FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / ŐSZI GASZTROSÉTA, ahol élményeket lehet szüretelni!

ŐSZI GASZTROSÉTA, ahol élményeket lehet szüretelni!

Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10.00 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak minden kedves vendéget. Ebben az időszakban a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

Az őszi-téli szezonban az etyeki Gasztrosétány három tematikus eseménnyel is készül, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 19-20-i Őszi Gasztroséta következik. Az etyeki gazdák már leszedték a szőlőt, de a rendezvény szervezői azt ígérik, hogy élményeket azért mindig bőven lehet szüretelni a Gasztrosétányon, sőt ennek az időszaknak külön előnye, hogy nem csak szép borokat, hanem mustot és murcit is lehet kóstolni. 

Persze nem csak inni lehet Etyeken, a bendőnket is megtölthetjük mindenféle földi jóval a kemencés finomságoktól kezdve, a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig. Természetesen lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart is, sőt a Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait. 

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek Szőlőskertjébe látogatni: 

ŐSZI GASZTROSÉTA 2019. október 19-20.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 9.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 30.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Őszi Gasztroséta pincéinek programját és kínálatát: 

 

  • Gingalló Csokoládéműhely

 

  • Nyitott műhely forró csokival mindkét nap 12.00-18.00 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • Október 19., 15:00 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval

 

 

  • Aubergine Pince

 

  • Sütőtökkrémleves és kézműves hamburger és pulled pork szendvics 
  • Barbecue oldalas, csirkecomb a smokerből, amerikai káposztasalátával  

 

 

  • Desszert Pince

 

  • Szilvakrémes diótorta és borral készült desszertek
  • Rumos-meggyes gesztenyetorta

 

  • Milán Pince 

 

  • Palócgulyás, kemencében sült töltött káposzta és házi sültek
  • Sütemények, házi limonádé, bor és pálinka 

 

  • Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet

 

  • Pacalos és húsgombócos csorba, faszénen sült erdélyi miccs
  • Tarpa Muscat Lunel, szilva és fürtösmeggy pálinka
  • Sobol pincészet borai és Csíki tiltott sör

 

  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje

 

  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek, kemencés és grillételek

 

  • Halmi Pince 

 

  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására 
  • Újdonságok: cserszegi fűszeres szőlőszörp és otelló szőlőszörp

 

  • Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  • Kácsor „Kíra” Pince

 

  • Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves  
  • Házi rétesek és sütemények, kézműves juhtúrós pogácsa 
  • Gyümölcspálinkák és borok kóstolója
  • Alma-, körte- és dióvásár

 

  • Tátrai Pincészet

 

  • A pincészet borainak kóstolója és vására

 

  • Rezeda Terasz

 

  • Húsgombócleves és Nyírségi töltöttkáposzta
  • Csülkös rétes torma mártással és grill variációk
  • Irsai Olivér szőlőlé

 

  • EtyekVin Pince

 

  • Tepertőkrémes kenyér 
  • Sütőtökkrémleves és hagymás sült tarja
  • Porhanyós csirkemell és zöldséges bulgur

 

  • Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)

 

  • Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

 

  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Must és murci, grillételek és szilvás gombóc
  • Szombat, 14:00-19:00 óra: Avanti zenekar
  • Vasárnap, 12:30-16:30 óra: Harmonika zene

 

  • Dvorák Pince
  • Betyárleves, csülkös-körmös pacal és csülökpörkölt
  • Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál
  • Parasztudvar-látogatás és állatsimogató: paci, csacsi, láma és sokan mások.

  • Etyeki Sajtútállomás
  • Raclette, sajtkülönlegességek kóstolója és vására, 

 

 

  • Rókusfalvy Birtok:

 

  • A Birtok borainak kóstolója és vására
  • Must- és murcikóstoló borkorcsolyákkal 
  • Tekerj Etyeken – barangold be a környéket e-bike-on! 

facebook.com/etyekipiknik 

Ajánlott cikk

Utoljára 50éves Táncdalfesztivál az Arénában!

1969-ben, azaz 50 éve ért véget a Táncdalfesztiválok első, nagy  korszaka.  Egy aranykor lezárult, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás