- Folytatódik az Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozata
Január 21-én a Borkorcsolyával folytatódik az Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozat! Etyek szerelmesei jól tudják, hogy ez csupán az első idei esemény, hiszen hónapról-hónapra jönnek majd az izgalmas tematikus programok.
Igazán hangulatos elnevezést kapott az idei első Gasztrosétány esemény: a Borkorcsolya a nevéhez méltó izgalmas programokkal és gasztronómiai kínálattal vár minden érdeklődőt. Érdemes tehát január 21-én Etyekre látogatni, hogy igazán jóízűen kóstoljunk bele az új évbe, raktározzunk be minél többet a finom téli falatokból! Az év első Etyeki Piknikjén biztosan jól fog csúszni a sokféle gőzölgő forralt bor, tea, puncs, grog, forró csoki és számos vérpezsdítő ital. Természetesen nem hiányozhatnak mellőlük a gasztromeglepetések sem: akár a disznótoros finomságok, akár a szarvaspörkölt híve vagy, a megfelelő harapnivaló borpárosítással várnak rád a helyszínek. Falatozás közben hallgathatsz jazzt élőben vagy lemezen, de hüttés harmonika is gondoskodik a szívmelengető etyeki alaphangulatról.
A szervezők hangsúlyozzák, hogy idén is az „Egész évben Etyek” mottójukat fogják követni, amelynek megfelelően havonta jelentkeznek majd tematikus, borkulturális eseményeikkel, a jól ismert etyeki hangulattal, így februárban a Pincenyitogató, márciusban pedig a Dűlőbisztró következik majd. A Piknik weboldalán a teljes év programja elérhető már, alább pedig a Borkorcsolya kínálata böngészhető végig:
- KALMÁRBOR (DEÁK FERENC UTCA)
- A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy forró teára
AUBERGINE PINCE
- Etyeki padlizsánkrém és zakuszka
- Disznótoros tál
- Grillezett szűzérme sajtmártással, spagettivel
- 14:00–22:00 – Etyeksession 4 Dj-vel (Copyzor, Rizkid, Mrson, Leap Seconds)
- THE VINE HRVSTD FOR YOU
- Kedvenc The Vine tételeitek:
- Eloquent: száraz, nem mindennapi Cserszegi fűszeres – Bianca házasítás
- Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
- Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns pinot gris
- More Than Words: félszáraz sauvignon blanc, gyöngyöző borkülönlegesség
- Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős, majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – ez a megismételhetetlen alkalmak bora
- Kézműves házi szörpök
- ZOÁD WINE
Különleges, több százéves és újkori recept alapján készített forralt borokat kóstolhattok a pincészetnél a Borivók Társaságával közös program keretében.
- ERDÉLYI ÍZEK UDVARA
Megszokott erdélyi finomságaink mellett idei évtől vegetáriánus vendégeinket a nemzetközi konyha legjobb ízeivel várjuk. Januárban az indiai kultúrából merítve édesburgonyás, csicseriborsós curry-t kóstolhatnak nálunk.
További kínálatunk mindenevő vendégeink számára:
- Húsgombócos parasztcsorba
- Erdélyi Miccs faszénen sütve
- Házi nyújtott rétes (túros, mákos-meggyes)
- Szijjártó Előd borász borai
- Etyeki szőlőpálinka
- ÚJHEGYI KEREKES PINCE
- A ház bora és pálinkája mellett a bárhangulatért forró koktélok, rumos tea, forró puncs, forralt bor, grog és forró csoki felel!
- A ház különlegessége a kecskefasírt, de lesz zsíroskenyér is.
ÁRPÁS LACI SONKAMESTER
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
- Délvidéki ízek: kemencés és grillételek
REZEDA TERASZ
Elővesszük a bakelitlemez-gyűjteményünket. Nosztalgiázzatok velünk miközben az etyeki borászatok színe-javának BORKORCSOLYA ajánlatait kósoltjátok Dudok János konyhafőnök összeállításában:
- Borleves habgaluskával, pirított mandulával
- Jókai bableves füstölt csülökkel
- Mozzarellás arancini, sült paradicsommártással, parmezán ropogóssal, nameko gombával
- Baconbe göngyölt sertésszűz vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltve, burgonyapürével
- Vaslapon sült sertés tarja füstös kápiaraguval, házi steakburgonyával
- Rozmaringos báránycsülök gratin burgonyával
- Szilvalekváros mákosguba-felfújt tojáslikőrhabbal
Forró kardamomos rozéval, etyeki kávéval, sörökkel, saját készítésű szörpökkel várjuk a hozzánk érkezőket.
- OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZETE
Vásárolj palackos tételeinkből az első negyedévben, és legyél te is borklubtag! Részletek a pincészetnél.
STELÁZSI – KULTÚRSPRICC
A hagyományőrző helyszín ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja vendégeit: fő fogásunk a szarvaspörkölt vörösborosan, borókabogyóval, hagymás törtburgonyával.
Borkorcsolyáink:
- Magyaros hidegtál, 100% szürkemarha kolbász, őzszalámi
- Libatepertő
- Sajttál és válogatás különleges sajtokból, gyümölcs, pirítós, olívabogyó
- Tepertős és zsíroskenyér lilahagymával, paradicsom, fűszerpaprika
- Sós és édes meglepetés – desszertválogatás, sajt
- Etyeki borsor Haraszthy pincészetből
- DEBRECZENI CSALÁDI PINCÉSZET
A Debreczeni Pince az alábbi programokkal várjuk vendégeinket:
„Neuberger Hütte” a Debreczeni Pincében, avagy alpesi hangulatú sí- és korcsolyaszünet az Újhegyi úton!
Melegedő tábortűz az épület előtt
13:00-18:00 harmonikazene a fűtött télikertünkben
Ételek:
– Májgaluskaleves
– Székelykáposzta
– Bajor fehér kolbász, bajor káposztával és édes mustárral
– Sült oldalas
– Kocsonya
– Apfelstrudel vaníliaszósszal
– Kaiserschmarrn (Császármorzsa) házi baracklekvárral
– Pecsenyezsíros kenyér
Italok:
– Etyeki és szekszárdi borok és kétféle forralt bor
– – Citromos „menzatea”
RÓKUSFALVY BIRTOK
10:00 – Nyílik a Birtok pinceajtaja
10:30 – Birtok-Matiné vetítés
11:00 – Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy Fogadó
13:00 – Pincetúra pohárral a kézben
14:00 – Élőzenei koncert – Estage Duo Jazz
- HEGEDŰS SAJTMŰHELY
- 11:00 órától 2 személyes SajtVarázs tál (sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, répahasábok)
- 15:00 óra: tárlatvezetés sajtkóstolóval – jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu
- Minden megvásárolt sajttálhoz és pohár borhoz sajtcsipszet kínálunk
You must be logged in to post a comment.