FRISSS!!!
Home / Programok / BORJOG ÉS BORMARKETING 2019 KONFERENCIA

BORJOG ÉS BORMARKETING 2019 KONFERENCIA

  • „CyberBor – Megállíthatatlan digitalizáció”

A már hagyománnyá és megkerülhetetlen tényezővé vált Borjog és Bormarketing Konferenciát idén március 1-én rendezik meg dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében. Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Ez alapján készül a programterv, amelyet már megjelentettek a hivatalos honlapon és elindultak a jelentkezések is.

A Borjog és Bormarketing Konferencia indulása óta évről évre világos célokat fogalmaz meg, és mindenekelőtt hathatós felülete kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.

Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Nagy megtiszteltetés, hogy ezek az együttműködő szervezetek a legmagasabb szinten képviseltetik magukat a konferencián, hiszen dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg az eseményt, amely után Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke köszöntője hangzik majd el.

Az informatika, a digitalizáció egyre mélyebben begyűrűzik az életünkbe, még olyan „természetes vagy analóg területeken” is egyre inkább teret hódít, mint a bor. Ezekre a folyamatokra nem csak, hogy reflektálnia kell ennek az ágazatnak, hanem ki kell használnia az innováció biztosította lehetőségeket. A CyberBor a konferencia fő témájában ezt takarja, különböző területeken keressük a korszerű válaszokat ezekre a kérdésekre: az adminisztrációcsökkentés szempontjából Dr Feldman Zsolt (Agrárminisztérium), a jövedéki eljárások szempontjából Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr Ezredes (NAV) vagy az oktatás szempontjából Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens (Szent István Egyetem).

Nagyon érdekesnek ígérkezik Demeter Zoltán előadása is a tokaji pezsgő lehetőségeiről vagy a magyar és nemzetközi példa az organikus gazdálkodásról a Sepp Moser Birtok és a Nagy-Somlói Borvidék szemszögéből. Az egyik legizgalmasabb dolog mindig a külső, nemzetközi megfigyelő tapasztalata, ezért különösen várjuk Caroline Gilby (Master of Wine, Borászok Barátja 2018) előadását a magyar borokról a brit piacon.

Az eseményt minden alkalommal egy interaktív bormarketing kerekasztal beszélgetés zárja – a felkért szakembereket „Az online marketing ereje” témában kérdezhetik majd a résztvevők.

Valóban izgalmasnak ígérkezik a program, amelynek részleteit alább közöljük:

PROGRAMTERV

9.30-9.40 Hivatalos megnyitó 
    dr. Nagy István, miniszter, Agrárminisztérium 
9.40-9.50 Köszöntő
    Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
     
9.50-10.00 Köszöntő
    dr. Bánáti János, elnök, Magyar Ügyvédi Kamara
     
10.00-10.05 Köszöntő, programismertetés
    Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője
10.05-10.30
Agrárinformatika az adminisztrációcsökkentés érdekében
    Előadó: dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium   
   
10.30-10.55 Közös célok, kiaknázatlan lehetőségek
    Előadó: Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium   
     
10.55-11.10 Kávészünet
     
11.10-11.35 „Személyesen”
    Előadó: Gál Zsombor, bormarketing szakértő, Magyar Turisztikai Ügynökség és

Ipacs Géza, designer, Apacs Stúdió

   
11.35-12.00 Ágazati bormarketing – célok, források
    Előadó: dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
     
12.00-12.25 Somló, az organikus borvidék
    Előadó: Baráth Sándor, elnök, Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége
   
12.25-12.50 A Tokaji pezsgő – lehetőségek és felelősségek
    Előadó: Demeter Zoltán, tulajdonos / borász, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj
     
12.50-13.40 Állófogadás
13.40-14.05 A felsőoktatás jelentősége a szőlész-borász képzésben
    Előadó: Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens, dékán, PhD, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Borászati Tanszék
     
14.05-14.30 A Sepp Moser Birtok organikus fejlődése
    Előadó: Zadravecz Zsolt, szőlész, Sepp Moser Birtok
14.30-14.55 Elektronikus ügyintézés és szolgáltatások a jövedéki eljárásokban
    Előadó: Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr ezredes, Vámszakmai Szakfőigazgató, NAV
   
14.55-15.10 Kávészünet
     
15.10-15.35 Magyar borok a brit piacon – követendő példák
    Előadó: Caroline Gilby, Master of Wine, Borászok Barátja 2018
   
16.25-17.25 Bormarketing kerekasztal – Téma: Az online marketing ereje
   
Felkért résztvevők:

Gianni Annoni (Trattoria Pomo D’Oro)

Bauer Ildikó (Dunamente TDM)

Kutas István (Magyar Telekom)
Ripka Gergely (Tokaj Guide, Tokaj Magic)
Szőts Áron (Bortársaság)
   

Ajánlott cikk

Lignano Sabbiadoro – Ahol a tenger a gyerekek játszóterre

A megszokottnál különlegesebb gyermekbarát tengerparti nyaralóhelyet keres? Akkor irány Lignano Sabbiadoro, az Adriai-tenger félszigete, Olaszország …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás