FRISSS!!!
Home / Galéria / A Balatonon indította újra a csaposképzést a Dreher

A Balatonon indította újra a csaposképzést a Dreher

Júliusban kétszáz, augusztus végéig további 150 vendéglátóhelyen kapnak gondos kiképzést a csaposok az országos szintű Csapolt Minőség Programban. A csapos szakértelmére és felkészültségére alapozó minőségi sörélményt támogató kezdeményezés ezen szakaszában fontos szerepet kapnak a Balaton környéki vendéglátóhelyek.

A szezonra való felkészülés jegyében a turisztikailag kiemelt balatoni régióban található partnerek kapcsolódhattak be elsőként a világjárvány okozta leállás után újrainduló Csapolt Minőség Programba. „Kiemelt célunk volt, hogy a minőségi sörélménnyel, illetve az ahhoz szükséges tudás átadásával hozzájáruljunk a sikeres újranyitáshoz és ahhoz, hogy a vendéglátás újra a minőségi együtt töltött időről szóljon. Július végéig legalább kétszáz, majd augusztusban további 150 partnerünknél segítünk elsajátítani a Dreher, a Kozel és a Pilsner Urquell márka sörcsapolásának művészetét” – mondta Molnár Szabina, a Dreher Sörgyárak országos trade marketing vezetője.

A megfelelő csapolás különleges fogyasztói élményt nyújt – ezt az alaptételt a fogyasztók véleménye is tökéletesen visszaigazolja. A Dreher tavaly augusztusban készült kutatásából[1] kiderült, hogy a csapolt sört a fogyasztók elsősorban a sör friss csapolása és íze, a felszolgálás, valamint a fogyasztói élmény miatt választják. Ez utóbbi kapcsán a csapolás hangulatát, a látványt, az esztétikát és magát az „elkészítést” emelték ki.

Hasonló álláspontot képvisel Molnár Szabina is: „Egy régi és bölcs sörös mondás szerint a sörfőző mester megfőzi a sört, a sörcsapoló mester pedig elkészíti azt”. Éppen ezért a 2017-ben indult program azt célozta meg, hogy tudatosítsa a fogyasztókban, milyen elvárásokkal fordulhatnak a sörözők, vendéglátóegységek felé. Így könnyebben ki tudják választani, hogy melyek azok a vendéglátóhelyek, ahol a minőségi sörözési élmény garantált.

A Dreher Sörgyárak által szervezett tudásátadásra épülő program folyamatos, azaz egy-egy vendéglátóegység minden évben megkapja a szükséges oktatást a szakszerű sörkezelésről, a magas szintű csapolásról és csapolóberendezés karbantartásról. Ez utóbbi azért is fontos, mert a kutatás szerint a csapolt sör minősége kapcsán a fogyasztók kiemelt fontosságúnak tartják a csapolóberendezések karbantartását és a higiéniai szempontokat is.

Az elmúlt évben 360 vendéglátóhelyen képeztünk ki csaposokat” – folytatta Molnár Szabina, hozzátéve, hogy „már a sörgyár alapítói is felismerték, hogy a minőség a csapos szakértelmén és felkészültségén is múlik: Franz Anton Dreher, a Sörkirály apja csaposból lett sörfőzde tulajdonos, utódjai számára megalapozva a Dreher márkanevet”.

Ajánlott cikk

Rekordnevezés a Hypewriteren

Október 5-én dől el, ki nyeri a 10.000 eurós fődíjat Lezárult a Hypewriter, nemzetközi sorozatötlet …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás