ
  • Halászlé afrikai harcsából
  • Tejszínes málnaleves
  • Padlizsánkrém 
  • Cigánypecsenye 
  • Grillezett sajt 
  • Mézes mustáros csirkemell 
  • Mexikói tortilla 
  • Túrógombóc
    • Ételekhez jól passzoló etyeki borok
  • kávé és a SZörpisvan esemény ihlette szörpök állandó kínálatunkba kerültek. 
  • TÁTRAI PINCE
  • Kóstoló és vásár a pincészet boraiból 
  • SONKAMESTER
  • Sonkás-tejfölös kenyér, sonkatál, BBQ-oldalas, grillkolbászok 
  • OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZET
  • Kóstoló és vásár a pincészet boraiból 
  • STELÁZSI
    • Programok:
      • gyermek játszó sziget, foglalkozások, meseolvasás, festés
      • kézműveskedés, babakonyha
      • Borkóstoló verseny etyeki pincészetek boraiból
      • ARTDUO, Jazz, Palócz Eszterrel
    • Ételek:
      • Zöldborsó raguleves
      • Magyaros hidegtál(házi kolbász, sonka, tojás, szalonna, tepertő, zöldségek, friss kenyér)
      • Sajttál (válogatott kecske és tehén sajtokból, szőlő, bagett, hazai termelőtől)
      • Tépett szarvasos szendvics, lilahagyma chutney, áfonyalekvár, saláta
      • Grillezett húsok, (csirke, tarja)
  • Mákos guba házi vanília öntettel 
  • DVORÁK VENDÉGUDVRA
  • Program:
  • kosárfonás – interaktív bemutató és vásár
  • parasztudvarlátogatás
  • Házias ételekkel készülünk:
  • tavaszi tárkonyos raguleves
  • rántott és grillezett sertés, csirke, camembert, harcsafilé
  • mézes-mustáros csirke friss salátával
  • mákos guba kocka 
  • RÓKUSFALVY BIRTOK
  • 12:00-20.00 Címketervező-verseny 
    Utána egy közönségdíjas és egy szakmai zsűri által kihirdetett győztest hirdetünk. A Győztes címkéjét legyártjuk és kap 1-1 karton bort a saját címkéjével ellátva.
  • 12.00 – 20.00 Kürtőskalács Workshop, készítsd el a saját kürtőskalácsodat!
  • 12:00-20.00 Greta Handmade wooden workshop
    Fafestés, kézműves workshop, ahol saját kezűleg készítheted el a díszeket.
  • 12:00-20.00 Kiállítás a Rókusfalvy Birtok területén
  • 17:00 – Pincetúra pohárral a kézben

  • OPTIMUS WINERY
    • Kiállítás Gazdag Ádám amatőr fotográfus fényképeiből
    • Kézműves borok és gyöngyöző borok. 
    • Különleges borkoktélok: vintonic, levendulás rosékoktél, bodza blanc.
    • Limonádé, kávé
  • Tortilla chips többféle házi mártogatóssal 
  • HEGEDŰS SAJTMŰHELY
  • Sajtérlelő tárlatvezetés 14:00-tól és 16:00-tól
    Felnőtteknek 3.000 Ft, 18 év alattiaknak 1.500 Ft
  • Sajttálkészítő-verseny 15:00-tól
    Nevezési díj 10.000 Ft, amely tartalmazza a sajttál elkészítéséhez szükséges 5 féle érlelt sajtot: Hegedűs Sajt, Etyeki Raclette, Etyeki Morbier, Etyeki Rouge Etyeki Camembert (sajtonként 15 dkg); almát, körtét, diót, aszalványokat; egy kancsó szörpöt és a segédeszközöket (vágódeszka, kés, tányér) is biztosítjuk.
  • A program végeztével a nevezési csomag tartalmát a versenyzők szabadon elfogyaszthatják vagy hazavihetik.Tortilla chips többféle házi mártogatóssal
  • ETYEKI SÖRMANUFAKTÚRA
  • Roxy a róka: Radisics Milán fotókiállítása   
  • Spontán sörkóstoló a Sörteraszon, ahol 12 féle sört ízlelhettek.

A nyárra pedig ezeket tartogatják számunkra az etyekiek:

Ajánlott cikk

A magyar Decathlon beszünteti a PET palackos termékek forgalmazását

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás