FRISSS!!!
Home / Élet+Stílus / Életmód / “A gyermekek öröme a legszebb ajándék” – Győrfi Pál számára apaként még szebb az ünnep

“A gyermekek öröme a legszebb ajándék” – Győrfi Pál számára apaként még szebb az ünnep

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének otthonában már november végén megjelennek az első ünnepi dekorációk, a családi hagyományokra pedig mindig szívesen emlékszik vissza – de vajon mi az a karácsonyi étel, amiről soha nem tudna lemondani? A Dr. Oetker #szívbőlsüti kampánya során ez is kiderült!

„Már december 27-től a következő karácsonyt várjuk!” – mondta Győrfi Pál, aki a nagyfiával, Danival összefogva, a Dr. Oetker #szívbőlsüti kampánya alkalmából házilag készült süteménnyel lepte meg családját. Az ismert szóvivő számára a karácsony az év legszebb ünnepe, amit szeretetben és békességben tölt együtt a családjával, a kicsik pedig már alig várják, hogy decemberben kinyithassák az adventi naptár ablakait.

Meghitt hangulatban telik az ünnep

A szóvivő szívesen gondol vissza a gyermekkori karácsonyokra: amíg az édesanyja és a nagymamája a karácsonyfát díszítette, a család férfi tagjai gyalog és villamossal fedezték fel a Nagykörutat, ahol az ablakokon belesve gyönyörködtek a már feldíszített fák fényeiben. A díszítés immár az ő feladata: a feleségével december 23-án, az éj leple alatt állítják fel a karácsonyfát, hogy másnap reggel a gyerekek már teljes pompájában lássák.

Nagy a sürgés-forgás a konyhában

Ha eljön a szenteste, Győrfi Pál és családja számára nemcsak a közös vacsora számít hagyománynak: “Az ünnepi menü elkészítése eddig a feleségem feladata volt, idén azonban már én is besegítek. A gazdag ételsorban nálunk minden évben helyet kap egy könnyebb étel is, amiből akár sokat is ehetünk, például rakott zöldségek vagy saláták” – mondta. Bár karácsonykor többféle étel is az asztalukra kerül, ha mostantól csak egyféle ünnepi fogást ehetne, biztosan a töltött káposztát választaná. A Dr. Oetker segítségével Pál idén belekóstolt az ünnepi sütésbe, méghozzá legnagyobb fiával, Danival – persze nem ez volt az első alkalom, hogy a szóvivő habverőt ragadott. Még ma is emlékszik az első süteményre, amit egyedül készített el: egy torta volt, amit a felesége útmutatása alapján sütött meg.

Szebb a karácsony, mióta gyerekei vannak

Győrfi Pál elmondta, hogy mióta nagycsaládos apává vált, sokkal gyönyörűbb ünnep a karácsony: a szóvivő szívesen emlékszik vissza a rajzokra, melyeket gyermekei készítettek ajándékba, azonban számára az jelenti a legszebb ajándékot, amikor látja az örömöt az arcukon. Ezt tudva nem meglepő, hogy az idei karácsonyra Pál egészséget és sok együtt tölthető időt kíván maguknak.

Lepd meg te is szeretteidet szívből készült süteménnyel, és vegyél részt a Dr. Oetker #szívbőlsüti nyereményjátékán december 31-ig, mellyel naponta ajándékcsomagot vagy hetente Kitchen Aid botmixer-garnitúrát nyerhetsz. Részletek: https://www.sutnijo.hu/szivbolsuti

Kiflik diós-marcipános töltelékkel

Hozzávalók:

kb. 15 darabhoz

Töltelékhez

Tésztához

Kenéshez

  • 1 darab tojássárgája (M-es)
  • kb. 2 evőkanál tej

Díszítéshez

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30×40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék: A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.

Kelt tészta: A tésztából tallérokat (kb. 8 cm ø) szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

  • Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
  • Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
  • Sütési idő: kb. 15-20 perc

A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A kifliket porcukorral meghintjük.

Ajánlott cikk

Okosgomb az új csodafegyver a traffipaxok ellen

Csúcstechnológiával a sebességmérések ellen Autóba helyezhető okoseszközzel rukkolt elő a legnépszerűbb magyar traffipaxjelző alkalmazás, a …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás