Home / Szórakozás / Gasztro / Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

  • A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit.

Tematikus eseményeink alkalmával igyekszünk egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeinknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztetnek meg minket. Séfünk a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakácsunk is gondoskodik tradicionális ízekről.

A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítettük a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel. Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el hozzánk a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba!

Íme a teljes kínálatunk:

Sváb Ünnepi leves

Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.

Hurkaleves

Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”

Savanyú káposztaleves

Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.

*******

“Madárka” Ropogós csülök, baboskáposzta

A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.

Svábpecsenye hagymás kifliburgonya

A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.

Sváb savanyú tojás gőzgombóccal

Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.

*******

Schupfnudeln, házi szilvalekvár

Krumplis és káposztás rétes

Kapros-túros lepény

A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.

*******

Italajánlatunk:

Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l)

Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l)

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/2278211709113193

Yellow Bistro & Bar

Danubius Hotel Helia

1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

Asztalfoglalás: +36 1 889 5913

Facebook: yellowbistrobar

Instagram: yellowbistrobar

Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

2019. február 18. – március 17.

Ajánlott cikk

Bemutatták a Budapesti Tavaszi Fesztivál magazinjának vadonatúj lapszámát – 15 nap múlva kezdődik a fesztivál!

15 nap múlva kezdődik a fesztivál! A Budapesti Tavaszi Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás