A faültetés befektetés a jövőbe

  • A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A Weerts Logistics Park (WLP) környezettudatos szellemben épülő vecsési logisztikai parkjában kialakított humuszfal, a zaj- és porszennyezés csökkentését szolgálja. A beruházás ökotudatos Zöld Programjában, a cég az élővilág megóvását vállalta Pest vármegyében. A 45 hektáron, négy ütemben megvalósuló faültetési akcióban, összesen 1150 fa és 8500 cserje telepítését tervezi a vállalat a fejlesztésük közelében. 

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP, felelős befektetőként szívén viseli azoknak a helységeknek a sorsát, ahol fejleszt. Így a Föld napján, 2024. április 22-én, a kezdeményezés első ütemeként, a humuszdombon fákat ültetett el.

A cég, amelyik visszaad a közösségnek

A cégcsoport környezettudatos szellemben épülő Pest vármegyei logisztikai parkjában, a korszerű működési elvek és a fenntarthatóságra való törekvés talált egymásra. A beruházó a kitermelt humuszt, humuszdomb építésére fordította, mellyel az építkezéssel járó zaj- és porterhelésétől óvja a lakosságot. A környezettudatos elvek alapján működő belga-magyar vállalat magas technológiai színvonalat képviselő gyártócsarnokai semmilyen környezetre káros anyag feldolgozásával nem foglalkoznak.

Zöldítési program a humuszdombon

„Tudjuk, hogy az építkezések – általában – zajjal járnak. Ezért fontos számunkra, hogy a munkálatok a helyi közösséggel és a környezettel harmóniában valósuljanak meg. Kiemelt figyelmet fordítunk az itt élők nyugalmának és életminőségének megőrzésére. Fenntartható módon, környezetbarát megoldásként, a zajcsökkentés érdekében humuszdombot építettünk. Ez a zöld technológia sokkal előnyösebb a hagyományos hangvédő falakkal (beton, tégla) szemben. A biodiverzitás megőrzéseképpen további növényeket és fákat is tudunk majd rajta ültetni. A humuszdomb oldalára már korábban telepítettünk cserjéket és futónövényeket, hogy harmonikus és vonzó látványt nyújtsunk az itt élő közösségnek. A zöldítési program következő kis lépését tesszük meg a mai napon a humuszdomb fásításával.” – mondja Lőrincz-Hadnagy Tibor, a Had Consult Kft. COO & Operations Managere 

A zöldebbé válás felé vezető úton

A WLP-nek évek óta kiemelt jelentőségű célja a települési zöldfelület és a faállomány növelése. Nagytarcsa közterületén, 2022 áprilisában ültetett 439 db fa javítja a város ökológiai klímáját csökkentve ezzel a légszennyezettséget és a forró nyári hőmérsékletet.

A vállalat fenntarthatósági céljait szolgálja a Nagytarcsa környezetében 2022 tavaszán a cég hozzájárulásával megépített 2 km hosszú tanösvény is. A rajta található madáretetők, odúk, ismeretterjesztést szolgáló táblák és a 2 db híd igazolják, hogy a WLP a közjóért felelősséget vállal.

Fotókredit: Weerts Logistics Park.

- bdpst24.hu

Check Also

5+1 dolog, amit már tudni lehet a „Star Wars: Az akolitus”-ról

Az elmúlt években tovább szélesedett a messzi-messzi galaxis már így is igazán szövevényes története, és …