FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Villámfogások a karácsonyi készülődéshez

Villámfogások a karácsonyi készülődéshez

Az ajándékvadászat és a bevásárlás mellett a karácsonyi vacsora elkészítésére szánjuk a legtöbb időt az ünnepi előkészületek során. Átlagosan 66 órát szentelünk annak, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon, ebből 7 órát csak az ünnepi fogások elkészítése vesz igénybe. Hogy a karácsony előtti rohamtempójú készülődésben könnyű, meleg ételeket tudjunk feltálalni, arról a konyhai csúcstechnológia gondoskodik.

A mikrohullámú sütőben készített ételek a reneszánszukat élik a karácsony előtti időszakban, hiszen segítségükkel nemcsak gyors és finom, de egészséges fogásokat is készíthetünk rövid időn belül. A Samsung HOTBLAST mikrohullámú sütő irányított légbefúvással, a grillezést és a meleg levegő keringetését kombináló SLIM FRY technológiával könnyíti meg a karácsonyi készülődést. Íme, Csonka Enikő, a GastroHobbi blog háziasszonyának három recept ajánlata, amelyeket akár ajándékcsomagolás közben is villámgyorsan elkészíthetünk az ünnepi vacsorát megelőző könnyű ebédnek!

Camembert-rel töltött csirkemell bacon köntösben

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, 12 dkg camembert, 6 szelet bacon, só ízlés szerint.

Elkészítési idő: 45 perc.

Hámozzuk és daraboljuk fel a megmosott burgonyát, dörzsöljük be olívaolajjal, a borsot és a zúzott fokhagymát oszlassuk szét rajta, majd a Slim Fry funkcióval fokozottan süssük ropogósra. Szeleteljük fel a csirkemellet, sózzuk, majd csavarjunk két darab camembert sajtot minden szeletbe, amelyet ezután 1-1 darab baconbe tekerünk. 180 fokon süssük 25 percig a tekercseket. A videó itt tekinthető meg.

Rakott bundáskenyér

Hozzávalók: 4 db tojás, 3 evőkanál görög joghurt, 1 evőkanál aprított póréhagyma, 4 szelet kenyér, 2 nagy szelet sonka, 15 dkg reszelt sajt, só és frissen őrölt tarkabors.

Elkészítési idő: 25 perc.

Keverjük ki a tojást a joghurttal, az aprított póréhagymával, a sóval és a borssal. Olívaolajjal kenjünk ki egy üvegtálat, majd két szelet, a kikevert tojásba beleforgatott kenyeret helyezzünk bele. Erre tehetjük a sonkaszeleteket, reszelt sajtot, majd egy újabb szelet átitatott kenyeret. A maradék öntettel locsoljuk meg a kenyeret, a tetejét sajttal szórjuk. 180 fokon süssük 15 percig. A videó itt tekinthető meg.

Csirkemell sajtbundában sütve

Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé, 3 evőkanál rizsliszt, 2 db tojás, 15 dkg reszelt sajt, 3 teáskanál szezámmag, só ízlés szerint.

Elkészítési idő: 35 perc.

Vágjuk a csirkemellet vastagabb szeletekre, klopfolás után sózzuk, majd lisztben, tojásban, sajtban fogassuk, szezámmaggal szórjuk, végül kivajazott tepsiben süssük 25 percig 180 fokon. A videó itt tekinthető meg.

Ajánlott cikk

Keresik Győr kedvenc street foodját

Gurmet fogásokra szavazhatnak a győriek Az év legrövidebb éjszakáin kiderül, melyik street food a győriek …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás