FRISSS!!!
Home / Galéria / Interjú Nathalie Rottenburggal, a Danubius Hotel Helia dizájnerével

Interjú Nathalie Rottenburggal, a Danubius Hotel Helia dizájnerével

Megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza. A különleges, színes, világos tereket a spanyol dizájner Nathalie Rottenburg álmodta meg. A tervező korábbi projektek kapcsán már bizonyította a szállodai belső terek iránti elköteleződését, és ezúttal is egyedit alkotott.

Mik voltak a legérdekesebb és legnagyobb kihívást jelentő vetületei a Danubius Hotels Grouppal való együttműködésnek?

[Nathalie] A Danubius csoport évekkel ezelőtt lehetőséget adott nekem, hogy részt vegyek ebben a több hotel megújítását érintő csodálatos munkában. Őszintén mondhatom, hogy a projektek minden esetben átfogó, több szakterületet érintő csapatmunka eredményei. Ez a siker záloga.

Mi volt az első kérdése, azután, hogy a Helia vezetősége felkereste?

[Nathalie] Az első kérdés mindig az, hogy mik a hotel jövőbeni tervei? Egy új üzleti lehetőséget alapoz-e meg a változás? Van-e ehhez stílusbeli elképzelés? Egy világos irányvonal kijelölése mindenki számára nagyon fontos.

Hogyan kezdte meg a munkát az adott projekten?

[Nathalie] A Danubius csapat nem volt elégedett a homlokzat sárga színével, így ez lett a fő cél: elérni, hogy ez az erős építészeti elem harmóniába kerüljön a megújítással. Ahelyett, hogy megváltoztatnánk ezt az adottságot, azon dolgoztunk, hogy erős és pozitív hangsúlyt kaphasson.

A szálloda és a dizájn hangulata meghatározza az ott-tartózkodásunk hangulatát, minőségét is. Mi kapta a hangsúlyt a Helia felújításakor?

[Nathalie] Hiszünk abban, hogy a szállodadizájn mindenkié. Általában a vendég áll a fókuszban, ami természetesen kiemelt szempont, ugyanakkor az alkalmazottak szintén itt töltik a napjuk nagy részét, így az ő közérzetük éppolyan fontos! Mindannyian szeretünk kellemes környezetben dolgozni, amelyre büszkék lehetünk. És mindenkinek meg kell teremteni a lehetőséget, hogy szerethető munkakörnyezetet kapjon. A jó belső dizájn mindenkié, és nem utolsó szempont, hogy aki ma a kollégánk, holnap akár a vendégünk is lehet.

Minden építésznek saját stílusa van, az Öné milyen?

[Nathalie] Nem tudnám egy stílusban meghatározni. Talán modern-kortárs-klasszikus??? Ami elmondható róla, hogy mindig nagy hangsúlyt fektetek az érzésekre, és figyelek rá, hogy mit „üzen” az épület, a város, az ország. Sokat utazni, különböző országokban élni és sok kultúrát megismerni, mind szélesíti a látókörünket. Minden projektnek külön személyisége van, amely többnyire a megrendelő személyiségét tükrözi. Dizájnerként pedig részben pszichológusnak is kell lenni: megismerni, mondhatnánk „egy cipőben járni” a megbízóval, hogy a munka egyértelműen meghatározható legyen és tükrözze a legfontosabb célokat.  

Odafigyel a fenntarthatóság és környezettudatosság kérdéseire az épületei esetében?

[Nathalie] Igen, teljes mértékben. Komolyan hisszük, hogy ez kötelességünk is minden projektnél, amelyben részt vállalunk. Minden esetben törekszünk az újrahasznosított anyagok, energiatakarékos megoldások alkalmazására. Földünk veszélyben van, és mindannyiunk segítségére szorul. A technológia ma esélyt ad, hogy olyan anyagokkal dolgozzunk, amelyekkel egyúttal környezetünket is védhetjük.

Mit érzett a projekt lezárásakor?

[Nathalie] Bevallom, büszkeséget! Minden projekt egy tárgyalással kezdődik és egy darab fehér papíron indul. Összeírjuk a kéréseket, célokat, feladatokat, stb. és mikor mindez megvalósul, nos az nagyon különleges érzés. Én szeretek minden megbízást személyesen koordinálni, ez az, ami miatt nehéz ez a munka. A belsőépítészetnél mindenre figyelni kell. Számtalan ember, a legkülönfélébb háttérrel, szinte csak annyi a közös bennük, hogy ezt a helyszínt választották, de mindannyian az általunk megtervezett terekben fogják átélni az élményeiket. És ez varázslatos. El sem tudom képzelni az életem anélkül, hogy hotelek dizájnjával foglalkoznék.

Danubius Hotel Helia Facebook: https://www.facebook.com/DanubiusHotelHelia/

Danubius Hotel Helia Instagram: https://www.instagram.com/danubiushotelhelia/

Danubius Hotel Yellow Bistro & Bar Facebook: https://www.facebook.com/yellowbistrobar/

Danubius Hotel Yellow Bistro & Bar Instagram: https://www.instagram.com/yellowbistrobar/

Ajánlott cikk

Álláskeresés koronavírus idején: mire figyeljünk, milyenek az esélyeink? 

A nyári szabadságolások után az ősz hagyományosan aktív időszak a munkaerőpiacon: a szeptember általában az …

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás