FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Kiállítás / Jön a 14. Magyar Borok Bálja

Jön a 14. Magyar Borok Bálja

  • Három étterem, egy ikonikus cukrászda és hét borászat készül az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseményére

Az ország hét kiváló borászata és három étterme, illetve egy nagy hírű cukrászda dolgozik azon, hogy a 14. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2019-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.

A helyszín

A Magyar Borok Bálját 2019. február 16-án a Corinthia Hotel Budapestben, az ország legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú, olasz mészkővel és spanyol márvánnyal díszített bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.

Exkluzív társaság

A meghívók már úton vannak a hazai üzleti élet szerencsés szereplőinek, akárcsak a borszakma legkiválóbb alakjainak. A 2019. februári eseményre ugyanis az Év Bortermelője és Borászok Borásza címmel kitüntetett, illetve a fiatal, tehetséges csúcsborászok néhány prominens tagját is invitálják. Vajon Ön kivel fog egy asztalánál ülni?

A gasztronómia

Ahogy minden évben, 2019-ben is az ország aktuális legjobb borai kaptak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. Ezúttal hat borvidék – Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja – top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

A vacsora borsora hagyományosan olyan bortípusokra épül, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor és tokaji aszú.

A 2019-es Magyar Borok Báljának vezető sommelier-je Szik Mátyás, Örökös Magyar Bajnok Sommelier azt is elárulta, hogy a báli borsor összeállításában meghatározó szerepe volt az étel-ital harmóniája mellett annak is, hogy olyan borászatok tételeit válasszák ki, amelyek nagy mennyiségben is meggyőzően tudnak magas minőséget prezentálni.

A vendégeket érkezéskor Balatonboglár köszönti a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői által, amely ezúttal is bebizonyítja, hogy valóban buborékokra termett. Ugyanitt az ország kedvenc rozéját is megkóstolhatják a vendégek, mégpedig a hajós-bajai Koch Borászat prezentálásában.

A Caviar & Bull séfje, Marvin Gauci a fentiekhez lazactatárral, mannitol-ba forgatott libamáj mousse-szal, pezsgőben marinált sárgadinnyével és különleges marha carpaccio-val készül.

Vacsora arany, gyémánt és platina fényben

Az amuse bouche után a fő menüsorban felsorakozik az olaszrizling-specialista Figula Pincészet 2017-es Száka Olaszrizlingjével; a Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot híressé tevő Szepsy Pince 2016-os Szent Tamás Furmintjával; ott lesz a Szekszárd legjobb dűlőiben gazdálkodó Dúzsi Tamás 2013-as Kékfrankos Válogatása (Görögszó-dűlő); valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Bock Pince képviseletében. Tokaji aszú nélkül pedig elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – ezért 2019-ben napjaink egyik legnépszerűbb borászata, a Barta Pince 2013-as Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos aszúja mutatkozhat be.

A pazar bálteremben helyet foglaló vendégek a borsoron kívül öt fogás segítségével merülhetnek el a csúcsgasztronómia világában. A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive chef az impozáns borsor mellé süt és főz. Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:

  • Hideg előétel: Puha páncélú rák, mangalica disznósajt, zöldalma aioli és mustáros zöldségek

Figula Pincészet – Száka Olaszrizling 2017

  • Meleg előétel: Serpenyőben sült halibut, fekete rizs gombóc, francia halleves mártás és sáfrányos burgonya

Szepsy István – Szent Tamás Furmint 2016

  • Főétel I.: Burgundi borjú, lilaburgonya, sült sárgarépa krém, pácolt gyöngyhagyma és pancetta chips

Dúzsi Tamás – Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013

  • Főétel II.: Bárány crepinette, ököruszály krokett, lecsókrém, sült polenta és töltött kelbimbó

    Bock Pince – Bock Merlot Special Reserve 2013

Gere Attila Solus 2009 (Villány)

A fenti fogások mellett alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető ételallergiás vendégeik számára.

A desszert

A desszert elkészítésére idén először az ország egyik ikonikus cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők. Ráchel mesét, és nem desszertet álmodott a bálra, így került egy kis arany mazsolás karamellizált dió, karamellizált szilvaszósz és tokaji aszús-almás zselé a klasszikus flódni képletébe. A Flódni Chic névre keresztelt desszert párja pedig egy ikonikus aszú lesz; mégpedig a Barta Pince Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013 tétele.

A program

A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dance nyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika, az est legfényesebb csillaga pedig Király Viktor énekes, dalszerző lesz. A hajnalig tartó tánchoz az idén 12 éves, Fonogram-díjas Group’n’Swing zenekar adja majd a zenét, végül pedig DJ Suri Imre forrósítja tovább a hangulatot.

A jegyek

A rendezvényre, mely a hazai báli szezon kétségtelenül legdrágább jegyáraival rendelkező eseménye, több árkategóriában lehet jegyet váltani. A báli belépőjegy értéke a vacsoraasztalok színpadtól való távolságának függvénye. Már a legkedvezőbb, 80.000 forintos arany fokozatú jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében – ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó és szivarsarok használatát valamint a hajnalig tartó tánc lehetőségét.

Elköszönő ajándékként a bálozók a VinArt Pincészet Francia Módi 2015, valamint a Koch Borászat Olasz Módi 2017 borait vihetik haza, illetve Bock szőlőmag őrleményt és szőlőmag tablettát, Borkekszet, és egy Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint.

A rendezvényen állófogadásos vendégként is lehetséges a részvétel, egy 40.000 forintos ezüst belépőjeggyel, mely egy három fogásos vacsorát és a bálterem előterében nyújtott valamennyi szolgáltatást tartalmazza.

Nézze meg ebben a videóban, hogy milyen volt a tavalyi hangulat:

További információk a rendezvény weboldalán: http://borbal.hu/

A Magyar Borok Bálja hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/magyarborokbalja/

A 14. Magyar Borok Bálja Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/474471602962137/

Ajánlott cikk

Ami biztos : Luis Fonsi nagyon kedves ember és fantasztikus koncert várható!!!

Megérkezett Luis Fonsi Budapestre! Máris elkezdett magyarul tanulni, “szia, köszönöm, jó reggelt, gulyás, pálinka, egészségedre…” …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás