FRISSS!!!
Home/Élet+Stílus/Életmód/A hazai kávé- és alkoholkultúrát egyesíti az Unicum Barista

A hazai kávé- és alkoholkultúrát egyesíti az Unicum Barista

  • Bemutatkozik az Unicum és az arabica kávé innovatív ötvözete

Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség – amely megalkotása innovációs mérföldkőnek számít a cég életében – április elsejétől kapható a kiskereskedelmi üzletek kínálatában.

Mi a közös a magyarországi kávékultúrában és a Zwack Unicumban? Mindkettő több évszázados múltra tekint vissza. A kávézás élményét már a török hódoltság óta élvezik a magyarok, míg a legenda szerint II. József császárt és magyar királyt először 1790-ben kínálta meg Unicummal udvari orvosa, dr. Zwack azzal a titkos recept alapján készülő gyógynövény likőrrel, amely napjainkig az egyik legnépszerűbbje Magyarországon.

A vállalat legújabb innovációja, az Unicum Barista a hagyományok tiszteletével, de a mai trendeknek megfelelően egyesíti a reggelek állandó kísérőjét és a legendás gyógynövénylikőrt. Az italkülönlegesség fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé, amely végleges karakterét a tölgyfahordós érleléssel nyeri el.

 

„Gyerekkorom óta azt láttam a családomban, hogy a kávé- és az Unicum-fogyasztás rituáléi nagyon hasonlóak: a pillanatnak adózva, az ital ízét és aromáját élvezve itták ebéd után az espressót, vagy a keserűlikőrt, ha összeültünk esténként beszélgetni. Régóta gondolkodtunk már azon, hogy az Unicumot kávéval ötvözzük, és nagyon örülünk, hogy mások szerint is nagyon jól illenek egymáshoz ezek az alkotóelemek” – mondta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A termékfejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek az ideális kávékomponens megtalálására: közel 30 kávékeveréket teszteltek Tóth Sándor többszörös bajnok barista segítségével. „Nagyon hosszú közös gondolkodás vezetett az Unicum Barista megalkotásáig, míg végül megtaláltuk azt a kávékeveréket, ami a legjobban kiegészíti az Unicum jellegzetes ízét. Egy Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről származó, úgynevezett honey eljárással feldolgozott Caturra catuai variánst is felhasználunk, amelyhez a kávébabokat a rajtuk lévő mézes réteggel együtt szárítottuk” – mondta a kávészakértő a termék kapcsán.

 

A komplex ízvilágot megidéző, csak természetes összetevőkből álló Unicum Baristát április elsejétől találják meg a vásárlók, már a kiskereskedelmi üzletek polcain is.

Ajánlott cikk

Így telnek Varga Izabella mindennapjai a Barátok közt utolsó forgatása óta

A színésznő régóta készült a búcsúra, amely egy cseppet sem volt könnyű. Most elárulta, hogyan …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás