FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Dolce far niente al Pomo d’Oro címmel olasz desszert kurzusokat tart Budapesten Valentina Planta olasz cukrász

Dolce far niente al Pomo d’Oro címmel olasz desszert kurzusokat tart Budapesten Valentina Planta olasz cukrász

  • a Trattoria Pomo d’Oro új vezető cukrásza.

Valentina Rómából érkezett hozzánk Budapestre, és amellett, hogy a Via Italia gasztronómiai üzletcsalád édes műremekei mostantól az ő kezét és szakértelmét dicsérik, most a tudását is szeretné megosztani azokkal, akik érdeklődnek a cukrászat iránt. Az alapoktól indulva, egy kurzussorozat keretében ismerteti meg a résztvevőkkel a klasszikus olasz desszertek varázslatos világát, miközben lényével megidézi az olasz pasticceriák hangulatát. A kurzusok helyszíne a Via Italia élménykonyhája, a Casa Pomo d’Oro. 

A dolce far niente lefordítva annyit tesz: édes semmittevés, a kifejezés valójában azonban egy egész életérzést takar. Cukrászműhelyünkben azt jelenti: kikapcsolódunk a napi hajtásból, egy kávé mellett ráhangolódunk a napfényes olasz délutánok nyugalmára és hangulatára, elmerülünk a süteménykészítés folyamatában, szabadjára engedjük kreativitásunkat és alkotunk, végül pedig mestereivé válunk az olasz dolciknak és süteményeinkkel bárkit könnyedén elkápráztatunk.

A kurzussorozat nyári alkalmai: 

Július 3. 17:30 Biscotti – cantuccini és társai

A kurzus során elkészítünk egy omlós tészta alapreceptet, melyből megalkotjuk a legfinomabb olasz teasüteményeket és kekszféléket: megtanuljuk a tökéletes mandulás cantucci sütését, majd a tésztánkból készül virágot formázó canestrelli, klasszikus frollini montati, baci di dama avagy mogyorós csók, lekvárral töltött occhi di bue, a különböző finomságokkal töltött kosárka, a barchette di frolla, végül pedig elkészítjük az olaszok kedvenc pitéjét, a crostatát.

Július 10. 17:30 Mignon – krémekkel töltött aprósütemények

Az olasz kulináriában a mignon a krémekkel töltött aprósüteményeket jelenti. A kurzus során összeállítjuk az olyan klasszikus olasz cukrászkrémeket, mint a crema pasticcera diplomatica, crema zabaione, crema limone vagy ganache al cioccolato, majd a felhasználásukkal tartelettet, crostatát és bignét készítünk.

Július 17. 17:30 Dolci di festa – ünnepi desszertek, piskóta, torta

A kurzussorozat harmadik részében ünnepi desszerteket készítünk: megtanuljuk a pan di spagna, az olasz piskóta elkészítését, majd olyan nagy klasszikusokhoz használjuk fel, mint a tiramisú, a zuppa inglese vagy a mimosa torta. A kurzus során megtanuljuk a panna cotta és a savoiardi, azaz babapiskóta készítését is.  

Részvételi díj: 23.900 Ft/fő/alkalom

Információ és regisztráció: 

Határ Petra 

+36 70 390 7885

info@pomodorobudapest.com

A Via Italia csoport tagjai: 

Trattoria Pomo D’Oro | http://pomodorobudapest.com

Gastronomia Pomo D’Oro | http://casapomodoro.com

Casa Pomo D’Oro | http://gastronomia.pomodorobudapest.com

Gelateria Pomo D’Oro | http://gelateria.pomodorobudapest.com

DOC Vino Bar | http://www.winebarbudapest.com

Ajánlott cikk

Bob Moses az Akváriumban!

Az Akvárium Klubba érkezik a kanadai elektroduó, a Bob Moses. A Tom Howie és Jimmy …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás