FRISSS!!!
Home / Címlap / Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. Bár a nagy, baráti kertipartiknak most sajnos nincs itt az ideje, viszont lehetőségünk nyílik arra, hogy szűk családi körben akár hosszadalmasabb kerti sütögetésbe is belefogjunk. A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt elárulja, hogyan készíthetünk tökéletes barbecue ételeket.

Éttermekbe jeles alkalmakon és ünneplésen kívül általában akkor megyünk a családdal, ha valami olyan ételre vágyunk, amihez macerás beszerezni az alapanyagokat, vagy éppen időnk nincs elkészíteni egy-egy pepecselős fogást. Az utóbbi hetekben sokan önjelölt pékké léptek elő, soha nem látott kattintásszámot érnek el a gasztro-oldalak és blogok, az otthonukba kényszerült emberek pedig olyan ételek elkészítéséhez is kedvet kaptak, amelyeknek korábban nem mertek nekiállni.

A hétvégi napsütéses idő lehetőséget ad a kerti sütögetésre is. Bár sokan összekeverik, a grillezés egészen más technikán alapul, mint a barbecue elkészítése. Azonban, ha megfogadjuk a Tetovált Séf tanácsait, biztosan sikereket érhetünk el vagy az egyik, vagy a másik technikát kipróbálva.

„Bármilyen húst választunk, nagyon fontos a jó minőség. Grillezés esetén dönthetünk marhabélszín, hátszín vagy nyak mellett, de izgalmas fogások készülhetnek sertéstarjából vagy szűzpecsenyéből, csirkéből és halakból is. A barbecue-hoz a zsírosabb, szaftosabb húsok passzolnak, mint a sertés- és marhaoldalas, szegy, a sertéslapocka, tarja vagy akár a dagadó” – kezdi az alapoknál Serényi Zsolt. „Ha grillezünk, dolgozzunk nyitott edénnyel, minél magasabb hőfokon, gyorsan. A barbecue az átlagosnál egy sokkal időigényesebb műfaj, itt a hús 110-140 celsius fok között sül, lassan, zárt térben.” 

A tévhitekkel ellentétben sem a grillezésnél, sem a barbecue-nál nem pácolunk előre. „Grillételek esetén fűszerezni néhány órával a sütés előtt ajánlott, míg barbecue-nál közvetlenül a sütés megkezdése előtt. Alapfűszer a só és a bors, illetve sok cukor barbecue esetén. Itt a húst sütés közben almalével vagy almaecettel permetezzük, de használhatunk hideg vizet is, melyre rátapadnak a füstmolekulák, ettől lesz jó füstös az elkészült fogás” – árulja el a titkot a Tetovált Séf.

„A sütési idő húsfüggő, a barbecue csirkecomb 2 óra alatt, egy pulykamell 3 óra alatt készül el, míg egy sertésoldalas ízletes, szaftos elkészítése 5-6 órába is beletelhet. A legtöbb dolgunk a marhaszeggyel lesz, amely 10-15 órán át sül” – teszi hozzé a szakember, majd hangsúlyozza, fontos odafigyelni arra is, a limonádék, frissítők mellett milyen alkoholos italt fogyasztunk sütés közben. „Ajánlott kerülni a tömény italokat, hiszen sokáig figyelnünk kell a készülő ebédre vagy vacsorára. A sör, a cider és a fröccs, valamint a laza long drinkek, amik igazán önfeledté tehetik a sütögetés alatti időt.”

Természetesen annak sem kell lemondani ezekről a különleges ételekről, aki nem tudja megoldani, hogy otthon elkészíthesse a fogásokat, vagy nincs türelme az ilyen hosszas műveletekhez. A HelloPay Jatt+ szolgáltatásának köszönhetően nem csupán egyszerűen fizethetünk, ha a kedvenc éttermünkből rendelünk házhoz, hanem könnyen adhatunk borravalót is az eddig felszolgálóként dolgozó, most futárként megérkező, megszokott és szeretett arcoknak, ezzel is segítve a munkahelyük megtartását

Ajánlott cikk

Ezekkel a lakberendezési megoldásokkal hatékony lesz az otthoni munka 

Egy hatékonyan berendezett otthon, ahol kényelmes, praktikus környezetben tölthetjük mindennapjainkat fontosabb, mint eddig bármikor. Az …

Vélemény, hozzászólás?

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás