FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Pezsgőkonferencia – emelkedő buborékok

Pezsgőkonferencia – emelkedő buborékok

 

  • Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág!

A tavalyi nagysikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a PEZSGŐKONFERENCIÁT! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után PEZSGŐÜNNEP néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek. 

2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául. 

A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek. 

PEZSGŐÜNNEP

A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.   

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát. 

TEMATIKA

Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál

 

ELŐADÓI SZEKCIÓ

Megnyitó – Köszöntőbeszéd

AGRÁRMINISZTÉRIUM

 

Köszöntő

RÓKUSFALVY PÁL, borász, a konferencia társszervezője

 

Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

LAMPORT JÓZSEF, főborász, Thummerer Pince

 

A buborékok élete Champagne-on túl

MÁRKUS GYÖRGY, pezsgőszakértő

 

Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

MÉRÉSZ SÁNDOR, borász, Etyeki Kúria

 

Szabályozás

GARAMVÁRI ZSUZSA, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

 

Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő

DEMETER ZOLTÁN, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj

 

Egyeztetés alatt!

DAVID BOURDAIRE, borász, Champagne Bourdaire-Gallois

 

Egyeztetés alatt!

JEAN-MARC LALLIER-DEUTZ, PR igazgató, Champagne Deutz

 

Egyeztetés alatt!

Személyes nemzetközi tapasztalataim és a magyar pezsgő

CHRISTIAN FORGET, borász, Champagne Paul Bara és Kreinbacher Birtok

 

Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok

UNGER ZSOLT, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

KEREKASZTAL SZEKCIÓ

KEREKASZTAL – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

Felkért résztvevők:

VANCSIK IVETT (VinCE Magazin)

KEMENDY LÁSZLÓ (Kemendy Pezsgőműhely)

BÁRDOS SAROLTA (Tokaj Nobilis)

HERCZEG ZOLTÁN (Dining Guide)

MOLNÁR ATTILA (Arany Kaviár)

Témavezető:

RÓKUSFALVY PÁL

PEZSGŐÜNNEP

CHAMPAGNE- ÉS PEZSGŐKÓSTOLÓ, CSÚCSGASZTRONÓMIA!

A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeink, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben.

www.pezsgokonferencia.hu

Facebook

 

Ajánlott cikk

Nő a nemi betegségek esetszáma, fontos a szexuális edukáció

 Felmérés: a társadalom a szülőktől és a tanároktól várja a szexuális nevelést – az UNICEF …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás