FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Íme, 3 kihagyhatatlan levendulaszörpös finomság az őszi napokra!

Íme, 3 kihagyhatatlan levendulaszörpös finomság az őszi napokra!

A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb „stresszűző” recepteket, melyek mindegyikében mennyei mézes-levendulás szörppel bolondítjuk meg az ízharmóniát.

Levendulás banán smoothie 

Hozzávalók:

2 db banán

2 evőkanál mézes levendula ízű szörp

250 ml tej

Elkészítés:

Feldaraboljuk a két banánt, majd megöntözzük a levendulaszörppel, felöntjük tejjel, és jól összeturmixoljuk. A még levendulásabb íz érdekében érdemes belecsempészni 1 mokkáskanál friss vagy szárított levendulavirágot is a smoothie-ba.

Csokoládés – levendulás muffin

Hozzávalók:

20 dkg liszt

5 dkg étcsokoládé

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

2,5 dl tej

2 db tojás

3 evőkanál levendulaszörp

0,5 dl olívaolaj

1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, az olívaolajat, a levendulaszörpöt, végül a darabokra tört étcsokoládét. A tésztát a muffinformába adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült muffinokat ízlés szerint cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

 

Levendulás limonádé

Hozzávalók:

1 liter víz

4 citrom felszeletelve

1 csokor friss menta

2 bögre jégkocka

1-2 dl levendulaszörp

Elkészítés:

Tegyük bele egy nagy kancsóba a citromszeleteket és a mentaleveleket, majd öntsük rá a vizet és szórjuk bele a jégkockákat. Ízesítsük a limonádénkat ízlés szerint 1-2 dl levendulaszörppel. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.

 

Ha egy elegánsan levendulás, tökéletes frissítő levendulaszörpöt szeretnénk belecsempészni a fenti receptekbe, érdemes kipróbálnunk az Ági Szörp új mézes-levendulás termékét, mely segít felidézni a nyár legszebb emlékeit! Különleges íze egyszerre élénkít és nyugtat, egy csepp mézzel kiegészítve igazi különlegesség.

 

Ajánlott cikk

Gourmet: az ország legszínesebb „étlapja”

A vad hekktől, a mézharmatos mákos nudliig Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás