FRISSS!!!
Home / Címlap / Piqniq Budapest- Média és újságírás a gasztronómia területén

Piqniq Budapest- Média és újságírás a gasztronómia területén

A médium maga az üzenet.” – Marshall McLuhan

McLuhan, a múlt századi tudós, a médiaelmélet nagy jelentőségű kutatója azt állítja, hogy minden médium az emberi érzékelés kiterjesztése, ezért a médiumok, ahogy változnak, időről időre alapvetően átformálják az emberi kultúrát.

A médiaszektor egyre gyorsabb ütemben változik, ahogyan a kor tartalomfogyasztója is teljesen új igényeket támaszt a médiumok irányába. Mindemellett a gasztronómia napjaink meghatározó témájává vált, a hagyományos – online és print – felületekről is ömlik az ilyen jellegű tartalom. Szemtanúi lehetünk annak a folyamatnak, amelynek során a közösségi felületeken való sztorizás elnyomja az értékes tartalmakat.

Ez a jelenség okozza, hogy sem a gasztronómiai újságírás szereplői, sem a szektorhoz kötődő, vállalkozásukat kommunikáló szakemberek sincsenek ma könnyű helyzetben.

A Piqniq Budapest és a Nosalty közös februári eseményén gasztropszichológus, médiaszakértők és újságírók beszélgetnek a gasztro média problémáiról.

Mi a gasztronómiához köthető témák hihetetlen népszerűségének oka, mindent el lehet adni egy jó kajafotóval?

Nem vezet kiégéshez a kontroll nélküli tartalomgyártás?

Milyen a hagyományos gasztronómiai újságírás jelene és jövője?

Milyen kommunikációs lehetőségei vannak a kor gasztro vállalkozójának?

PROGRAM
17:30 – Kapunyitás – érkezés, regisztráció

18:00 – 18:30 – Gasztroszemantika – az étel üzenete – előadás

18:30 – 19:00 – Média és újságírás a gasztronómia területén – a tartalomgyártás és a tartalomfogyasztás jelentősége. – előadás
Aki mesél:
Forgács Attila gasztropszichológus

19:00 – 20:00 – A gasztro tartalomgyártás jelene és jövője – kerekasztal

Aki mesél:
dr. Guld Ádám médiakutató

20:00 – 21:00 Gasztro networking

Akik beszélgetnek:
– Bánlaki D. Stella – a Forbes főmunkatársa Bánlaki D. Stella újságíró
– Hering András – a Nosalty főszerkesztője
– Papp Regina – a We Love Budapest főszerkesztője
– Szauer Judit – gasztro-kommunikációs tanácsadó Szauer Judit Gasztro PR

Időpont: 2020. február 27. (csütörtök) 18:00 – 20:00
Regisztráció: 17:30 órától
Helyszín: Horizont

FB event:

https://www.facebook.com/events/730530874019542/  

A Piqniq Budapest egyik fő célja, hogy egy új szakmai közösség kialakulásának biztosítson időt és teret a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára.

Ajánlott cikk

A HÉT KIS VÉLETLEN A SEVILLAI FILMFESZTIVÁLRA IS MEGHÍVÁST KAPOTT

Az Új hullámok elnevezésű versenyprogramban mutatják be a filmet Immár publikus, hogy Gothár Péter a …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás