A jó séf az kincs, ebben biztosak lehetünk. Akkor is, ha otthon főz valaki, de akkor is, ha étteremben alkot nekünk. Amikor valakinél kiderül,
hogy mentes étkezésre kell váltania, rögtön jön a kérdés: de mit fogok enni, lesz még finom étel a tányéromon? Erre igennel felelni
könnyelműség, lássuk be.
Hisz a megszokott ízek eltűnése, helyettesítése nem mindig könnyű, az új utak pedig sokszor göröngyösek. De egy igazán jó séf, megfelelő alapanyagokból, akár glutén- és tejmentesen is remek ételeket készíthet. Kérdés, ismerjük-e ezeket a remek séfeket. Őket felkutatni született meg a Mentes séf verseny, amely az egyetlen ilyen verseny itthon és negyedszerre kerül megrendezésre. Magasabbra kapcsoljuk a tűzhelyen a fokozatot.

A Csak a Mentes fesztiválok már legendásak azok körében, akik máshogy étkeznek, másként élnek. Lassan növekszik ez a szám,
hisz annyian küzdünk valamiféle allergiával, ételintoleranciával vagy vagyunk csak pont annyira érzékenyek, hogy jobban oda
kelljen figyelnünk magunkra. Herczeg Andrea, aki ennek a mozgalomnak az élharcosa, szószólója és csoda rendezvényszervezője,
nagyot álmodott. A már sokadszorra megrendezett fesztivál mellett egy versenyt, ahol a legprofibb szakácsok indulhatnak és
mérhetik össze tudásukat. Olyanok, akik kiváló, egészséges alapanyagokból mindenféle mentesen főznek, készítik el az ételeket.
A kikötés mindenki számára, minden étel legyen glutén-, laktóz-, cukormentes és vegán is. Nem kis kihívás, de a versenyzők
állják a sarat és már az elődöntőben csodákat alkottak.


Nem profik ők, de nehezített pályán indulva mégis azok. Édesanyák, háziasszonyok, hobbi szakácsok, bloggerek.
Van, aki a vegán ételekre esküszik, másnak a cukormentesség a fontos, de olyan is akad, aki a glutént nem viheti be a szervezetébe.
Enni, jót és finomat falatozni, mindenki Természetesen, az alapanyagok, amit egy mentes konyhában használunk,
másként viselkednek, más feldolgozást, eljárást igényelnek. Tehát ezek a séfek nagy tudással és elszántsággal rendelkeznek.
A főztjük pedig….. isteni! Igazi, szívvel-lélekkel készülő fogások ezek. Az idei versenyre igen sokan jelentkeztek, de már a
középdöntő kapujában állunk, hisz ez november 3-én került megrendezésre a Gastropolis főzőiskolában, döntő pedig 10-én lesz.

A zsűri pedig nemcsak éhes vendégekből áll, de igazi szakértőkből is. Vágó Piros régóta lelkes tagja a Csak a mentes közésségnek,
velünk lesz Tanács Attila, Stőhr Gréta, Nyers Séf István is, Posta Reni, Huszár Zsuzsa dietetikus, Kiss Mona gasztroblogger és a vegán hegylakó,
Karalyos Gábor is, akit a Barátok közt vagy a Moszkva tér színészeként ismerhet az ország nem vegán része is.
Természetesen a fődíjas séf nemcsak a szakmai dicsőséggel, de több mint 300 000 forintnyi nyereménnyel térhet haza!
November 3-án kerül megrendezésre a középdöntő, utána a döntőben már csak 4 versenyző igyekszik majd mentesen lefőzni a zsűrit.

Egyedülálló verseny, nincs ilyen az országban!
És hogy hogy lehet mindenféle mentesen igazán finomat alkotni? Ez fog kiderülni néhány napon belül, ahová a sajtó
tisztelt munkatársait is szeretettel és ajándékcsomagokkal várjuk. Örülnénk, ha ha hírét vinnék, hogy vegán és
mentes életet élve is lehet igazán finom falatokat fogyasztani, sőt – hisz egyre többen élünk, élik így a mindennapjaikat.
A középdöntő helyszíne és időpontja: 2021.11.03. 10:00-14:00
Gastropolis Főzőiskola, 13.kerület, Hegedűs Gyula utca 9.
A középdöntő menete:
10:00-10:30 Megnyitó, zsűri bemutatása
10:30-11:00 Alapanyagok összeválogatása
11:00-12:30 Étel elkészítése
12:30-13:30 Elkészült ételek zsűrizése
13:30-14:00 Eredményhirdetés
Az elődöntő és döntő helyszíne és időpontja: 2021.11.10. 09:00-17:00
Gastropolis Főzőiskola, 13.kerület, Hegedűs Gyula utca 9.
Az elődöntő és döntő menetrendje:
09:00-10:00 Alapanyagok összeválogatása
10:00-11:30 Ételek elkészítése (4 versenyző)
11:30-12:00 Zsűrizés
12:00-13:00 Továbbjutók kihirdetése, szünet
13:30-15:00 Döntős ételek készítése (2 versenyző)
15:00-15:30 Zsűrizés
15:30-16:00 Eredményhirdetés
You must be logged in to post a comment.