FRISSS!!!
Home / Galéria / Hogyan lehet biztonságosan játszani Magyarország új online kaszinóiban

Hogyan lehet biztonságosan játszani Magyarország új online kaszinóiban

Folyamatosan felbukkannak a szerencsejátékokat kínáló virtuális intézmények. Kiválasztani közülük a legjobbat vélemények alapján – lehetetlen, mivel csak most kezdték meg a tevékenységüket. Az internet legjobb legális magyar kaszinóknak szentelt weblapon  — LegjobbKaszino — Tolnai Tibor szakértő elmeséli, hogyan kell biztonságosan játszani az új portálokon. Megosztjuk tippjeit arról, hogyan lehet tudni, hogy megbízható-e egy online kaszinó.

Megbízható kaszinó jellemzői

Az újonnan megnyílt portálok “vonzó”, betét nélküli üdvözlő bónuszokkal csábítanak. De regisztrációval nem kell sietni. Azt javasoljuk, hogy előszőr olvassa el Magyarország új legális online kaszinók áttekintését. Hasonló publikációkat találhat a TrustPilot, AskGamblers, Reddit weboldalakon. Ha szkeptikus mások véleményével kapcsolatban, akkor önállóan is végezhet platformelemzést. Figyelmesen vizsgáljon át a weboldalt, különösen a láblécet. Általában ott található a következő információ:

 1. Engedély. Megbízhatónak tekintik a két engedéllyel rendelkező vállalatokat: a helyi szabályozótol — SZF, amely Budapesten található, és a nemzetközi MGA, Curacao vagy más szerencsejáték felügyelettől.
 2. Adatvédelmi politika. A becsületes klubok rejtjelezik a játékos adatait. Az ügyfelek személyes adatai a távoli szervereken helyezkednek és azokat csak számlázásra, nyeremény kifizetésére használják.  
 3. Mobil applikáció. A csalók ritkán létrehoznak mobil applikációt.  Ez nagyon költséges és egynapos weboldalaknak erre nincs szükségük. Az applikációkat, általában olyan brandek kínálnak, amelyek hírnevüket értékelik. Az iOS, Android rendszerhez való programokat alkotnak. Bónuszokat kínálnak a mobil eszközről történő regisztrációért. A hivatalos online áruházakban a szoftver letöltése ingyenes.
 4. A fizetési rendszerek logói és a szolgáltatók listája. A legális platformok számos fizetési módszereket használnak és együttműködnek neves vendorokkal.

 Tibor Tolnai, a LegjobbKaszino szerkesztője, aki sok éves tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, azt mondja, hogy a következő lépés – a klub szabályainak és előírásainak tanulmányozása. Ha azok tele vannak homályos megfogalmazásokkal, akkor ebben a klubban veszélyes játszani. Ne siessen aktiválni az ajánlott bónuszokat: előszőr olvassa el a fogadási feltételeket. Képzelje el, hogy mennyi pénzt fog elkölteni az összes szabályok betartására.  

Játékautomaták és nyerőgépek kiválasztása a biztonságos játékhoz

Meg kell tanulmányozni a játékautomaták választékát. Biztonságosabb játszani a magas RTP szintű és alacsony volatilitású slotokba. A volatilitás – az a kockázat szintje vagy más szavakkal, a nyerő kombináció kiesésének gyakorisága. Az alacsony szinttel rendelkező slot-ok az újoncoknak ajánlottak. A kifizetés kicsi, de lehet gyakorolni, elkölteni az üdvözlő bónuszt, promóciós kódot, ingyenes freespineket.

Az élő kaszinóban gyorsan kell reagálni. Ha pókerezik, blackjack-et vagy rulettet játszik, gyorsan kell alkalmazkodnia az eseményekhez. De azért a krupiét rögzíti a kamera és műveletei láthatóak. A fogadás eredménye itt és most alakul ki véletlenszám-generátor segítsége nélkül.  

Felelősségteljes játék

A játékosnak értenie kell, hogy teljesen megvédeni magát a veszteségtől – lehetetlen. A pénzvesztés veszélye mindig fennáll. Ezért kövesse a felelősségteljes szerencsejáték szabályait:  

 1. Ne tegyen fogadásokat, az alapvető szükségletekre szánt pénz hiányakor. Szeretne pihenni, de üres a pénztárcája?  Használja a slot demo módot. Játsszon ingyen.
 2. A játékautomatákat csak szórakozásnak tekintsen. A nyeremény a szórakozás kellemes kiegészítője.  
 3. Játék előtt állítson be a határt vesztesség vagy a képernyő mögött eltöltött idő mennyiségére.
 4. A sikertelen játék után a megtérülési kísérletek még nagyobb pénzveszteségekhez vezethetnek. Nagy veszteség azt jelenti, hogy ideje szünetet tartani.
 5. Nem kell egész szabadidejét fogadásokra szántani. Foglalkozzon más dolgokkal, dumáljon barátaival, kollégáival, családjával.

Az egyszerű szabályok betartásával megvédheti magát a felesleges költségektől és csalódásoktól.

Megbízható kaszinó operátorok Magyarországon

Az állami monopólium a sorsolási és bukmékeres szolgáltatásokra terjed. Az online kaszinókat az állam területén található szárazföldi szerencsejáték intézmények tulajdonosai nyitják meg. Az engedély kiadása a nyílt pályázat, vagy a kormány illetékes miniszterén keresztül történő közvetlen megállapodás megkötése egy területi szervvel után történik. Az engedélyt kapott cégek egy fehérlistába kerülnek, miközben az illegális online intézményeket a szolgáltató blokkolja.

Létezik az úgynevezett „megbízható operátor” fogalma. Ide tartoznak olyan klubok, amelyek legalább 10 éve működnek belföldön. Ugyanakkor, egész tevékenységük során soha nem sértették meg jelentősen a Magyar törvényeket.

Milyen egyéb követelményeket támasztanak fel egy online kaszinónak?  

 • A weblapnak tartalmaznia kell szükséges információt a játékosra vonatkozó lehetséges kockázatokról és következményekről.
 • A weboldal vendégeinek lehetőség legyen az önkorlátozásra és önkizárásra. Ebben az időszakban bármilyen hirdetés küldése a felhasználónak – tilos.
 • Az ügyfelek azonosítása, annak érdekében, hogy a 18 év alatti személyek ne jussanak szerencsejátékokhoz.
 • A vállalatnak részben finanszíroznia kell a szerencsejáték-függőség megelőzési és kezelési szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket.

Ezeket a szabályokat az új operátoroknak muszáj betartani. Minden újonnan megnyílt, magyar engedéllyel rendelkező intézmény megbízhatónak tekinthető. Tulajdonosai becsületesen, megsértések nélkül dolgoznak, különben a kormány nem adott volna ki engedélyt az online klub megnyitására.

Ajánlott cikk

Négy keréken érkezik a megoldás a négylábúak utazásához

Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű – derül ki az …

%d bloggers like this: