- „Bogrács, grill és barbecue, hozzá a bor legyen jó”
Mostantól hivatalos: a barátságos idő és az új energiák Etyekre is megérkeztek. Ennek örömére márciusban Dűlőbisztró pikniket tartanak a helyiek, amelyre a szokásos vendégszeretettel és finomságokkal készülnek. A főszerep a tűzön készült falatoké, a BBQ-é és a grillé lesz, amelyek mellé több helyről lüktető ritmusok, táncra perdítő dallamok szólnak. Vegetáriánus vendégeinkről sem feledkezünk meg: sajttálak, pizzák és mártogatósok is készülnek a Gasztrosétányon. Kóstolj újabb és újabb borokat a virágos fröccstől a komoly vörösekig, koccints velük egy új kezdetre, és frissülj fel a télbúcsúztató Etyeki Pikniken!
PROGRAM és KÍNÁLAT:
1. KALMÁRBOR (DEÁK FERENC UTCA)
- Finom borokkal, friss pogácsával készülünk.
- Kínálatunk hatféle tételt ölel fel: juhfark, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon vörös és cabernet sauvignon rosé.
- Szeretettel várunk a Kecskegödörben, kóstold meg borainkat!
2. AUBERGINE PINCE
- Padlizsánkrém, zakuszkakrém
- Aubergine-mártogatós a vegáknak
- Aubergine-tál a húst kedvelőknek
- BBQ – Pulled pork szendvics
- Grillkolbászos hot dog
- 12:00 órától DJ PEPE a DJ-pultnál
3. THE VINE HRVSTD FOR YOU
- Kedvenc The Vine tételeid:
- Eloquent: száraz, nem mindennapi Cserszegi fűszeres – Bianca házasítás
- Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
- Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns pinot gris
- More Than Words: félszáraz sauvignon blanc, gyöngyöző borkülönlegesség
- Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős, majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – ez a megismételhetetlen alkalmak bora
- Kézműves házi szörpök
- Kedvenc The Vine tételeid:
4. ZOÁD WINE
- Tavaszkezdő piknikünkön bográcsban készült tárkonyos sertésragulevessel várunk!
- Természetesen boraink, pezsgőink mellett a nagy sikert aratott virágos fröccseinket is újra megkóstolhatod.
5. ÚJHEGYI KEREKES PINCE
- A ház bora és pálinkája
- Saját készítésű mangalica kolbász, szalámi és sonka
- A ház különlegessége: a zsíroskenyér.
6. ÁRPÁS LACI SONKAMESTER
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
- Délvidéki ízek: kemencés és grillételek
7. HALMI PINCE
Saját termesztésből, helyi kistermelői termékeinkkel várunk:
- folyóborokkal
- pálinkákkal
- szörpökkel
- kézműves ecetekkel
8. SÁPI GYÜMÖLCSBOR
- Kínálatunk: kürtőskalács, lángos, és a jól megszokott gyümölcsborok.
9. REZEDA TERASZ
§ 12.00 órától Tavaszi zsongás @Szepesvariszabolcs: Deep/Melodic/Organic/Progressive dallamokkal várunk
§ Dudok János konyhafőnök DŰLŐBISZTRÓ menüsora:
§ Füstös kápia paprika krémleves márványsajtos burgonyával
§ Tárkonyos szarvasraguleves erdei gombákkal
§ Baconben sült csirkemell-ropogós csónakburgonyával, epres kápiamártással és zöldsalátával
§ Bajor sült csülök sörös jus-vel, rozmaringos tepsis burgonyával
§ BBQ marhaburger baconnel, káposztasalátával, csónakburgonyával, cheddar sajttal
§ Vaslapon sült sertés tarja zöldborsmártásban, medvehagymás burgonyapürével
§ Gombapaprikás galuskával
§ Házicsokoládés mogyorós szelet
Etyeki borászatok széles választékával, saját készítésű szörpökkel, etyeki kávéval, sörökkel várunk szeretettel a RezeDa Teraszon!
10. TÁTRAI
- Finom borok, szörpök a kínálatunk
11. ETYEK VINTAGE
Powered by Cukorborsó:
- Egész nap nápolyi pizzasütés
- Mellette hamburgersütés Big Green Eggben, és más Cukorborsó-féle finomságok
- Gluténmentes termékbemutató a La Blanka jóvoltából és gluténmentes pizzasütés
- Pátyi Levendulás Kert elhozza legjobb levendulás termékeit
- Bemutatkozik a Déberling családi pince
- Délután fellép a deDettee(i) és a pingvinek zenekar
- Ezen kívül finom házi szörpökkel, a Haraszthy és a Szijjártó család boraival várunk
12. OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZETE
- Kóstoló és vásár a Pincészet termékeiből.
13. STELÁZSI – KULTÚRSPRICC
- Tárkonyos vadraguleves csipetkével
- Szarvashamburger házi recept szerint
- Sertés grilltarja és csirke hagymás krumplival, savanyúsággal
- Magyaros tál jófajta kolbászokkal, sonkával, sajttal és zöldségekkel
- Sajtválogatás a jó borokhoz
- Kézzel nyújtott sós és édes rétesek
14. DEBRECZENI CSALÁDI PINCÉSZET
Öltsd magadra a tavasz virágait, és készíts magadról tavaszköszöntő képet a Debreczeni Pince feldíszített fotósarkában, amivel etyeki és szekszárdi borokat nyerhetsz!
Az Instagramon Tavaszköszöntő Nyereményjátékkal készülünk, ahol 3 résztvevő számára 2 db-os Debreczeni & Ferenczi borokat tartalmazó ajándékcsomagot sorsolunk ki.
Ételek:
Sült kolbász
Csirke gyrostál
Mustáros csirkecomb tepsis krumplival
Zöldséges rizottó
Pecsenyezsíros kenyér
Rétes
Italok:
Debreczeni Pincészet & Ferenczi Szőlőbirtok, etyeki és szekszárdi borai
Citromos „menzatea”
15. RÓKUSFALVY BIRTOK
- 10.00 – Nyílik a Birtok pinceajtaja
- 10.30 – 15.30 Rókusfalvy Főzőverseny
- A 6 nevezett csapat ekkor kapja meg a „Mystery Boxot” és ekkor derül ki, mit kell elkészíteniük 15.00-órára, mikor is a szakmai zsűri értékelni fogja az ételeket!
- 11.00 – 16.00 Márciusi finomságokat tálal a Rókusfalvy Fogadó
- 12.00 – 15.00 Daytime Party a szőlő előtt
- 13.00 – 14.00 Pincetúra pohárral a kézben
16. OPTIMUS WINERY
- Kézműves borok
- Pálinka
- Többféle ínyenc hot dog, vegán verzióban is
- Frissen őrölt Lavazza-kávék, növényi tejjel is
- Tábortűz
17. HEGEDŰS SAJTMŰHELY
- 10.00 órától látványsajtkészítés
- 12.00 órától 2 személyes SajtVarázs tál (sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, répahasábok)
- 15.00 órától tárlatvezetés sajtkóstolóval – jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu
You must be logged in to post a comment.