FRISSS!!!
Home / Fesztivál / ÉLMÉNYSZÜRET a Gasztrosétányon október 20-21-én!

ÉLMÉNYSZÜRET a Gasztrosétányon október 20-21-én!

A Piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi, indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.  

A szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődik. Bár idén az egész országban nagyon hamar kezdődött a szüret és Etyeken is leszedték már a szőlőt, élményeket itt mindig, most is lehet majd szüretelni. A pincékben pedig lehet kóstolni mustot, murcit, sőt helyenként már újbort is, bár ez utóbbinak hagyományosan Márton-napon van az ideje. Szerencsére arra az alkalomra is készülnek majd a helyiek.

Nagyon sokféle finomságot lehet itt majd megkóstolni a körte- és sütőtökkrémlevestől a mustban pácolt kacsacombon és különböző délvidéki finomságokon és kacsamájas zsíros kenyéren keresztül a tunkedliig és a vörösboros csokitortáig. Sőt a csokoládéműhelyben a bonbonkészítő workshopon saját magunk is elkészíthetjük a kedvenc édességünket. Természetesen a tüzes pálinkák és zamatos borok sem maradhatnak el!

Az Élményszüret után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek-Budai borvidék szívébe látogatni: 

    • ÉLMÉNYSZÜRET A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. október 20-21.
    • LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. november 11.

  • ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. december 2.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Élményszüret pincéinek programját és kínálatát:

  • Gingalló Csokoládéműhely (Szombaton tart nyitva.)

  • Bonbonszüret – kézműves bonbonok és díjnyertes csokoládék kóstolója
  • Forró csokoládé – nem csak sofőröknek!
  • 10:00 óra: Bonbonkészítő workshop
  • 14:00 óra: Csokikészítő bemutató

  • Aubergine Pince

    • Őszi rozmaringos körteleves és sütőtökkrémleves
    • Barna sörös pulled chicken szendvics
    • Grillcsirke és tarja görög tésztasalátával
    • Körtés, ricottás pohárkrém

  • Desszert Pince

  • Vörösboros csokitorta, gesztenyés vaníliatorta és friss almás pite

  • Milán Pince

  • Szüreti töltött káposzta
  • Mustban pácolt kacsacomb birsalmás, pezsgős káposztával
  • Almás és meggyes pite
  • Házi szörpök, bor- és pálinkakóstoló

  • Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet

  • Szőlőágyon sült hús körettel és erdélyi miccs faszénen sütve
  • Paraszt csorba húsgombóccal
  • Tarpa pálinkák (fürtős meggy, szilva, vilmos körte, kajszi)
  • A Sobol pincészet borai

  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje

  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
  • Tárkonyos csirkeragu leves, sonkatál, marhapofa, bbq sertésborda hagymás törtburgonyával, házi savanyúságok

  • Halmi Pince

  • Szörpök, gyógynövények, folyóborok és borpárlatok kóstolója és vására

  • Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  • Kácsor „Kíra” Pince

  • Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves  
  • Házi rétesek, Kézmíves juhtúrós pogácsa és házi sütemények.
  • Gyümölcspálinkák és borkóstoltatás
  • Alma-, körte-, és dióvásár

  • Tátrai Pincészet

  • A pincészet borainak kóstolója és vására

  • Rezeda Terasz

  • Nyírségi gombócleves, pörkölt és krumpliprósza
  • Édesburgonya gnocchi és mézes almás fánk
  • Forralt bor kardamommal

  • Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)

  • Helyben sütött puszta burger pirított parasztkenyérrel

  • Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)

  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Grillételek, zsíros kenyér és rétes

  • Dvorák Pince

  • Szüreti babgulyás, csülkös körmös pacal, pincepörkölt
  • Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál

  • Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

  • Rókusfalvy Birtok:

  • A Birtok borainak kóstolója és vására
  • Must- és murcikóstoló
  • Borkorcsolyák: kacsamájas zsíros kenyér és friss házi pogácsa

  • Buzál-Mórocza Pince:

  • Sváb hagyományok a konyhában: „Tunkolj” velünk tunkedlit!
  • Friss must

facebook.com/etyekipiknik

facebook.com/gasztrosetany

Ajánlott cikk

Mozgalmas és sokszínű november ígérkezik az Átriumban. 

Az Őrült Nők Ketrecével (november 1–2.) és a Titkaink című Pintér Béla-előadással (november 3–4.) induló hónapban visszatér …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás