FRISSS!!!
Home / Címlap / Heves megye újabb modern környezetbarát gyárral bővült

Heves megye újabb modern környezetbarát gyárral bővült

  • Ünnepélyesen is átadták a SIAD új egységét Gyöngyöshalászon

Az ipari és orvosi gázok gyártására szakosodott SIAD ma hivatalosan is megnyitotta új gyárát. A teljesen automatizált új üzemet a tulajdonos Roberto Sestini, Őexcellenciája Massimo Rustico Olaszország magyarországi nagykövete, és dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott adta át.

Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete, dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott, Pékó Zoltán, a SIAD Hungary Kft. ügyvezető igazgatója,Roberto Sestini, a SIAD vállalatcsoport elnöke

A SIAD Csoport gyöngyöshalászi beruházása 12 milliárd forintba került, melyet teljes egészében az olasz cég finanszírozott. A gyöngyöshalászi egység elindulásával Magyarországon is kezdetét vette az alapanyaggyártás. Az üzemben mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, mélyhűtött cseppfolyós oxigént és mélyhűtött cseppfolyós argont állítanak elő. 

A vállalat első magyarországi üzeme 1994-ben kezdte meg működését Miskolcon, ahol ipari és egészségügyi palackos gázok töltésére alkalmas töltőüzemet épített 1999-ben, akkori értéken 1,5 milliárd forintos beruházással. A borsodi helyszínt stratégiai megfontolásból választották annak idején, amely a hazai ellátáson túl összeköti és kiszolgálja a határon túli területeket is. A két magyarországi üzem 55 fővel dolgozik. 

A SIAD Csoport Európa számos országában állít elő gázokat, emellett a gépipar területén is komoly eredményei vannak, többek között tervez és épít levegőbontó és széndioxid visszanyerő gyárakat, dugattyús kompresszorokat és hegesztőrobotokat, kohászati tüzeléstechnikai berendezéseket, égőket. A SIAD a kilencvenes évek elején kezdett terjeszkedni Közép-Európában. 

A SIAD Csoport tevékenységeit a maximális odafigyelés jellemzi a környezeti és biztonsági kérdésekben egyaránt, amit az évek során megszerzett különböző tanúsítványok és díjak is igazolnak.

Ajánlott cikk

Piqniq Budapest- Média és újságírás a gasztronómia területén

A médium maga az üzenet.” – Marshall McLuhan McLuhan, a múlt századi tudós, a médiaelmélet …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás