Az Asura Technologies és az Óbudai Egyetem partnersége

  • Kiemelt Innováció és PhD Program a mesterséges intelligencia jegyében

Az Óbudai Egyetem és az Asura Technologies Zrt. között alkalmazott kutatást célzó megállapodás jött létre, amely az egyetem és a cég egymást kiegészítő kompetenciáira épülő innovációk kidolgozását és üzleti hasznosítását hívja életre. A közös kutatási tevékenység a mesterséges intelligencia határterületeire fókuszál és egyben közös PhD programot valósít meg.

Az egyetem és az Asura Technologies Zrt. közötti  kooperáció különlegessége, hogy nem csupán tudományos előrelépéseket ígér, hanem közvetlen bevételt is generál az Óbudai Egyetem számára. A szóban forgó együttműködési modell az egyetem Tudományos és Innovációs Parkjainak gyakorlatát fogja képezni, a „pilot” projekt keretében pedig már a múlt év elején elindult a partnerség.

„Kiemelkedő innovációs partnerként tekintünk az Asura Technologies Zrt.-re, különösen azért, mert olyan területeken értek el sikereket, amelyek szorosan kapcsolódnak az egyetem kutatási területeihez” – hangsúlyozta Prof. Dr. Felde Imre, az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese. „Az Asura fejlesztése és termékei különböző működési területeken kiemelt hozzáadott értéket képviselnek, és az együttműködésünk jelentős előrelépést hozhat az informatikai kutatók és hallgatók számára.”

A szerződés konkrét területei a játék- és szórakoztatóipar, az egészségügyi informatika, az ipari és gyártástechnológia, valamint a mezőgazdaság. A mesterséges intelligencia alkalmazása kettős felhasználást tesz lehetővé, beleértve a polgári alkalmazásokat és a védelmi ipart is.

„Az Óbudai Egyetemmel való együttműködés a cégünk történetében kulcsfontosságú pillanat volt” – emelte ki Kiss-György Máté, az Asura Technologies Zrt. vezérigazgatója. „Hiszünk abban, hogy az álmok és a víziók az egyetemeken születnek. Az egyetem kutatóinak és hallgatóinak ötleteit cégünk már többször sikerrel termékesítette, és világszerte felhasználta őket. Célunk, hogy a jövő innovatív gondolatait formáljuk és magas hozzáadott értékű termékekké alakítsuk, amelyeket piacra visszük. Az együttműködésünk révén azt reméljük, hogy olyan megoldásokat hozunk létre, amelyekhez az Óbudai Egyetem jelentős mértékben hozzájárul.”

- bdpst24.hu

Check Also

A JÓ KRUPIÉ A LEGVÁRATLANABB HELYZETEKBEN IS FELTALÁLJA MAGÁT

Harmadik alkalommal rendeztek krupiébajnokságot a Las Vegas Casino Atlantisban, a hazai megmérettetés győztese Csakmag Martin lett, az …