FRISSS!!!
Home / Címlap / Beer&Cheese Tapas Craftopver avagy a nagy sajt-sör összekóstolás az Ogre Bácsiban

Beer&Cheese Tapas Craftopver avagy a nagy sajt-sör összekóstolás az Ogre Bácsiban

Elindult az ország első nagy sajt-sör összekóstolása, a Beer&Cheese Tapas Craftover, amelynek a Szent András Sörfőzde budapesti márkasörözője, a Marosvári „Ogre” László sörszakértő által vezetett Ogre Bácsi ad otthont. Az országban most először kóstolhatók olyan kézműves sajt-sör duók, amelyeket szakértő gasztrostáb állított össze azért, hogy a lehető legjobb párosítások születhessenek.

A projektet Bukovinszky László, a Szent András sörfőzde egyik tulajdonosa és Mircz Nárcisz, a Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely tulajdonosa álmodták meg. A tavaly negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzdétől eddig sem állt távol a sörgasztronómiai kísérletezés, nyáron izgalmas sajt-süti kombókat is kreáltak már. A nagy sikerre való tekintettel tovább folytatták a gasztronómiai kísérletezgetést. Így született meg a magyarországi sör- és sajtforradalmat összeházasítva a Beer&Cheese Tapas Craftover, avagy a nagy sajt-sör összekóstolás.

A sör-sajt menükombinációkat maga „Ogre Bácsi”, vagyis Marosvári „Ogre” László sörszakértő, Bukovinszky László, a Szent András sörfőzde egyik tulajdonosa, Mircz Nárcisz, a Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely tulajdonosa és Kovács Gábor Maláta újságíró állította össze. Az összekóstolás folyamatából hamarosan egy háromrészes kisfilm is debütál az Ogre Bácsi és a Szent András Sörfőzde facebook oldalán. A filmekben a kiválasztási folyamatról, a Nárcisz Birtok kézműves sajtjairól, a sajtkészítésről, a Szent András sörfőzde söreiről és a gasztronómia határainak feszegetéséről is szó esik majd.

 

Az esemény február 13-án a vörösboros kecske – Napkincs (Bajor Búzasör) kombinációval startolt, és az Ogre Bácsi Söregyetem sörgasztronómiáról szóló előadása nyitotta meg. Minden sajt-sör kombináció két hétig lesz kóstolható, az új sajt-sör duók pedig kéthetente szerdánként az Ogre Bácsi Söregyetem alkalmain váltják az előző összeállításokat. A söregyetem egy ingyenes előadássorozat a sörök világáról, gasztronómiáról és minden olyan témáról, ami bármilyen formában is a sörhöz kapcsolódik.

Mostantól kéthetente a sör-sajt menük, szerdánként 19:00 órától – szerdáig kóstolhatóak a Hunyadi téri Ogre Bácsiban.

A Beer&Cheese Tapas Craftover sorozat első menüje 2019. február 13-tól február 27-ig:

Vörösboros kecskesajt (Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely) & Napkincs (Bajor Búza – Szent András Sörfőzde)

A sorozatban szereplő sör-sajt Menük:

  • Vörösboros kecskesajt – Napkincs (Bajor Búzasör)
  • Tehéngomolya & Mutti (New Age Hoplager)
  • Érlelt juhsajt & Betyár Király (Gyümölcsös Stout)
  • Diós gomolya & Óarany (Bécsi Ászok)
  • Parenyica & Bandibá és/vagy Ogre (Amerikai IPA, Pilsner)
  • Füstölt juhgomolya & Black Rose (Duplabak)
  • Camambert & Arany Korsó 93’ (Münchener Helles)

Az Ogre Bácsi Sörözőről: https://www.facebook.com/ogrebacsisorozo/

A Nárcisz Birtokról: http://www.asajt.hu/

A Szent András Sörfőzdéről: www.szentandrassorfozde.hu 

Ajánlott cikk

Újabb McDonald’s étterem kínálja „A Jövő Élményét” 

Immár a kilencedik hazai McDonald’s étterem újult meg a  „Jövő Élménye” koncepció alapján: a 23. …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás