FRISSS!!!
Home / Címlap / Tartozunk egy recepttel, a végén az is ott lesz!

Tartozunk egy recepttel, a végén az is ott lesz!

Vasárnap rendezte meg a Pancs gasztroplacc az első erdei és szarvasgomba fesztivált, ahol mi is ott voltunk a legnagyobb örömünkre.

A vasárnaponként megrendezett, cuki termelői piac állandó résztvevői most kiegészültek több gombásszal és gombakereskedővel és kétféle gombás ételt is lehetett kóstolni, egy szarvasgombás, frissen gyúrt szélesmetéltet, és egy kávés-kakaós erdei gombaragut gyömbéres petrezselyemmel és kovászolt kenyérrel.

A sajátunkon kívül kedvenc standunk a spontán gombakiállítás volt, ahol nem csak árusítható gombáknak lehetett örülni, hanem egyéb gombafajokkal is lehetett ismerkedni, ez a stand így szuperül felhívta a figyelmet a gombák világának csodálatos sokszínűségére.

A fesztivál a szervezők és a közönség szerint is sikeres volt, mi fantasztikusan éreztük magunkat, így ez nem egy egyszeri alkalom volt, hanem a gombaszezon csúcsain feltétlenül megrendezzük újra és újra.

Sokan kérdeztétek tőlünk a gombás ragu receptjét, íme, a helyszíni visszajelzések alapján érdemes elkészíteni. Egyúttal mindenkitől elnézést kérünk, akinek nem jutott, a fesztivál sikere váratlanul ért minket, a II. fesztiválon sokkal bátrabbak leszünk a mennyiséggel.

A helyszínen bemutatott szarvasgombás sörünk egy külön téma, vele külön jelentkezünk, sokan kóstoltátok a szarvasgombás kakaós-kávér porterünk próbafőzetét, és köszönjük a sok visszajelzést.

2 kg vegyes erdei gomba, állagát megtartó fajok -rizike, laska, géva- előnyben
1 kg vöröshagyma finomra vágva
20 dkg vaj
1 frissen lefőzött presszókávé
100 g lehető legmagasabb kakaótartalmú étcsokoládé
1 tkanál durvára tört koriandermag
1 tkanál durvára tört feketebors
1/2 doboz barna sör

A petrushoz:
5 csokor petrezselyem finomra vágva
1 hüvelykujjnyi gyömbér meghámozva, lereszelve
1 citrom leve

A vajon a hagymát fedő alatt aranyszínűre karamellizálom (3 óra kb.) hozzáadom a többi alapanyagot, felöntöm a sörrel, sózom és 30 perc alatt fedő nélkül közepes lángon ressre főzöm.

A petrus alapanyagait elkeverem és a ragura szórom tálaláskor.

Kenyérrel, zsemlegombóccal, krumplifánkkal, tarhonyával is köríthető.

Ajánlott cikk

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet induló adventi gyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet 

SZTÁROK ÉS ÖNKÉNTESEK EGÉSZ HADA SEGÍTETT, HOGY EGYETLEN DÉLUTÁN ALATT ELKÉSZÜLJÖN AZ ADOMÁNYVONALRA UTALÓ 1353 DARAB …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás