FRISSS!!!
Home / Galéria / Idén is lesz magyar induló a Starbucks barista bajnokságán

Idén is lesz magyar induló a Starbucks barista bajnokságán

A Starbucks minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. A július 16-i magyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben, ahol kiderül ki 2019 barista bajnoka.

Baristák és kávémesterek

Egy finom kávé egyik legfontosabb alkotóeleme az a figyelmesség, amellyel a jó barista áll a kávékészítéshez. Nem elég csak egyszerűen a receptet követni, hiszen a megfelelő pörkölés, a minőségi alkotóelemek összhangja, és az odafigyelés teszi valódi élménnyé a kávézást. A Starbucks baristái éppen ezért készülnek fel a lehető legnagyobb mértékben a világ különböző tájainak kávéspecialitásaiból, és tudják, hogyan szabják személyre a vendégek kedvenc kávéfajtáit.

Azok számára, akik szeretnék tökéletesre fejleszteni kávékészítési technikájukat, a Starbucks létrehozta a kávémesteri címet, és a hozzá tartozó tanfolyamot. A több hónapos képzés elvégzését követően a mesterjelölt elismert szakértők előtt tesz vizsgát. A folyamat a kötényavató kávészemináriummal zárul, amelynek sikeres teljesítésével a barista kiérdemli a kávémesterek megkülönböztető jelét, a fekete kötényt.

Starbucks Barista Championship

A kávéházlánc a szakmaiság jegyében a kávémesteri képzés mellett minden évben lehetőséget nyújt baristáinak, hogy összemérjék tudásukat. A bajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg. A budapesti fordulóra július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni. 

A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista bajnoka. 

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon. A különleges és izgalmas receptek otthon is könnyedén elkészíthetők. A „Chocolate Dream Cloud” italkülönlegesség hozzávalói 60 ml mokka, 1 adag jég, kb. 1 dl tejszín, dupla shot espresso, 150 ml 1,5%-os tejből készült hideg tejhab, csokoládé szórás a tetejére. A tökéletes eredményhez elég a pohárba tenni a mokkát, ezután következik az espresso. A hozzávalók összekeverése után következik a tejszín majd egy adag jég úgy, hogy a pohár mindössze a kétharmadáig legyen tele. Zárásként a tejhab és csokiszórás kerül a koktél tetejére. 

Ajánlott cikk

Társasjáték és kerekpokróc

Közösségi piknik a Margitszigeten Augusztus 25-én rendezi meg első közösségi piknikjét a Mit játsszunk? társasjátékos …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás