FRISSS!!!
Home / Címlap / A Kaspersky befejezte az adatfeldolgozás Svájcba költöztetését és megnyitja új Átláthatósági Központját Észak-Amerikában

A Kaspersky befejezte az adatfeldolgozás Svájcba költöztetését és megnyitja új Átláthatósági Központját Észak-Amerikában

A Központ megnyitása a Globális Átláthatósági Kezdeményezés keretében három éve bejelentett nagyszabású intézkedések végrehajtását tanúsítja  

Az adattárolási és adatfeldolgozási tevékenységek Oroszországból Svájcba költöztetésével és a cég ötödik Átláthatósági Központjának Észak-Amerikában történő megnyitásával a Kaspersky jelentős mérföldköveket ért el a Globális Átláthatósági Kezdeményezése terén. A nagyobb átláthatósággal a vállalat a modern szoftverek biztonságosságának és integritásának fokozását szolgáló együttműködésért száll síkra. 

Három év telt el azóta, hogy a piavezető globális kiberbiztonsági vállalatként számontartott Kaspersky bejelentette Globális Átláthatósági Kezdeményezését, melynek keretében úttörőként fellépve egy nagyobb átláthatóságon és elszámoltathatóságon alapuló új megközelítést fogalmazott meg a kiberbiztonsági iparág számára. A kezdeményezés azzal a céllal született, hogy a tágabb értelemben vett kiberbiztonsági közösséget és az érdekelteket is bevonják a termékeik, belső folyamataik és üzleti műveleteik megbízhatóságának validálásába és ellenőrzésébe. Ennek keretében a vállalat rendelkezésre bocsátotta a szoftverei forráskódját független szervek általi felülvizsgálatra, és többször is alávetette magát harmadik fél általi értékeléseknek, mint például a Négy Nagy könyvvizsgáló cég egyike által végzett SOC2 auditnak, adatszolgáltatásai pedig ISO27001 tanúsítványt kaptak. Az adatfeldolgozó infrastruktúráját Oroszországból Svájcba költöztette, és éppen a mai napon jelentette be az átköltöztetés sikeres végrehajtását.

  • Az adatfeldolgozás és adattárolás 2018 novemberében bejelentett átköltöztetése mostanra teljesen befejeződött. Az európai, egyesült államokbeli és kanadai adatok mellett a Kaspersky több ázsiai-csendes óceáni térségbeli ország adatainak tárolását és feldolgozását is átköltöztette. A kezdeményezés keretében az átköltöztetés a következő ázsiai-csendes óceáni térségbeli országokat érinti: Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Banglades, Brunei, Kambodzsa, India, Indonézia, Dél-Korea, Laosz, Malajzia, Nepál, Pakisztán, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Srí Lanka, Thaiföld és Vietnam. 

A fenti országokban élő felhasználók által megosztott ügyfélfenyegetésekkel kapcsolatos adatokat most már két zürichi adatközpontban dolgozzák fel. Ezen adatok körébe többek között azok a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlok tartoznak, amelyeket a vállalat termékei automatikus rosszindulatú-kód elemzésre küldenek a Kaspersky Security Networkbe (KSN-be). 

Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója elmondta: „A merész lépéseket – többek között az adatfeldolgozás és az adattárolás átköltöztetését – magában foglaló Globális Átláthatósági Kezdeményezésünk bejelentése óta a Kaspersky nem csupán megerősítette az iránti elkötelezettségét, hogy megbízható partner legyen, hanem a piaci és a szabályozói elvárásokat is felülmúlta. A bejelentés óta eltelt három évben hatalmas átalakulást láthattunk az adatbiztonsággal kapcsolatos megközelítések és szabályozások terén. Azt látjuk, hogy a megbízhatóságba és az átláthatóságba tett befektetés lassan iparági standarddá válik, és én nagyon büszke vagyok arra, hogy vállalatunk ott van az átláthatóság úttörői között.”

 

  • A Kaspersky a CyberNB Association szervezettel együttműködve nyitja meg új észak-amerikai Átláthatósági Központját a kanadai New Brunswick tartományban.
    A 2017 októberében indított Globális Átláthatósági Kezdeményezés keretében tett kötelezettségvállalásokkal összhangban a vállalat Észak-Amerikában is megnyitja Átláthatósági Központját a CyberNB Association szervezettel együttműködésben. A CyberNB egy nonprofit szervezet, amelynek székhelye a kanadai New Brunswick tartományban fekvő Fredericton városban található. A szervezet ökoszisztéma alapú megközelítést alkalmazva törekszik a kiberbiztonsági eredmények javítására; ennek érdekében a magán-, a kormányzati és az akadémiai szektorból, a tudás- és készségfejlesztési, a tehetségtoborzó és munkaerő-fejlesztő területekről von be érdekelteket és működik velük együtt. 

A központ, amely 2021 elején kezdi meg működését, a vállalat ötödik olyan létesítménye lesz, ahol a Kaspersky partnerei lehetőséget kapnak a vállalat forráskódjának felülvizsgálatára és tájékozódhatnak a cég szakmai és adatfeldolgozási gyakorlatairól, valamint megismerhetik termékportfólióját is. A cég Sao Paulóban és Kuala Lumpurban található Átláthatósági Központjai az idén kezdték meg teljes körű működésüket. A Kaspersky emellett újra megnyitotta az első, zürichi Átláthatósági Központját, amelyet az Interxion adatközpontba költöztettek át. Ami a továbbiakat illeti, a vállalat egyedi hozzáférést biztosít majd ügyfelei és megbízható partnerei számára, hogy megtapasztalhassák az adatbiztonsági kontrollokat, és hogy külső ellenőrzés és vizsgálat céljából közvetlenül hozzáférhessenek a cég adatkezelési gyakorlataihoz.

„A Globális Átláthatósági Kezdeményezésünk keretében nagyon fontos munkát végzünk Észak-Amerikában, és ezt most még tovább fokozzuk egy Átláthatósági Központ nyitásával” – mondta Rob Cataldo, a Kaspersky Észak-Amerikáért felelős ügyvezető igazgatója. „Most már egy fizikai helyszínnel is rendelkezünk a régióban, ezzel új lehetőségek nyílnak meg ügyfeleink, partnereink és az érdeklődők előtt, hogy megtapasztalhassák mindazt, amit a központunk kínál. Örömmel várjuk továbbá, hogy a CyberNB-vel együttműködve tovább küzdhessünk a nagyobb átláthatóságot biztosító iparági standardokért.”

„A CyberNB üdvözli, hogy a Kaspersky csatlakozott a Kritikus Infrastruktúravédelmi Hálózatunkhoz (a CIPnethez), és már nagyon várjuk, hogy a vállalat 2021 elején beköltözzön a Kiberközpontba” – mondta Tyson Johnson, a CyberNB vezérigazgatója. „A Kaspersky már bizonyította az ügyfelek bizalmának alapelemét képező átláthatóság iránt elkötelezettségét, és abban is biztosak vagyunk, hogy a vállalat számos kutatási és fejlesztési kezdeményezésben vesz majd aktívan részt a CIPnet tagjaival együtt a továbbiakban.”

A szigorú utazási és látogatási korlátozásokra tekintettel az ügyfelek és a partnerek most távolról is megvizsgálhatják a forráskódot. Ha távoli hozzáférést szeretne kérni a Kaspersky Átláthatósági Központjaihoz, kövesse ezt a linket.

A Globális Átláthatósági Kezdeményezése keretében a vállalat további eredményeket is elért, többek között továbbfejlesztette a májusban bejelentett Kiberkapacitás-építő programját, valamint a Bug Bounty (hibavadász) programját is. További információkért olvassa el a vállalat legfrissebb tájékoztatását itt. 

  • Sikeresen elindult a 2020 májusában bejelentett Kiberkapacitás-építő program a vietnámi Információbiztonsági Hatósággal együttműködésben. A Hatósághoz tartozik egyébként az ország nemzeti számítógépes veszélyhelyzeteket elhárító (CERT) csapata és a Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC) is. A program azóta kibővült, és most már a Kaspersky ICS CERT csapatával együtt történő kódfuzzolásra is kiterjed. A program 2021-ben az üzleti partnerek és más vállalatok számára is elérhetővé válik, hogy fokozhassák felkészültségüket, és hogy felmérhessék, milyen mértékben állnak ellen a rendszereik és hálózataik az ellátási lánc területén felmerülő kockázatoknak. Hozzáférés kéréséhez kövesse ezt a linket.

A Kaspersky Kiberkapacitás-építő programja egy teljesen átfogó, gyakorlatias program a kormányügynökségek és minden szervezet számára. A digitalizáció és a diszruptív technológiák korát éljük, ezért rendkívül fontos a kiberbiztonsági készségek és mechanizmusok továbbfejlesztése. A Vietnámi Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC Vietnam, az Információbiztonsági Hatóság egyik egysége, az Információ- és Kommunikációügyi Minisztérium része) mindig készen áll arra, hogy támogassa a Kasperskyt e program és más kiberbiztonsági gyakorlatok tekintetében” – mondta el Tran Quang Hung, az NCSC Vietnam, Információbiztonsági Hatóság, Információ- és Kommunikációügyi Minisztérium képviseletében.

  • A Kaspersky Bug Bounty (hibavadász) programjának kibővült termékköre már a Kaspersky VPN Secure Connection megoldását is tartalmazza. A kutatók most már a Kaspersky VPN Secure Connection megoldásával kapcsolatosan is küldhetnek be sérülékenységi jelentéseket, többek között a VPN-megoldás részét képező harmadik feles modulokra vonatkozóan is. 2018 márciusa óta eddig összesen 76 hibát sikerült elhárítani, és 37 jelentést jutalmaztak összesen 57 750 $ értékű jutalom kifizetésével.

A jövőt illetően a Kaspersky folytatja a közösséggel való együttműködését az átláthatóság és az elszámoltathatóság prioritássá tétele érdekében, valamint a modern szoftverek biztonságának fokozása és az ügyfelek bizalmának további erősítése érdekében. A vállalat már támogatója és résztvevője a kibertérben tanúsított felelősségteljes magatartást előmozdító genfi párbeszédnek – ez egy nemzetközi párbeszéd a digitális termékek biztonságáról, amelyet a svájci Szövetségi Külügyminisztérium vezet, szervezője pedig a DiploFoundation. Szilárd meggyőződésünk, hogy a különféle érdekeltek együttműködése révén növelni tudjuk a technológiákba vetett bizalmat. Így biztosíthatjuk, hogy a – kiberbiztonságos és kiberreziliens – digitális jövő ne egy ijesztő, ismeretlen valami legyen, hanem egy olyan hely, amely végtelen lehetőségeket kínál a növekedésre és a gyarapodásra. 

Ajánlott cikk

Indul a Szenior Akadémia nyolcadik szemesztere a Semmelweis Egyetemen

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait a február 6-án nyolcadik …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás