FRISSS!!!
Home/Szórakozás/Gasztro/Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez

Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlunk.

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)
  • 30 g étcsokoládé
  • 160 ml hideg 30%-os tejszín
  • 20 ml hideg tej
  • 5 g mogyoró
  • kakaópor

Elkészítés:

Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.

Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

CAPPUCCINO AMAMISÚ

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)
  • 100 ml 30%-os tejszín
  • 5 ml mandulaszirup
  • 30 g mascarpone
  • 5 g étcsokoládé
  • 100 ml hideg tej
  • kakaópor

Elkészítés:

Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.

NESPRESSO NEGRONI

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)
  • 6 nagy méretű jégkocka (6×30 g)
  • 25 ml vermut rosso
  • 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)
  • 20 ml gin
  • 1 szelet kezeletlen narancs
  • narancshéj

Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.

Alkoholmentes alternatíva:

A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.

Ajánlott cikk

A kávéfogyasztás legnagyobb előnyei és hátrányai – látványos infografikán

Sokan vagyunk úgy vele, hogy egy csésze kávé nélkül nem indulhat a reggel, és egy …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás