FRISSS!!!
Home / Fesztivál / LIBADALOM ETYEKEN, A GASZTROSÉTÁNYON!

LIBADALOM ETYEKEN, A GASZTROSÉTÁNYON!

November 9-én ismét LIBADALOM lesz Etyeken, a Gasztrosétányon! Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket!

A rendezvény rajongóinak már ismerős lehet a szlogennek választott közmondás: „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” Etyeken ez a veszély keveseket fenyeget, érdemes tehát csatlakozni hozzájuk és végigkóstolni a kínálatot. Lesz libaleves lúdgége tésztával, sült liba- és kacsacomb, libamájpástétom és Márton-napi diós kifli is, hogy csak pár ínyencséget említsünk.

Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával” vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen! 

Etyek kirándulásra is nagyon alkalmas, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait. 

A Libadalom után pedig jön az Advent a Gasztrosétányon november 30-án, tehát ahogy mindig, mostanában is érdemes Etyek Szőlőskertjébe látogatni. 

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Libadalom pincéinek programját és kínálatát: 

 

  • Gingalló Csokoládéműhely

 

  • Nyitott műhely forró csokival 12.00-18.00 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • 15:00 és 16.30 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval

 

  • Aubergine Pince

 

  • Sütőtökkrémleves, tépett libaszendvics és zsírjában sült mennyei libamáj 
  • Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával  

 

  • Desszert Pince

 

  • Frissen sült Márton-napi diós kifli
  • Szilvalekváros rácsos pite és vörösboros csokitorta

 

  • Milán Pince – Zalán Faház

 

  • Falusi libaleves lúdgége tésztával
  • Kemencében sült sólet füstölt libacombbal
  • Sült liba- és kacsacomb pezsgős káposztával
  • Forralt bor, házi limonádék és sütemények 

 

  • Erdélyi Ízek Udvara

 

  • Libahúsos csorba és libasült részeges káposztával
  • Libatepertős pástétom kakukkfűvel és faszenes miccs
  • Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai

 

  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje

 

  • 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek: töltött libanyak, ropogós libacomb, lila káposzta és hagymás törtburgonya

 

  • Halmi Pince 

 

  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására 
  • Hangolódás a közelgő téli estékre: csipkebogyó tea, szörp és lekvár

 

  • Château Újhegy:

 

  • Liba kocsonya és újházi libaleves lúdgége tésztával
  • Sous vide libacomb almás-pezsgős lilakáposztával
  • Tépett libamelles hamburger rukkolával, pirított májjal

 

  • Kácsor „Kíra” Pince

 

  • Régi és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  • Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
  • Alma-, körte-, és dióvásár

 

  • Tátrai Pincészet

 

  • A pincészet borainak kóstolója és vására

 

  • Rezeda Terasz

 

  • Libabecsinált és fokhagymakrémleves sajtos krutonnal
  • Libamáj pástétom borzselével és Márton-napi libásrétes borsodóval
  • Füstölt libamellel tálalt ludaskása
  • Konfitált libacomb röszti burgonyával, mézes sült almával
  • Sütőtökös burgonya tócsni sajttal és tejföllel

 

  • EtyekVin

 

  • Libaleves és libatepertőkrémes-kenyér lila hagymával
  • Grill ételek, forralt bor és meleg italok 
  • Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek

 

  • Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

 

  • 12.00-16.00 óra: Harmonika zene 
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására – újborkóstoló, forralt bor 
  • Liba aprólék levesés libahúsos palacsinta tekercs
  • Tepsiben sült kacsacomb
  • Töltött libanyak lila hagyma lekvárral és „Libaropi”
  • Pecsenyezsíros-, és libatepertőkrémes-kenyér
     

 

  • Dvorák Pince
  • Tárkonyos libaraguleves, ludaskása és töltött libanyak 
  • Sült kacsacomb párolt káposztával és sült libakolbász, kacsapita
  • Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette 
  • Rókusfalvy Birtok

 

  • 11.00 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!

Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen.

  • 11.30 óra: Pohárral a kézben, újborral a palackban – rendhagyó pincetúra 
  • Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó: libaraguleves és fehércsokis cookie arany mazsolával
  • Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
  • Esküvőkiállítás 

Ajánlott cikk

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás