FRISSS!!!
Home / World / 25. Jubileumi Év Menedzsere Díjátadó Gála

25. Jubileumi Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserek Országos Szövetsége február 16-án, immáron 25. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadó Gáláját, idén a nagy érdeklődésre való tekintettel, új, nagyobb helyszínen, a New York Palace Budapest Róma termében. A jubileumi eseményen öt kategóriában díjazták 2018 legkiválóbb menedzsereit, azokat a személyiségükben is példamutató sikeres vezetőket, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk irányításában. A Jelölő Bizottság, valamint a Menedzserszövetség Elnöksége kategóriánként változó szempontrendszer alapján választotta ki a díjakra legérdemesebbnek talált cégvezetőket.

Az Év Menedzsere 2018 Életműdíj kitüntetettje Bojár Gábor, a Graphisoft szoftverfejlesztő cég, az idén 20 éves budapesti Graphisoft Park és az Aquincum Institute of Technology felsőkotatási vállalkozás alapítója.

A Menedzserek a Társadalomért 2018 Különdíj kitüntetettje Gerendai Károly, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, alapítója és vezetője a Szeretem Magyarországot klubnak.

Az Év Menedzsere 2018 Díj kitüntetettje Kapitány István, Globális executive alelnök, Royal Dutch Shell, London Shell Centre.

A Volkswagen és a Menedzserszövetség Kék Innovációs különdíjasa 2018-ban Joerg Bauer, a Tungsram Csoport tulajdonos, elnök-vezérigazgatója.

Az Év Fiatal Menedzsere 2018 Díj kitüntetettje Dr. Fehér Gyula, az IBM Budapest Lab vezetője, a Ustream alapítója.

Az öt kategóriában a Menedzserszövetség partner szövetségei (Amcham, Brit Kamara, Joint Venture Szövetség, FIVOSZ), a Jelölő Bizottság elnöke (Prof. Dr. Bod Péter Ákos) és tagjai (Dr. Beck György, Fekete István, Jaksity György, Liptay Gabriella) jelölhettek. Ezt követően a Jelölő Bizottság kategóriánként 3 jelöltet tárt a Menedzserszövetség elnöksége elé, akik 2019. január 25-én, titkos szavazással választották ki a díjazottakat 5 kategóriában.

A Menedzserszövetség idén 25. alkalommal adta át az Év Menedzsere díjat, 20. alkalommal az Év Fiatal Menedzsere díjat, 4. alkalommal az Életműdíjat, és 2. alkalommal, a Volkswagennel közös Kék Innovációs Különdíjat. Idén először a Menedzserek a Társadalomért Különdíj is átadásra került.

„A Menedzserszövetség legfontosabb feladata a felsővezetők érdekképviselete mellett, hogy felhívja a figyelmet a felsővezetők munkájának fontosságára, a gazdasági életben betöltött fontos szerepükre. Ezt a védjegy oltalom alatt álló Év Menedzsere díjak átadásával is erősíteni szeretné az elnökség és az ügyvezetés. ” – mondta el Szirmák Botond, a Menedzserszövetség elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

„Emellett a Menedzserszövetség egy megkerülhetetlen találkozási pont is a hazai vállalatvezetők körében, amely lehetőséget teremt a tapasztalatok megosztására, hozzájárul sikerességükhöz, személyes fejlődésükhöz, életcéljaik eléréséhez, valamint társadalmi szerepük kiteljesítéséhez egyaránt. Az Év Menedzsere Díjátadó Gálán átadott díjak rangját pedig az adja, hogy a szakmaiságot helyezik a középpontba és pozitív vezetői mintát mutatnak, segítve ezzel a modern, európai vezetési kultúra kialakítását.” – egészítette ki Szirmák Botond.

A Díjátadó Gála háziasszonya Bombera Krisztina volt, fellépő vendégei pedig Jaksity Kata és zenekara, Éliás Jr., valamint Fűzy Gábor bárzongorista.

Az est nyitó programját a Virtuózok produkció, kifejezetten erre az alkalomra összeállított Virtuózok együtt: a jövő zenéje című műsora szolgáltatta. A műsorban felléptek: Szüts Apor – zongora, Balázs-Piri Soma – zongora, Lugosi Dániel Ali – klarinét, Váradi Gyula – hegedű, Bácsy – Schwartz Zoltán hegedű. A Virtuózok magyar klasszikus zenei tehetségkutató csapatához a világ egyik legelismertebb operaénekese, Plácido Domingo is csatlakozott, hogy együtt tegyék világhírűvé a műsort.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a Kis Virtuózok Alapítvány lett. A Menedzserszövetség elnöksége és ügyvezetése is nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást, ezért is döntöttek ezúttal a Kis Virtuózok mellett. A Gálán befolyó teljes tombolabevétel az Alapítványnak kerül felajánlásra.

A 25. Jubileumi Év Menedzsere Díjátadó Gála főtámogatója a Volkswagen, kiemelt támogatója az Aegon Biztosító. További támogatók és együttműködő partnerek: Neckermann, Quatar Airways, Iron Mountain, Kömi Kft., Heinemann Testvérek, Panyolai Szilvórium és az Italmagyarország.

A 2018-as ÉV FIATAL MENEDZSERE – DR. FEHÉR GYULA

Fehér Gyula egyetemi tanulmányai befejezése után egy internetes szolgáltatásokat nyújtó vállalkozást alapított, melynek keretein belül megalkotta – többek között – a googlerankings.com-ot.  

A Ustreamet korábbi ügyfeleivel 2007-ben alapította. A cég budapesti R&D központjában a fejlesztést és a globális technológiai stratégiát irányította, vezetésével született meg – többek között – a Ustream Content Delivery Network, a Ustream Media Server, és a Ustream TCP Congestion Control Algorithm.

Az internetes élő videó közvetítések piacán vezető vállalkozása 2016 januárjában csatlakozott az IBM Cloud Video Unit-hoz.

Egyik alapítója a Bridge Budapestnek. Az alapítók célja, hogy tapasztalatukkal és a programmal segítsenek a lehetőségek kiaknázásában, tehetségek támogatásában, hogy saját példájukból merítve Magyarországról világsikert építhessenek. Olyan eszközöket fejlesztenek, amelyek révén a fiatalok gyorsabban férhetnek hozzá az új lehetőségekhez, képesek lehetnek befolyásolni jövőjük alakulását.

2017-ben befektetőként is bemutatkozik, a Budapesten indított Konetik nevű, flottamenedzsmentet egyszerűvé tévő startup legújabb finanszírozási körének egyik résztvevője.  A cég ma már Berlinben dolgozik, közel egymillió euróval a számláján folytathatja a fejlesztést, jelenleg 100 cég igényeit szolgálja ki, 12 fős csapattal.

Jelenleg az IBM Cloud Video fejlesztési és operációs igazgatója és az IBM Budapest Lab vezetője.

 

A MENEDZSERSZÖVETSÉG ÉS A VOLKSWAGEN KÉK INNOVÁCIÓS KÜLÖNDÍJASA 2018-BAN: JOERG BAUER, A TUNGSRAM CSOPORT TULAJDONOSA ÉS ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓJA

2017-ig a GE Magyarország Kft. elnöke, ügyvezető igazgatója. Közel tíz évet tölt a globális cégcsoportnál felsővezetőként, előtte nyolc évig az Audi cégcsoportnál dolgozik, különféle vezetői szinteken.

A GE 1989-ben megvásárolja a Tungsramot, mely Európában és az arab piacon több mint egy évszázadig egyet jelentett a világítással.

2017 őszén a GE Lighting eldönti, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint globális autólámpa-ágazatát.

2018 februárjában az eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába kerül a cégcsoport nagyobb hányada, a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel. A további lépcsőkben még 22, főként értékesítéssel foglalkozó külföldi leányvállalatot vesznek át.

Vezetése alatt a Tungsram fényforrásüzletága a hazánkban termelt áruinak 95 százalékát exportálja. Öt gyárat üzemeltet Magyarországon, jelenleg négyezer embernek ad munkát, és 1500 aktív beszállítóval dolgozik együtt.

A jelenlegi 300 millió dolláros éves forgalom 90 százalékát a hagyományos égők teszik ki, de a munkaigényes előállítás mellett a kereslet folyamatosan csökken, ezért innovatív fejlesztésekkel a LED fényforrások gyártására fókuszál.

Az Aschner Lipót idejében alapított, a két világháború között működő világhírű kutatólaboratóriumot, most újrateremtik egy úgynevezett Open Innovation Center formájában. Ebben a nyílt innovációs központban infrastruktúrát nyújtanak startup cégeknek. Az általuk kifejlesztett vonzó termékek gyártását a továbbiakban befektetésekkel is támogatják és integrálják rendszerükbe. Egyetemekkel is bővíteni kívánja innovációs együttműködéseiket.

További terveiben kiemelt szerepet szán a Tungsram intelligens világítástechnikai termékekkel való részvételének a „Smart City” projektekben.

 

A 2018-AS ÉV MENEDZSERE: KAPITÁNY ISTVÁN, SHELL INTERNATIONAL PETROLEUM COMPANY, LONDON

Karrierje több mint 30 éve indult a Royal Dutch Shell multinacionális olajvállalatnál.

A Shell árbevétele alapján a világ második legnagyobb vállalata, közel 500 milliárd dolláros forgalommal, több mint 50 millió hűséges vásárlóval.

Magyarországról induló karrierje, londoni és dél-afrikai tapasztalatokat követően teljesedett ki, közép-kelet-európai kiskereskedelmi üzletág igazgatóként, majd 1999-2002 között a Shell Hungary elnök-vezérigazgatójaként.

Ez idő alatt a Michael Schumacherrel indított kampánnyal bevezeti a V-Power és V-Power Racing üzemanyag családot.

A Magyar Olaj Egyesült alelnöke és a Hungarian Business Leaders Fórum elnöke.

Ezen időszakot követően indul be nemzetközi vezetői karrierje.

2002-től a Shell kiskereskedelmi üzletágának ügyvezető igazgatója Németország, Ausztria és Svájc területén.

2006-tól Közép-, Dél-, és Kelet-Európa alelnöki pozícióját tölti be, 2010-től pedig Európa kiskereskedelmi üzletágának az elnöke.

2012-től Észak- és Latin- Amerikáért felelős elnök Houstonban és egyben a Pennzoil Quaker State vállalat elnöke.

2014-től jelenlegi pozíciójában, mint Shell Globális Executive Alelnök a világ legnagyobb kiskereskedelmi üzletágáért felelős, mely nagyobb, mint a McDonalds vagy a Starbucks. Irányításával több mint 80 országban, több mint 500. 000 kiemelkedő eladó szolgál ki közel 30 millió vásárlót, minden nap 45. 000 helyszínen.

A Shell Retail Business vezetése mellett Ő Európa és Afrika Shell üzemanyagok, kenőanyagok és olajfinomító üzletágának igazgatója, a német Shell Vállalatok Felügyelő  Bizottságának elnöke és az egyik legnagyobb Brazil Energia Vállalat igazgató tanácsának tagja.

 

A MENEDZSEREK A TÁRSADALOMÉRT 2018-AS KÜLÖNDÍJÁNAK KITÜNTETETTJE: GERENDAI KÁROLY

1993-ban társaival megalapítja a Sziget Kft-t, és elindítják a kezdetben Diáksziget, később Sziget Fesztivál névre hallgató rendezvényt.

1997-ben a Nobel békedíjjal kitüntetett ICBL elnevezésű, „Nemzetközi Kampány a Taposóaknák Betiltásáért” hazai koordinátora.

1999 – Alapítója és elnökségi tagja a Yourope európai fesztiválszövetségnek. Ugyanebben az évben hozza létre a Liszt Ferenc tér fejlesztésére a Pesti Broadway Egyesületet, melynek 2005-ig az elnöke.

2002-ben megnyitja a Kultiplex Művelődési Házat, amely a budapesti romkocsmák előfutára volt, a ház 2008-as bezáratásáig innen működött a Tilos Rádió is.

2005Alapítója és ügyvivője a Szeretem Magyarországot Klubnak, amely egy sikeres közéleti (de nem politikai) szereplőket tömörítő zártkörűen működő klub.

2008Alapítója és elnökségi tagja a Médiauniónak, mely a legnagyobb magyarországi társadalmi célú kampányokat folytató média összefogás.

Ebben az évben nyitja meg kapuit Costes nevű étterme a Ráday utcában. Az étterem megkapja 2009-ben a Dining Guide Év Étterme díját. Majd 2010 márciusában – Magyarországon elsőként – Michelin-csillaggal ismerik el, melyet a mai napig megtart. Később nyíló Costes Downtown étterme is Michelin-csillagot kap.

