FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Újabb két Michelin-csillagos étterem Horvátországban

Újabb két Michelin-csillagos étterem Horvátországban

A novaljai Boškinac és a korčulai LD Terrace az újabb Michelin-csillagos éttermek, míg a Pelegrini (Šibenik), a 360º (Dubrovnik), a Monte (Rovinj), a Noel (Zagreb) és a Draga di Lovrana (Lovran) megtartották egy-egy csillagukat.

Horvátország két újabb Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott. A novaljai Boškinac és a Korčula-szigeti LD Terrace éttermek egy-egy Michelin-csillagot gyűjtöttek be, míg a Pelegrini (Šibenik), a 360º (Dubrovnik), a Monte (Rovinj), a Noel (Zágráb) és a Draga di Lovrana (Lovran) éttermek megtartották eddigi csillagukat – tájékoztatott a Horvát Turisztikai Közösség.

 LD Terrace, Korcula, az étterem Facebook oldala

Ezen felül további két étterem, a Škoj Tavern (Šolta) és a Zlatne Gorice (Varaždin Breg) került fel a Bib Gourmand listára, így Horvátország összességében 70 Michelin-minősítésű étteremmel büszkélkedhet.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója nagy örömmel értesült arról, hogy két újabb horvátországi étterem kapott Michelin-csillagot.

A turisztikai szakember úgy véli, hogy Horvátország íly módon is igazolt minőségi gasztronómiai kínálata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a turisták Horvátországba látogassanak, illetve akár visszatérő vendégekké váljanak.

Staničić biztos abban, hogy minden Michelin-minősítés remek promóciós eszközként szolgál a turizmusban, illetve tovább ösztönzi a helyi gasztronómiai hagyományok ápolását és megismertetését.

 A novaljai Boskinac étterem (www.boskinac.com)

Gari Cappelli turisztikai miniszter szerint az új Michelin-elismerések megerősítik, hogy a horvát gasztronómiai szcéna évről évre fejlődik. Horvátország folyamatosan dolgozik a vonzó gasztronómiai desztinációs imidzs fejlesztésén, annál is inkább, mert az országot sokszínű regionális konyhaművészet jellemzi.

Hivatkozva a Food Travel Monitor kutatására, mely szerint a turisták közel 93 százalékának volt része különleges, ételhez/italhoz kötődő élményben üdülése során, a tárcavezető kijelentette, hogy napjainkra a minőségi gasztronómia lett az egyik legmarkánsabb turisztikai hívószó, s ennek megfelelően igyekeznek Horvátországot is kiemelt európai gasztró-célponttá pozícionálni.

forrás: turizmus.com

Ajánlott cikk

Őszi feltöltődés: Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó 3+1 tippje

Az ősz talán a legideálisabb időszaka az évnek, hogy több időt és energiát fordítsunk önmagunkra, …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás