FRISSS!!!
Home / Címlap / Így fogott össze a magyar gasztroszakma a gyerekekért

Így fogott össze a magyar gasztroszakma a gyerekekért

Az ország legnépszerűbb éttermei csatlakoztak a Gasztronómiával a gyerekekért nevű kezdeményezéshez, vállalva azt, hogy novemberben a kínálatukban szereplő ételek egyikének bevételét a világ legnehezebb sorsú gyerekeinek megsegítésére fordítják. A nagyvonalú vendéglátóknak és a jótékony vendégeknek hála a gasztroakcióból összesen több, mint 1,5 millió forint gyűlt össze, amely teljes egészében az UNICEF Magyarország munkáját támogatja.

A Mák Bisztroban a degusztációs menüsorból választhattak a segítő szándékú vendégek, a Costesben virtuális gyerekmenüvel várták a látogatókat, az édesszájúak pedig a St. Andrea citrom tartját választva tudtak egyszersmind adakozni is a rászorulók számára. Az akció nem csak Budapesten zajlott, a kéthelyi Kristinus Gasztro Műhely például Márton napi zenés borvacsorát tartott, és a Stílusos Vidéki Éttermiség számos tagja is csatlakozott a kampányhoz: a debreceni Ikontól kezdve, a balatonszemesi Kistücsökön és az encsi Anyukám Mondtán át, egészen Sopronig tart a lista, ahol az Erhardt Étteremben lehetett jót enni és jót tenni.

A Gyermekjogi Egyezmény 30. évfordulója alkalmából indított kampány az adománygyűjtésen túl fontos üzeneteket is közvetített. A Gasztronómiával a gyerekekért kezdeményezésben részt vevő éttermek az UNICEF Magyarországgal közösen hirdették, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz. Joguk van továbbá ahhoz is, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, a felnőtteknek pedig kötelességük figyelni rájuk és figyelembe venni az érdekeiket.

A Gasztronómiával a gyerekekért akcióban a következő éttermek vettek részt: 

Almalomb (Hosszúhetény), Anyukám Mondta (Encs), Costes (Budapest), Costes Downtown (Budapest) Első Mádi Borház és Bisztró (Mád), Erhardt Étterem (Sopron), Gerbeaud (Budapest), Gundel (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Ikon Étterem (Debrecen), Jankovich Kúria (Rácalmás), Kistücsök Étterem (Balatonszemes), Kristinus Gasztro Műhely (Kéthely), La Maréda Étterem (Győr), Macok Bisztró és Borbár (Eger), Mandula Étterem és Borbár (Villány), MÁK (Budapest), Nomád Hotel & Glamping (Noszvaj), Pajta (Őriszentpéter), Palkonyha (Palkonya), Pannónia Gasztrohajó (Budapest), Platán Étterem (Tata), Rosinante Fogadó (Szigetmonostor), St. Andrea Borbár (Budapest), Tenkes Csárda (Csarnóta), Viator Apátsági Étterem és Borbár (Pannonhalma), Zip’s Brewhouse (Miskolc)

Az UNICEF Magyarország munkáját itt támogathatja: https://unicef.hu/segitek

Ajánlott cikk

Magyar kutató kapta idén az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) és az Oracle ösztöndíját

Dezső Renáta, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktorandusza kapta idén az EDF és az Oracle …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás