FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / A Kés-Villa-Buda bemutatja: Íme BUDA ÉTLAPJA!

A Kés-Villa-Buda bemutatja: Íme BUDA ÉTLAPJA!

A Kés-Villa-Buda 12 étterme összeállította a budai vendéglátás
legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal. Az étlap
célja, hogy olyan körképet adjon, ami megmutatja, mit tud a 21.
században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

A szeptemberben megalakult, 12 budai éttermet tömörítő Kés-Villa-Buda
összeállított egy olyan, tizenkét fogásos étlapot, amely a magyar konyha
legjavát tartalmazza, s amelyben a fogások mindegyike egy-egy egyesületi
tagtól származik. Mindezt úgy, hogy az a hazánk ízeire fogékony külföldi
látogatókat is segítse a tájékozódásban.

Ilyet nem eszel máshol!

Ez az az étlap, amely megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar
klasszikusért. Lépten-nyomon felmerül ugyanis a kérdés: hol ehet az
ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a
borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy
tisztességes túrógombócért. A BUDA ÉTLAPJA megadja a választ, és
útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia
legjavát.

Nevezhetjük Best Of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az
ételüket írták BUDA ÉTLAPJÁRA, ami slágernek számít törzsvendégeik
körében, másképp fogalmazva, amit ha levennének kínálatukból, minimum
lázadás törne ki. Ezek a receptek apáról fiúra, családról családra
öröklődtek, és a mindenkori vendég adta rájuk az Áment.

Vidd el, add tovább!

BUDA ÉTLAPJA megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag
asztalán, elvihető, továbbadható. Sőt, továbbadandó! De akár egy
Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve így azokat, akik
nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar
gasztronómiára.

Autentikus? Az pontosan milyen is?

Ami az autentikusnak nevezett, szóróanyagként is értelmezhető BUDA
ÉTLAPJÁN szereplő ételeket illeti: nincs újragondolás, de átgondoltság
van. Átgondoltság a tradíciók megvalósítása terén, felhasználva a modern
konyhatechnológiákat, így tökéletesítve a recepteket. Átgondoltság a
tálalás terén: a nagymama nem biztos, hogy így tálalta volna, de hát
részben ezért járunk étterembe. És átgondoltság a minőségi, hazai
alapanyagok használata terén, amely szólamot ma már sokszor és sok
helyről hallhatjuk – kérdés, hogy ez valóban minden étterembe látogató
számára alapvetőség-e ma már, legyen szó hazai vagy külföldi vendégről.

Ajánlott cikk

ÚJABB FESZTIVÁLOKRA KAPOTT MEGHÍVÁST A POST MORTEM

Bergendy Péter horrorfilmje ott lesz Triesztben, San Sebastianban és Malagában is Bergendy Péter horrorfilmje, a …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás