Gasztro

Az elmúlt 20 év 30 ikonikus finomsága a 10. Kürtőskalács Fesztiválon

Október 13-15. között ünnepli 10 éves születésnapját a Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat – és Növénykertben. A jubileumi fesztiválon az elmúlt 20 év 30 legkedveltebb kürtőskalácsa, kürtőskalács desszertje kerül terítékre. „Igazi ünnepi év az idei, amit szerettünk volna méltóképpen megünnepelni egy nagyszabású Fesztivállal. 20 éves múltra tekint vissza a Vitéz …

Érdekel

Cseles-kérdés: ez lesz a magyar fiatalok új kedvenc longdrinkje?

Unod a sört? Sosem csúszott igazán a fröccs? Próbáld ki helyettük a felnőtt szörpöt! Ha eddig valahogy elkerült téged ez a szuper hűsítő, akkor kezdésnek erősen ajánljuk a következő cikket – benne minden infóval a Cselesről. Marton Bálintot és Varga Dávidot egy teljesen hétköznapi esemény inspirálta a Cseles márka megalapítására, …

Érdekel

Itt a szüret: jótanácsok borkedvelőknek a séftől

Szüreti időszakban több szó esik szőlőről, borról, és sokan keresik fel történelmi borvidékeinket vagy látogatnak el egy borfesztiválra. Az elfogyasztott nedűről azonban gyakran keveset tudnak, nem ismerik a különféle fehér-, vörös- vagy rozé bor legfontosabb jellemzőit, tulajdonságait, és talán azzal sincsenek tisztában, milyen kedvező élettani hatásai vannak a szőlőnek, sőt …

Érdekel

Termelői piacot tart ma a Corvinus egyetem

Házi rétes, méz, chili és ribizlibor is kapható a Corvinus piacán október 3-án, kedden, ahol helyi és fenntartható termékeket lehet vásárolni corvinusos termelőktől.  Miután felülmúlta a várakozásokat az első Corvinus termelői piac májusban, újra piacnapot szervez az egyetem. Az október 3-ai vásáron őszi idényzöldségek és -gyümölcsök, tejtermékek, gyümölcslé, méz, sajtok, chilitermékek, mikrozöldek, …

Érdekel

A Vingardium in the City 2023 őszén újra visszatér!

Októberben a Bálnában rendezik az ősz legnagyobb sétáló kóstolóját, a Vingardium in the City-t. www.vingardium.hu Kitűnő borok, csodás budapesti panoráma, pezsdítő zene. A Bálnában életre kelő boros eseményen, 30 pincészet közel 150 féle tétele vár a látogatókra. Az ország minden borvidékéről érkeznek kiállítók – képviselteti magát a Tokaji, Neszmélyi, Balaton-felvidéki, …

Érdekel

Újdonság a Nádudvaritól: így lesz a joghurtból erdő

A vállalat növelné a hazai gyümölcsjoghurtok arányát a magyar piacon Két új termékcsaláddal jelent meg a hazai gyümölcsjoghurt piacon a Nádudvari. A vállalat nem titkolt célja ezzel, hogy tovább erősítse a honi alapanyagokból előállított élelmiszerek szerepét Magyarországon. A gyümölcsjoghurtok esetében jelenleg az import termékek aránya eléri a 80%-ot. A Nádudvari …

Érdekel

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók? 

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják a magyarok a kerti partik, vagy a társasági összejövetelek mellett. Sokakban merül fel azonban a kérdés, hogy vajon hizlalnak-e ezek a kedvelt ételek vagy, hogy egyáltalán mennyit lehet megenni belőlük?  Általánosságban elmondható, hogy a nassolásra szánt …

Érdekel

Erre kell odafigyelni a tökéletes kávéélményért

A Kávé Világnapját hivatalosan szeptember 29-én ünneplik a kávézás szerelmesei. A jeles ünnep eredetileg 1983-ban Japánból indult, de 2009 óta már Európában is megünneplik. Az ausztrál konyhai gépeket gyártó Sage ebből az alkalomból a tökéletes kávéfőzéshez szeretne tippeket nyújtani.  Nem minden kávébabot teremtettek egyformának. A gyenge minőségű kávébabból egyszerűen lehetetlen …

Érdekel

Ünnepeljük együtt a világ egyik legnépszerűbb italát!

Szeptember 29. a kávé világnapja Már 40 éve ünnepeljük szeptember 29-én a kávét – a világ egyik legkedveltebb itala először Japánban, 1983-ban kapott saját napot. A tradicionális kávézás mellett a 21. században egyre több új fogyasztási mód, szokás alakult ki, a fiatalok már teljesen mást várnak el egy kávétól, mint …

Érdekel

Több kontinensről hozza el idén az ősz ízeit a Kert Bisztró 

Az őszi fogások október másodikától kerülnek a menübe. A Kert Bisztró címe: 1146 Budapest, Thököly út 57/b  Mézzel és naranccsal lakozott vaddisznó oldalas, atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, füstölt zeller steak és yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse – csak néhány a Kert Bisztró megújult, őszi kínálatából, amit …

Érdekel