2012 Többségi tulajdont szerez társaival a SnowAttack, a Play-IT kiállítás és a Fridge Fesztiválokat szervező cégben, és résztulajdonosa lesz a legnagyobb fővárosi szabadtéri szórakozóhelynek, a Budapest Parknak.

2013 Budapest belvárosában a kezdeményezésére felállítják a Budapest Eye névre hallgató óriáskereket.

2014-ben 100%-ban átveszi a WAMP (Vasárnapi Művész Piac) elnevezésű, a legjelentősebb magyar design vásárokat szervező céget, és Kezdeményezője a Cseh Tamás, majd Hangfoglaló Program elnevezésű könnyűzenei kormányprogramnak.

2016-ban megnyitja és üzemelteti “Budapest Tengerpartját”, a Lupa-tó köré épített strand és sportkomplexumot.

2017-ben 25 év után visszavonul a Sziget fesztivál operatív vezetésétől, társaival értékesítik a Sziget Kft-ben lévő tulajdonrészük 70%-át egy amerikai tőkealapnak.

2018-ban résztulajdont szerez a fővárosi Akvárium klubban, befektet a Dorsum Zrt. informatikai vállalkozásba és alapítója a Music Hungary Zeneipari Szövetségnek.

Számos díjai és elismerései közül legjelentősebbek:

 

AZ ÉV MENEDZSERE ÉLETMŰ DÍJ KITÜNTETETTJE: BOJÁR GÁBOR

Fizikusi oklevelét 1973-ban szerzi az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

1973-tól az Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben programozóként, a matematikai csoport vezetőjeként dolgozik.

1978-ban csoportjával a világon elsőként oldják meg geológiai struktúrák számítógépes térképszerű és térbeli megjelenítését kis teljesítményű asztali számítógépen.

1982-ben Tari István Gáborral megalapítja a Graphisoft GMK-t, ahol CAD szoftvereket kezdenek fejleszteni. Első megrendelésüket az épülő Paksi Atomerőműtől kapják, ahol a csőhálózat háromdimenziós modellezését végzik el.

Fő terméküket az ArchiCAD-ot, először az 1984-es hannoveri számítástechnikai szakkiállításon mutatják be. A cég által 1992-re kidolgozott koncepció, a Virtual Building, “BIM” néven világszerte elterjedt, forradalmasítva a számítógéppel segített építészeti tervezést.

A cég 1998-ban belép a Frankfurti, majd 2000-től a Budapesti Értéktőzsdére, ahol 2007-ig jegyezik, majd beolvad a német Nemetschek csoportba. Utódjának vezetésével a mára már 4 milliárd euro tőzsdei kapitalizációjú cégcsoport vezető cégévé vált a Graphisoft.

1997-ben Széchényi díjat, 1998-ban Gábor Dénes díjat kap.

A budapesti telephely 1998-ban épül meg Óbudán, az egykori gázgyár romjai körüli rozsdaövezetben, melynek neve Graphisoft Park.

Hamarosan a Graphisoft mellett más technológiai cégek, például a Microsoft, az SAP, a Servier kutatórészlege is megjelenik, így a telephely gazdaságilag jelentős informatikai parkká, a magyar szilícium völggyé fejlődik.

1999-ben a  Wall Street Journal Europe a régió tíz legkiválóbb menedzsere közé sorolja.

2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntetik ki.

2007-ben elnyeri az  Ernst and Young Év üzletembere díját.

Ugyanebben az évben megalapítja az Aquincum Institute of Technology  (AIT-Budapest)  felsőoktatási vállalkozást, mely elsősorban matematikával, informatikával, dizájnnal és üzleti ismeretekkel kapcsolatos képzést kínál a világ vezető egyetemeiről érkező hallgatóknak.

2013-ban az AIT megszervezéséért az amerikai Nemzetközi Oktatási Intézet (Institute of International Education) európai kiválósági díjjal tünteti ki.

2016-ban értékőrző és értékteremtő életműve elismeréseként Hazám-díjban részesült.

Ajánlott cikk

Bemutatkozik megújult újrahasznosítási programunk!

Hozd vissza kiürült Lush-csomagolásaidat és spórolj következő vásárlásod során! Készítsd elő az üres Lush tégelyeket …

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás