FRISSS!!!
Home / Élet+Stílus / Életmód / Meggyes rétes kicsit másként Wolf Andrástól

Meggyes rétes kicsit másként Wolf Andrástól

Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is. 

A meggy igazi szupergyümölcs. 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is. Magnéziumtartalma javítja a szív munkájának hatásfokát, teljes értékű B-vitamin forrásként gyorsítja a gyógyulást légzőszervi megbetegedések, megfázás esetén, A-vitaminja pedig az immunrendszer-működését támogatja.

– A zöldségeknek, gyümölcsöknek igazi varázslatos ereje van, és nagyon fontos, hogy ezt a gyerekekkel is minél kisebb korban megismertessük. Fogyasztásukkal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért és erre mi, szülők tudjuk leginkább megtanítani a gyerekeinket – mondja Wolf András, az Európai Friss Kalandok kampány nagykövete. A sztárséf kifejezetten figyel rá, hogy gyermekei megismerjék, és szívesen fogyasszák a gyümölcsöket, zöldségeket.

– A közös sütés-főzés mindig jó móka és én is nagyon élvezem – meséli Wolf András. Legutóbb egy finom meggyes rétest készítettünk együtt a fiúkkal, amit pirított dióval és friss bazsalikommal dobtunk fel. Ajánlom mindenkinek ezt a kis újítást, érdemes megkóstolni a meggyes rétest kicsit másként! 

Az Európai Friss Kalandok program további különleges zöldség- és gyümölcsreceptjei megtalálhatók a www.frutti-veggi.hu weboldalon.

Tudtad? 

Magyarország az Európai Unió második legnagyobb meggytermelője, és a legjelentősebb meggybefőtt előállítója. Ezt a magyar meggynemesítés eredményeként kizárólag hazai fajtákból érjük el, amelyek igazi hungarikumnak számítanak. A legnépszerűbb fajták az Érdi bőtermő és az Újfehértói fürtös, de igen kedvelt fajta a Debreceni bőtermő és a Kántorjánosi.

Ajánlott cikk

Hogyan tévéznek a magyarok?

Gyakran elhangzik az utóbbi években, hogy a minőségi tartalmakat kínáló online videótáraknak és alternatív adásoknak …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás