FRISSS!!!
Home / Élet+Stílus / Életmód / ERDEI GOMBA. KECSKETEJ. CHILI.

ERDEI GOMBA. KECSKETEJ. CHILI.

A Kifli.hu Piac bemutatja: Észak-Magyarország kincsei

A Kifli.hu észak-magyarországi partnereinek számát 50%-kal növelte, az innen származó termékek száma pedig több mint 100%-kal emelkedett. Ahogy Peter Klekner, a vállalat CEO-ja fogalmazott: “Kiemelten fontos ügy számunkra, hogy valamennyi magyarországi tájegység felvonultathassa kiválóságait, így ismerhessék meg az emberek bármely régió ízeit egyre több helyről országszerte.”

A Kifli.hu vásárlói mostantól 35 északi kézműves termelő termékei között válogathatnak, hogy utazás nélkül a hét bármely napján megkóstolhassák a régió különlegességeit. A Piac folyamatos bővülésével a Kifli.hu a kis, családi vállalkozásoknak szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy frissen szedett terményeiket és kézzel készített termékeiket újabb érdeklődők felé juttassák el, ezzel is támogatva a hazai kistermelőket. A kínálatban a zamatos hazai paradicsomok, tejtermékek, lekvárok és friss saláták mellett további izgalmas, új, minőségi termékek is helyet kapnak.

Tudtad, hogy Észak-Magyarország kiemelkedő erdei gomba lelőhely?

A legnépszerűbb gombafélén, a csiperkegombán túl számos mennyei gombafajjal kényeztet még bennünket a természet. A kizárólag erdőkben, szabad úton termő gombafélék közül a vargánya, a rókagomba vagy a szarvasgomba is a hazai gasztronómia ékköveinek alapeleme, amelyek kifejezetten kedvelik az északi klímát. Felhasználási módjukat tekintve a krémlevesektől kezdve a savanyúságokon át széles spektrumon mozognak. A Kifli.hu beszállító partnerei több Michelin-csillagos étterem után most már vásárlói számára is elérhetővé tette ezeket a különlegességeket.

A Triffla gombakereskedés szarvasgomba vadászat közben

A Zsabi Gomba vezetője, Zsabojedov Pjotr Petrovics a NÉBIH által regisztrált gomba-szakellenőr: “Vállalkozásunkat közel kilenc éve indítottuk. Hobbinak indult az erdei gombák gyűjtése, de mára már annyira kinőttük magunkat, hogy számos étteremmel dolgozunk együtt, köztük Michelin csillagosokkal is, Budapesten és vidéken.”

Természetes pre- és probiotikum – a tested meg fogja köszönni!

Szervezetünket, beleértve az emésztőrendszert is, ajánlott pre- és probiotikumokkal ellátni. Az anyatermészet erre is megadja nekünk a lehetőséget: fogyasszunk több kecsketejből készült terméket! A kecsketej számos kedvező tulajdonságot hordoz: könnyen emészthető energia- és fehérjeforrás, magas A vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium, cink, szelén, foszfor tartalma, nagyarányú esszenciális zsírsav tartalma miatt teljes értékű táplálék. A magaslati éghajlaton élő kecskék tejéből készülő ételek legjavát hozza el a Kifli.hu termékpaletta.

Rea és Matyi Tahitótfalun építik kecskefarmjukat, elhivatottságuk különleges ízeikben is visszatükröződik. “Elsődleges célunk a minőség és a tisztaság biztosítása a sajtműhelyben és az állatok kapcsán is. A kecskék jóléte épp oly fontos számunkra, mint az, hogy ízletes, finom sajtokat készítsünk.”

A chili 50 árnyalata – nem csak csíp!

A kommersz chiliken túl, egy minőségi chili képes számos egyéb ízkalandra is kalauzolni. Lehet édes, mézes vagy akár fanyar – attól függően, hol kell, hogy bedobja magát és magját! Bár automatikusan déli növénynek hisszük, a chili meglepően sokféle fajtáját hozta el a Kifli.hu Észak-Magyarországról.

Miután megszületett Nico kislánya, Szófia, Tápiógyörgyén valósította meg álmát, a chilifarmját.

Az Egri Chiliagok termékeinek nevét az 1552-es egri várostrom ihlette. Szószaik a világ legerősebb paprikáiból készülnek.

Ennél is több észak-magyarországi gasztronómiai élményt kínál látogatóinak a Kifli.hu, köztük ízletes kézműves lekvárokat és szószokat, vagy például alternatív tejtermékeket is. A Kifli.hu missziója, hogy az itthoni manufaktúrák bevonásával támogassa a kistermelőket, ezáltal csökkentve ökológiai lábnyomunkat. Ahogy a Kifli.hu mottója is szól: Jól enni és jól élni. – fenntarthatóan, a gasztronómiai színvonalat is magasra téve.

Ajánlott cikk

Új kategóriával bővül a Televíziós Újságírók Díja!

A napi sorozatokat is díjazzák a Televíziós Újságírók Díja gálaesten. Az idén bevezetett új kategóriával …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás