FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Jég rendelés – koktéljég, jégkocka, egyedi jég

Jég rendelés – koktéljég, jégkocka, egyedi jég

Itt vannak Budapest jegesemberei

A koktélkészítés is egy művészet, de csak akkor mondhatjuk azt, hogy a koktélkészítő művészi szintre, magasságokba emelte a koktélkészítést, ha az apró részletekre is odafigyel. Márpedig a minőségi jég, kulcsfontosságú összetevője a jó koktél készítésének. A jégnek kitüntetett szerepe van abban, hogy milyen állapotban kerül az adott ital, a vendég elé. Hiszen az italhoz adott jégkocka meghatározza az adott ital állagát, hőmérsékletét és kinézetét is. 

Manapság nagyon sok helyen készítenek úgynevezett kézműves koktélokat. Ezzel együtt, a jéggel kapcsolatban is felébredt a vágy, a minőségi iránt, hiszen a bárokban, a szállodákban és az éttermekben többféle jeget, azaz zúzott, formára vágott, száraz jeget is használnak. De azt, hogy milyet, nagyon is meghatározza az adott ital ízét, így a minőségét is. Fontos, hogy a jég tiszta legyen és csak lassan, szinte észrevétlenül olvadjon el a koktélos pohárban. Ettől lesz olyan kifogástalan. 

A minőség, mindenek felett

Ez a jelző, azaz a minőség, az ArtifICER, azaz Galambos Ádám és Galambos Máté számára is rendkívül fontos. A kézműves jéggyártás vállalkozás ötlete úgy indult, hogy egy videó megtekintése után elhatározták, belekóstolnak a jégkészítésbe. Az elhatározást hamarosan tett is követte, amikor 2018-ban, külföldről hazatértek egy jégkészítő géppel, egy tömbfagyasztóval. Eleinte a garázsukban tevékenykedtek kitartóan, majd 2019 nyarán saját vállalkozásba kezdtek, mégpedig Budapest 11. kerületében. 

Egyedi jégkocka

A Galambos fivérek szállodáknak, éttermeknek és bároknak szállít jeget, miután a hatalmas jégtömbből, kisebb hasábokat és kockákat vágnak láncfűrész segítségével. A sima kockajég és a zúzott jég gyártásában egy japán jéggép van a segítségükre, ami folyamatosan gyártja a jeget, így nekik már csak csomagolni és szállítani kell azt. 

A Galambos fivérek célja között szerepel a terjeszkedés, egyelőre azonban csak Budapesten szeretnék megismertetni a vendéglátóegységekkel a kézműves jeget, de a Hoshizaki – jég által képviselt minőséget is szeretnék minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel, illetve a kapacitásbővítés is a jövőbeni tervek között szerepel még. 

Munkakedvük töretlen, hiszen nem csak a jégtömböt vágják szét ketten, hanem a többi munkafolyamatot is együtt végzik, sőt, a hét minden napján vállalnak kiszállítást. Jelenleg még csak a fővárosban, de már eljátszottak a gondolattal, hogy más hazai városban is terjeszkednek, és még a külföldi piacbővítés is szerepel az álmaik között. Az elhivatottságuk, az általuk elhangzott mondatból is érződik: „Mi minden termékünket olyan figyelemmel és alázattal készítjük, mintha a saját barátainkat, szeretteinket látnánk vendégül.”

Ajánlott cikk

Gyermeknapi meglepetések az Emirates-től

  Lassan oldódnak a járvány miatti utazási szigorítások, és a szülők elkezdhetik tervezni a következő …

Vélemény, hozzászólás?

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás