FRISSS!!!
Home / Galéria / Dobd fel iskolás gyermeked tízóraiját!

Dobd fel iskolás gyermeked tízóraiját!

Ahogy elkezdődik az új tanév, a tanulás mellett a gyermekek mozgására és étkezésére is oda kell figyelni. De hogyan érhetjük el náluk, hogy szívesen fogyasszák az egészséges tízóraikat?

A kiegyensúlyozott táplálkozás gyerekkorban sokkal fontosabb, mint gondolnánk, hiszen ezzel alapozhatjuk meg az egészséges felnőttkort. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen az otthoni szokások kialakítása, a példamutatás, ám ha iskolába megy a gyermek, befolyásolható a büfében kapható édességekkel, az osztálytársak által fogyasztott olykor egészségtelen falatokkal. Sokan szembesülnek azzal, hogy az otthon csomagolt étel a táska alján vagy a kukában végzi, a gyerek pedig a zsebpénzéből olyasmit vásárol, amit a szülő egyáltalán nem szeretne.

„Rendkívül motiváló a gyerekek számára, ha a tízóraijuk gusztusos csomagolásban, nekik tetsző szalvétában kerül a kezükbe. Kedvenc állatukkal vagy mesefigurájukkal ellátott, esetleg iskolához kapcsolódó mintázatú szalvétákkal nagyobb kedvük lesz elővenni a tízórait, és boldogabban fognak falatozni” – mondja Mezőfiné Anikó, a Szalvétasziget megálmodója.

Persze nem elég a külcsín, elengedhetetlen, hogy olyan tízórait készítsünk, amit a gyermek szeret, könnyen csomagolható, szállítható, egyszerűen elfogyasztható, és mindezek mellett érdemes olyan dolgokkal feldobni – például változatos ízekkel, színekkel, formákkal vagy a szalvétával –, amik még jobban ösztönzik annak elfogyasztására.

Recept

Almás banános muffin

Hozzávalók: 280 ml tej, 380 g teljes kiőrlésű zabliszt vagy tönkölyliszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 0,5 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 50 g D-life eritrit, 1 közepes méretű érett banán, 2 db tojás, 100 ml kókuszolaj olvasztva, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1 db alma

Elkészítés: Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat és eritritet. Egy másik tálban leturmixoljuk a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, olajat/kókuszzsírt, a tejet és pár csepp vanília aromát. Jól összedolgozzuk turmixgéppel. A nedves és száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleszórjuk a felkockázott almát. A muffin formákat megtöltjük a tésztával, és 180°C-ra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. A banánból és az almából a félkész muffin tetejére két szemet és mosolygós szájat is tehetünk, így mosolygós muffinnal kedveskedhetünk a gyerkőcnek.

Szalvétasziget.hu.

Ajánlott cikk

Pénzköltési hajrá: néhány napjuk maradt a SZÉP-kártyásoknak

Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás