FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Árpa- és kölesrizottóval bővíti termékcsaládját a MAGGI®

Árpa- és kölesrizottóval bővíti termékcsaládját a MAGGI®

Igazi újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Nestlé konyhai termékeket magában foglaló márkája, a MAGGI®: árpagyöngyből és kölesből készült rizottóval bővíti termékportfólióját, emellett pedig carnaroli rizsből készült háromféle variánst is bemutat.

A Nestlé a fogyasztói trendekre reagálva fejlesztette ki a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető MAGGI® Kaszotto és Rizottó termékcsaládját, amelyek tápláló gabonából vagy rizsből, és egy tasak illatos szószalapból állnak. Az ízletes egytálételek gyors és könnyű megoldást jelenthetnek azoknak, akik most több időt töltenek főzéssel otthonukban, és odafigyelnek a változatos, egészségtudatos táplálkozásra. A köles- vagy árpaalapú termékek húsmentesen is fogyaszthatók, például párolt vagy friss zöldségekkel, gombával, tofuval vagy akár grill sajttal, hiszen a zöldség, a gabonaalap és a tejtermék együtt komplett fehérjeforrást biztosít, így csirkehús nélkül is teljes értékű fogásokat varázsolhatunk.

A köles az árpával együtt nagy hagyományra tekint vissza a táplálkozás történetében, hiszen már elődeink is előszeretettel fogyasztották őket. Az árpás MAGGI® Kaszotto gombás ízesítéssel, a köleses pedig négysajtos szószalappal kerül a boltok polcaira. 

A MAGGI® Rizottó termékek kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek fontos, hogy gyorsan elkészíthető, tápláló, ízletes fogásokat készíthessenek családjuk számára. A MAGGI® Rizottó a készítmények alapját képező carnaroli rizsnek köszönheti „al dente” textúráját. A Rizottó termékek gombás-parmezános, paradicsomos-paprikás és parmezános-sáfrányos ízesítésű változatokban érhetők el. 

 

Kaszotto Árpa rizottó gombás szósszal

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

  1. A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsuk körülbelül 5 percig.
  2. Adjunk hozzá 800 ml vizet, és mindkét tasak tartalmát. Keverjük össze, és forraljuk fel. Főzzük alacsony lángon fedő alatt 25 percig, alkalmanként keverjük meg.
  3. Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a 20g vajat, keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

 

Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

  1. A kölest öblítsük át hideg vízzel, majd öntsünk rá annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután tegyük félre.
  2. A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsuk körülbelül 5 percig. Adjunk hozzá 800 ml vizet, a köles, illetve a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel. Főzzük alacsony lángon 5 percig fedő alatt, alkalmanként keverjük meg.
  3. Az apró rózsákra szedett brokkolit adjuk az ételhez, keverjük össze és főzzük további 5 percig.
  4. Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a 20 g vajat, keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

 

Rizottó gombás parmezános szósszal

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

  1. Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  2. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel.
  3. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
  4. Vágjuk apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálaljuk.

Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

 

Rizottó paprikás paradicsomos szósszal

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

  1. Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  2. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel.
  3. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
  4. Vágjuk apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálaljuk.

Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

 

Rizottó parmezános sáfrányos szósszal

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

  1. Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  2. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel.
  3. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Ajánlott cikk

Remélhetőleg két-három hét múlva nyitás jön – magyar vendégekkel

Podcast Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel Podcast-sorozatot indított Budapest Városarculati cége, a BVA „Budapest TE meg …

Vélemény, hozzászólás?

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás